Naked Truth

Olen tässä muutaman päivän miettinyt, osallistunko Tyyliä Metsästämässä  blogista tutun Veeran haasteeseen julkaista oma kuva ilman meikkiä ...

Olen tässä muutaman päivän miettinyt, osallistunko Tyyliä Metsästämässä blogista tutun Veeran haasteeseen julkaista oma kuva ilman meikkiä ja ilman kuvanmuokkausta... Päätös ei ollut helppo enkä ole kyyneliltä välttynyt, mutta lopulta rohkaistuin sen verran, että julkaisin tämän postauksen.

Veeran haaste kuuluu näin:
"Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos."

Todella monet bloggaajat ovatkin tällä viikolla julkaisseet itsestään kuvan ilman meikkiä ja ilman kuvanmuokkausta, mikä on näkynyt voimakkaasti Indiedaysin Kauneus-osiota selailemalla. Tässä ollaan siis liikkeellä hyvän asian puolesta, mikä on todella hienoa, mutta pakko sanoa, että itselleni on myös tullut alemmuuskompleksia... Useimmilla bloggaajilla kun on niin hyvä ja tasainen iho luonnostaan, että he eivät edes tarvitse meikkiä mielestäni. Itse antaisin mitä vaan sellaisesta ihosta. Satunnaisia näppyjä varmasti tulee monelle, mutta se on aika pientä loppujen lopuksi. Tiedän toki, että yleensä sitä on itse itsensä pahin kriitikko ja itse huomaa ne pienimmätkin virheet, joihin muut taas eivät välttämättä kiinnitä mitään huomiota.

Monet ovat ehkä luulleet blogiani luettuaan, että itsetuntoni on hyvä. Näin ei kuitenkaan ole. Itsetuntoni on aika ajoin pohjalukemissa... Tämä johtuu enimmäkseen kasvoistani ja kasvojeni ihosta. Ihoni punoittaa todella paljon, kärsin siis aika pahasta couperosa ihosta. Alla oleva kuva näyttää vain osan totuudesta, vaikka kuvaa ei olekaan muokattu/photoshopattu. Valaistus ja itse kamera kun vaikuttavat hyvin suuresti lopputulokseen. Todellisuudessa punakkuus on paljon voimakkaampaa. Tuuli, pakkanen, sauna, kuumat juomat jne vielä pahentavat asiaa entisestään. Lisäksi minulla on pieniä punaisia laikkuja poskissa ja finnejä tulee vähän väliä, mutta nyt iho on näppyjen osalta hieman parempi, kun aloin kesällä käyttämään mineraalimeikkiä. Ihohuokoset ovat isohkot, silmänaluset ovat aina tummat, iho rasvoittuu helposti ja kasvot ovat täynnä luomia... Paljon muitakin virheitä on, mutta jääköön ne nyt luettelematta.

Ystäväpiirissäni tai sukulaisteni joukossa ei ole ketään, jolla olisi samanlainen iho kuin itselläni. Sekin on saanut itsetunnon laskemaan. Ei ole ketään, joka ymmärtäisi oikeasti. Meikittä en lähde minnekään ihmisten ilmoille. En edes muista milloin viimeksi astuin ulos ilman meikkiä. Jos ihoni ei punottaisi niin paljon, voisin ehkä kuvitella meneväni ulos meikittä. Mutta tilanne on mikä on. Onkohan kellään teistä lukijoista samanlainen tilanne? 


Minä ilman meikkiä. Meikin alta paljastuu suru ja häpeä.


Jotta tämä postaus ei olisi pelkkää synkistelyä, voin kertoa, että osaan kuitenkin suurimman osan ajasta iloita elämästä ulkonäöstä välittämättä. Joskus on vain huonompia päiviä ja sitten tulee taas parempia päiviä. Mutta sehän on vain elämää se, eikö? Jokaisella varmasti on huonompiakin päiviä, mutta tärkeintä on, että osaa myös nauttia niistä pienistä asioista, joista elämä loppujen lopuksi koostuu. Veeran haaste on saanut varmasti monet ajattelemaan pinnan alle, ja se on erittäin hieno asia. Täytyisi yrittää hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, ja ajatella omat piirteet "virheiden" sijaan persoonallisina ominaisuuksina. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän. Mutta luovuttaa ei kannata.

Blogeissa on ollut puhetta myös ihmisten kommenteista, lähinnä anonyymien ilkeistä arvosteluista bloggaajia kohtaan. Tuo on mielestäni erittäin surullista. Kukaan ei ole täydellinen ja jokainen meistä on vain tavallinen ihminen pinnan alla. Itse olen tähän asti säästynyt tuollaisilta kommenteilta suurimmaksi osaksi, ja toivon, että tämä Naked Truth haaste vaikuttaisi niihin, jotka ovat bloggaajia arvostelleet.Myös kynsiblogeissa kiertää nyt sama haaste, jonka Sonne laittoi liikkeelle. Itse olen jo aiemmassa postauksessa julkaissut nakukynteni, mutta laitan kuvan vielä tähän samaan postaukseen. Kynsistäni voin sanoa, että olen niihin niin paljon tyytyväisempi kuin kasvoihini. Kynteni ovat vahvat, joten ne kasvavat pitkiksi helpommin. Tietysti kynsistänikin löytyy niitä virheitä, kuten esimerkiksi vinoon kasvavat keskisormen kynnet. Kellastuneetkin kynteni ovat, vaikka käytän aluslakkaa. Mutta se ei niin haittaa, koska käytän aina jotain lakkaa kynsilläni, muutamia nakuilupäiviä lukuunottamatta :)

Itse muokkailen kuvia yleensä kontrastia ja valoisuutta lisäten, joskus myös väritasapaino kaipaa säätöä, jotta värit toistuisivat kuvissa mahdollisimman todenmukaisina. Joskus taas en koske kuviin ollenkaan, jos valotus on sattunut kohdilleen. Pieniä virheitä tulee joskus poisteltua, esim. jos lakassa on sattunut olemaan ilmakupla tai jos taustassa on jotain häiriötekijöitä. Olen pyrkinyt pitämään kuvani mahdollisimman todenmukaisina käyttämättä liikaa muokkauksia ja kikkailuja. Tekstiefektejä tietysti lisäilen joskus kuviin, mutta se taitaakin mennä aiheen ulkopuolelle :)


Omat kynteni ilman lakkaa tai kuvanmuokkausta.


Hassua... Huomasin, kuinka yhtäkkiä mieliala muuttui paremmaksi, kun aloin kirjoittamaan kynsistäni enkä kasvoistani. Kauneusbloggaajaa minusta ei selvästikään tule, mutta ehkä hyvä niin :) Pidänkin kynsien koristelusta paljon enemmän kuin meikkaamisesta. Ehkä tähän on hyvä lopettaa. Tekstiä on tullut jo varmaan tarpeeksi.

Millaisia ajatuksia tämä Naked Truth teissä herättää? Ja jos ette ole vielä itse tarttuneet haasteisiin, niin nytpä haastan teidät. Nakunaamoja ja nakukynsiä vain esiin. Olisi kiva, jos vaikka linkittäisitte kommenttiin oman postauksenne, jos olette osallistuneet jompaan kumpaan haasteeseen.


Katso myös

77 kommenttia

 1. Voi että, olet kaunis ja persoonallisen näköinen, kunpa uskoisit sen itsekin. Vaikka niinhän se on, että on sama mitä muut sanovat, oivallus pitäisi tulla itsestä.

  Nimim. toinen iho-ongelmien kanssa kamppaileva ja niistä kärsivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sissi: Kiitos <3 Ja oikeassa olet, vaikka muut sanoisi mitä, niin omaa mieltään on vaikea muuttaa. Kommentistasi tuli kuitenkin hyvä mieli, joten kiitos siitä <3

   Poista
 2. mulla on melkeen samanlainen iho kun sulla !!!! tosin hemmetisti enemmän näppyjä + finnejä ...

  ja toivottavasti sun itsetuntosi nousisi, ei sussa ole mitään hävettävää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saara: Lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa. Ja mullakin on välillä paljon enemmän finnejä, mm. juuri nyt on varmaan 10 finniä tullut leuan ja nenän seudulle. Saako kysyä, onko sulla pysynyt itsetunto hyvänä huonosta ihosta huolimatta? Toivottavasti on :)

   Poista
 3. Mulla on kanssa vähän samaa ongelmaa kasvojen ihon kanssa kuin sulla. Punoitusta (couperosaa pyh!), luomet (ihan kaiken kokoiset) lasketaan kymmenissä, isot ihohuokoset paikoittain ja pysyvät mustapäät, pari katkennutta verisuonta ihon pinnassa ja muutenkin laikukas iho. Mutta meikin kanssa pärjää :) Itsekään en käy oikein edes lähikaupassa ilman meikkiä.
  Kynsistä tuli sen verran mieleen, että olisko sua mahdollista nähdä joskus lyhyemmillä kynsillä? :D Ei siis välttämättä edes ihan nysillä, mutta sanotaan, että vaikka noin puolen sentin kasvulla. Kadehdin vähän kun en voi itse pitää kovin pitkiä kynsiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt kun vielä luin muidenkin kommentteja niin jotenkin ihmeellisesti tekisi itsestäkin mieli tehdä tällainen postaus :D Vaikka en kyllä tiedä uskaltaisinko lopulta edes julkaista kuvaa :D Tähän mennessä en ole saanut edes meikillistä kuvaa koko kasvoista, jossa iho näyttäisi siltä että uskaltaisi kuvan kaikille näyttää :D
   Ja tosiaan unohtui ihan mainita, ja nyt vasta muistin että vaikka sulla punaisuutta onkin kasvoilla, niin muuten näyttää kyllä tosi siistiltä! Noinkaan isosta kuvasta tosi vähän näkee että olisi mitään suurempia virheitä.
   Niin ja muutenkin, silmänalusia sulla ei ole ollenkaan, siis tummia. Mun mittapuulla noi on ainakin ihan normaalit. Mulla ei ole tummia silmänalusia omasta mielestä, ja ihan samanmoiset kuin sulla :) Jos ei tummemmatkin :D

   Poista
  2. Lunalii: Kiitos kommentistasi <3 Hengenheimolaisia ollaan sitten. Kellekään en tällaista ihoa toivoisi, mutta lohduttaa kuulla, että maailmassa on muitakin joilla on samanlainen ongelma. Onneksi on tosiaan meikit keksitty :) Silmänalusista en tiedä sitten onko nuo ihan normaalit, kai ne vaaleammatkin voisi olla, mutta ne ei onneksi haittaa mua niin paljon kuin muut asiat. Ehkä voidaan sopia sitten, että meillä on normaalit silmänaluset :)

   Kynsistä voin sanoa, että toiveesi toteutui :) Mulla nimittäin katkesi pikkurillin kynsi puolestavälistä kynsipetiä ja se on kipeä :/ Mutta leikkasin sitten kaikki kynnet lyhyemmiksi, joten näillä mennään nyt jonkin aikaa :)

   Poista
 4. Täällä ilmoittautuu myös yksi huono-ihoinen, punakasvoinen tyttö. Eli samojen ongelmien kanssa kamppaillaan, tosin itse en varmaan pysty julkaisemaan itsestäni kuvaa meikittä ja muokkaamattomana. Olet kaunis vaikka siltä ei aina tunnukkaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirva: Kiitos ihanainen <3 Ja kyllä säkin pystyt siihen jos minäkin pystyin! Oikeasti tuntui kuin pieni kivi olisi vyörynyt harteilta, kun julkaisin tuon kuvan. Edelleenkään en ihmisten ilmoille mene meikittä, mutta jotenkin oli terapeuttista tehdä tämä postaus. Joten jos vielä mietityttää, niin suosittelen kokeilemaan. Ei siinä oikein voi mitään menettää, mutta saavuttaa kylläkin. Helppoa ei ole, mutta ei elämän aina tarvitsekaan olla <3

   Poista
 5. ei mun mielestä oo kamala! tosi kaunis oot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Voi että, kiitos kovasti <3

   Poista
 6. Kaikki on nättejä ilman meikkiä! Osaan jotenkin samaistua tuntemuksiisi. Minulla on akne iho ja teini-iässä se laski aika paljon itsetuntoa. nykyisin onneksi minulla on lääkitys siihen ja naamani näyttää ihan oklta. Tämä naked truth on ihan mahtava juttu ja toivottavasti mahdollisimman moni osallistuisi siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nunnu: Hienoa kuulla, että olet saanut kasvosi kuntoon. Itselläni on ollut acne rosacea, ja siihen ei oikein auttanut kuin e-pillerit, mutta ne taas toivat mukanaan muita ikäviä sivuvaikutuksia, joten luovuin niistä. Ja samaa mieltä olen kyllä sun kanssa, että tämä naked truth on tosi hieno juttu ja hirmu moni onkin siihen osallistunut.

   Poista
 7. Mun suvussa on äidin puolella myös tuota ihon punoittamista. En nyt osaa mitään hienoja termejä siitä käyttää.
  Ei sun silmänaluset ainakaan tässä kuvassa näytä tummilta. Itselläni on paljon tummemmat. Voisi sanoa, että mulla on tällaset tummat renkaat silmien ympärillä, ollut jo ihan naperosta asti. Olen kyllä itse jo tottunut siihen, eikä asia yleensä haittaa mua. Joskus tulee vaan vähän paha mieli, kun ihmiset saattaa sanoa, että näytän tosi väsyneeltä, vaikka en todellisuudessa ole yhtään väsynyt. Jotkut opettajatkin olettavat, että näytän väsyneeltä, koska nukun aivan liian vähän. Hyväähän he tarkoittavat, kun kyselevät nukkumisistani, ja joskus olenkin nukkunut huonosti, mutta vähän ikävää silti. En ikinä kehtaa sanoa, että kyllä minä oikeasti olen ihan pirteä, ettei tulisi sellaista kiusallista tilannetta.
  Ja älä huoli, sinä olet söpö ilman meikkiäkin. Yritä ajatella positiivisesti. Sulla on kauniit silmät ja huulet ja sun pää on kauniin muotoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yue: Voi kiitos kommenteistasi <3 Aika hassua kuulla, että mun pää on mielestäsi kauniin muotoinen.. itse olen aina inhonnut sitä kun se on niin kapea, olen aina ihannoinut leveää otsaa :) Ikävä kuulla, että sulle on tullut joskus paha mieli, kun ihmiset ovat kommentoineet että näytät väsyneeltä tummien silmänalusten takia :( Voisin verrata sitä siihen, että ihmiset ovat mulle kommentoineet, että ootpas sä punainen tai että minkä värinen on paloauto.. ei kiva.. Mutta ei anneta niiden masentaa, yritetään tosiaan ajatella positiivisesti, ja meikillähän ne silmänalusetkin onneksi saa piiloon :)

   Poista
 8. Itsellä aika lailla samanlainen iho kuin sinulla, joten tiedän hyvin millaista se on, ei kivaa. Mutta on hyvä että sinulla on jokin mihin keskittyä eli kynnet. Kun itsessä on edes yksi asia mistä pitää ei muut "virheet" tunnu niin isoille :)
  Voin kuitenkin sanoa että ihosi on todella hyvässä kunnossa kertomaasi verrattuna! Itselle oli vaikeaa laittaa kuvaa omaan blogiin http://lovehateanddreams.blogspot.fi/ , mutta viimein rohkaistuin kun tajusin ettei maailma kaadukkaan :)
  vastein postauksen teemaa punotukseen suosittelen vihreää "poskipunaa" kompensoimaan punaisuutta jos se häiritsee suunnattomasti, mutta itse olisin onnellinen kun olisi vähän väriä kasvoilla :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iina: Olet oikeassa siinä, että kun itsessä on edes jokin asia mistä pitää, niin muut "virheet" ei tunnu niin isoilta :) Kävin kurkkaamassa postaustasi, sinulla on kyllä kauniit kasvot ja hyvä iho kokonaisuudessaan, todella tasainen. Vaihdetaanko, saat multa vähän punaa poskille :) Tuota mainitsemaasi vihreää poskipunaa voisi harkita, vaikkakin käyttämäni Lily Lolon mineraalimeikkipuuteri peittääkin aika hyvin punaisuutta. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 9. Mulla on samantyylisesti reagoiva iho ja ymmärrän hyvin miltä susta saattaa tuntua. Teininä asia vaivasi minua ja olisin halunnut tasapintaisen ja -värisen siloihon, mutta nykyään vanhana ja seniilinä olen jo tottunut tilanteeseeni ja oppinut hyväksymään sen mitä on. Eikä se oma naama loppujen lopuksi ole pahakaan, kun ei sitä sellaisena ajattele. Puhdas iho ja hymy pukevat kaikkia paremmin kuin meikit; niillä tehdään vain loppusilaukset.
  Rohkea olit, ja kuvasikin on aivan nätti ja luonnollinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E-S: Kiitos kommentistasi <3 Ehkä sitä tosiaan oppii iän myötä hyväksymään oman ihonsa sellaisena kuin se on, hienoa että sinä ainakin olet näin tehnyt! Ja todellakin hymy on paljon kauniimpaa kuin mitkään pakkelit ikinä :) <3

   Poista
 10. Monet kavereista eivät koulussa käytä edes aina meikkiä, eivätkä he näytä mun mielestä sen erilaisemmilta ilman meikkiä kuin sen kanssakaan. Itse mielestäni näytän aivan erilaiselta ilman meikkiä. En sit tiiä, onko se vaan kuvitelmaa vai mitä. Kun itse kuitenkin arvostelee itseään kovasti. Ja kun en ilman meikkiä oo ollu ihmisten ilmoilla pitkiin, pitkiin aikoihin, niin en oo edes ihmisiltä kuullut kommenttiakaan.

  Silmänympärysiho on mulla tumma ja ihossa koko ajan epäpuhtauksia. Nautin ihon rapsimisesta ja näppyjen poksauttelemisesta, ja se aiheuttaa kierteen, rupia ja sit finni kehittyy aina siihen kohtaan uudstaan. Nenäkin on mustapäiden peitossa, vaikka aspiriinikuorinta niitä hetkellisesti kutistikin.. pitäis kai tehä se taas. Eikä nää finnit jää pelkästään kasvoihin, vaan niskassa on niitä, samaten käsivarsissa ja reisissäkin joskus. Rapsimisen ansiosta niistä on jäänyt arvet.

  Yritän kuitenkin päästä niistä jotenki eroon. Hankin ehkä ihoöljyn, jos se pehmittäisi näitä rupia ja nopeuttaisi niiden parantumista. Vaikka eihän tällä kaikella pitäis ees kauheasti olla väliä. Meitä vain löytyy niin monenlaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teija: Kyllä, itse sitä tosiaan arvostelee itseään kaikkein eniten, valitettavasti. Kunpa pystyisikin joskus näkemään itsensä muiden silmin :) Aika pelottava ajatus kuitenkin jollain lailla.

   Mulla on sama paha tapa kuin sulla, rapsuttelen usein ihoa ja puristan finnejä, ja sitten niitä vaan tulee entistä enemmän. Selässä on myös aika ajoin näppyjä. Sen kyllä huomaa aika piankin, että jos antaa ihon olla rauhassa, niin näpytkin häviävät. Pitäisi varmaan olla lapaset kädessä aina kotonakin :D Toivottavasti saat ruvet hoidettua kuntoon, kokeile vaikka tehdä uuden vuoden lupaus, ettet raavi näppyjä ainakaan kuukauteen :)

   Poista
 11. Ihon punoittamisesta huolimatta oot kyllä tosi kaunis! Miulla aina liikkuessa naama punoittaa helakan punaisena, oli siinä kuinka paljon meikkiä tahansa. Oon siinä suhteessa sinut itseni kanssa, ettei sitä ihoa tarvii peitellä paksuilla meikkikerroksilla, vaikkei se mikään unelmaiho olekaan punaisuuden ja näppyjen kanssa(: Meissä kaikissa on ne pikku virheet, jotka tekee meistä itsemme. Ja miusta ainakin on aivan huippua olla minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mmeri: Voi että.. kiitos sanoistasi <3 Ja oikeassahan sä tosiaan oot, mutta joskus vaan on vaikea nähdä asiat noin ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Mutta sulla on kyllä ihan mahtava asenne! Pidä se! <3

   Poista
 12. Mulla on ihan samannäköinen iho, ainut vaan et mulla on myös ihan älyttömästi arpia aknen jäljiltä. Sun iho taas näyttää tosi sileältä! Mä en oikein pysty edes viemään roskia ilman meikkiä.. Meikkaamiseen menee joka päivä 30-45min, se kyllä harmittaa.. :/ Pohjustusvoide, mattapohjustusvoide, meikkivoide, pari erilaista peitevoidetta, valokynä... Mutta olen yrittänyt ajatella, et meikkaan ihan niin paljon kun haluan, kunhan tulee itselle hyvä olo ja voi olla itsensä kanssa.. Joskus nuorempana olin niin katkera siitä kun muut pystyi olemaan meikkaamatta ja kaikilla tuntui olevan niin tasainen ja nätti iho. Onneks siitä tunteesta on päässyt eroon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JosuK: Hengenheimolainen sielläkin sitten. Mulla menee myös aamuisin tunteroinen meikatessa, ja olen ihan samoilla linjoilla sun kanssa, että meikkaan niin paljon kuin huvittaa, jos sen avulla tulee parempi olo olla ihmisten ilmoilla. Tuosta katkeruudesta, hyvä että olet päässyt siitä tunteesta eroon. Kun ajattelee, niin turhaan sitä kuluttaa aikaa murehtimiseen, kun voi ajatella kaikkea muuta positiivistakin :)

   Poista
 13. mun mielestä sä oot ihan älyttömän kaunis meikin kanssa JA ilman! olisit iloinen että sulla on noin ihanan sileä iho! mulla itelläni on näppyjä, isot ihohuokoset, rasvottuu nopeasti ja blaablaablaa mut ei siitä kannata välittää! pointti siis oli se että oot ihan älyttömän kaunis, älä unohda sitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Tuntuu oudolta kuulla tuollaisia kehuja.. kiitos <3 Ja kuva ei tosiaan paljasta ihan kaikkea, kyllä mullakin on paljon pieniä näppyjä ihossa ja isohkot ihohuokoset jne. Acne rosaceastakin kärsinyt muutaman kerran eli silloin naama oli ihan täynnä punaisia näppyjä/finnejä. Tällä hetkellä tilanne vähän parempi. Ja niinhän se on, ettei niistä kannattaisi välittää, yritän kovasti, mutta joskus vaan on huonompia päiviä, joskus sitten taas hyviä :)

   Poista
 14. Rohkea postaus, arvostan. :) Harvalla on "munaa" julkaista itsestään täysin luonnollinen ja muokkaamaton kuva. ;) Itse en ainakaan taida, ehkä siksikään etten juurikaan naamaani blogini puolella ole näytellyt. :D Ja siksi että allergioideni vuoksi huuleni ovat yleensä niin huonossa kunnossa, niin en edes harkitse valokuvien ottamista silloin.. :/ Mutta kiva, hyvä postaus ja olet ihana! :) ♥ Eiköhän meillä kaikilla ole aina joku vika mistä itsestään ei pidetä. Harva on täysin tyytyväinen itseensä, kroppaan kynsiin sekä kasvoihin. + hiuksiin + painoon ja pituuteen ymsymsyms. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. marm: Kiitos ihanainen <3 Ja kyllä tuon kuvan julkaiseminen tosiaan otti koville, mutta se on nyt tehty. Ja ymmärrän kyllä täysin, jos sinä tai moni muukaan ei halua kuvaansa julkaista, ei se ole mikään helppo asia. Ja sitten tietysti vielä eri asia, jos ei muutenkaan naamaansa blogissa näyttele :) Toivottavasti saat allergioihisi helpotusta <3

   Poista
 15. Voi zigi, mä ymmärrän sua täysin, mulla on psori, ja tottakai se on päättänyt puhjeta kasvoihin. Kesät olen suht tyytyväinen ihon laatuun, mutta talvet. Naama on kuin riivinraudalla raastettu. Olen onneksi oppinut jo vähän elämään itseni kanssa. Mutta kyllä se rajottaa. Harvoin lähden täysin meikittä ovesta ulos, pakko pikkasen peitellä pahimpia läikkiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petta: Ihanaa että ymmärrät <3 Ja tiedän, että sulla varmasti ottaa koville tuo psori, yhdellä ystävälläni on se ja juuri kesät on parempana, ja talvella pahempana. Inhottavaa varmasti, mutta hienoa että olet oppinut jo jonkin verran elämään sen kanssa!

   Poista
 16. Hieno ja rohkea postaus! Vaikka susta tuntuukin, ettei sulla ole välillä itsetuntoa ja rohkeutta, mun mielestä tämä postaus kertoo kuitenkin muuta. Itsellä on myös todella todella huono itsetunto, mutta se ei johdu esim. mun ihosta vaan ihan muista asioista. Silti sitä joskus yllättyy kuinka hienoja ja rohkeita asioita pystyy elämässään tekemään! Arvostan todella korkealle näitä postauksia, ja musta näyttää kommenttien perusteella että moni muukin on mun kanssa samaa mieltä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belegwen: Voi kiitos ihana <3 Tuo on jotenkin jännä, että sinä ja muutama muu on sanonut rohkeaksi minua.. itse en jollain lailla edes ajatellut sen olevan rohkeutta.. Toivon kovasti, että sinun itsetunto parantuisi vielä ajan myötä, samaa toivon itsellenikin. Ei anneta ainakaan periksi, eikö? <3

   Poista
 17. Jotenkin oli lohdullista lukea tätä. En siis missään nimessä ole iloinen siitä, että siulla on huono itsetunto tms. mutta siis, ihosi kuvaus vastaa täysin omaani. Olen oikeasti kuvitellut olevani tyyliin ainoa tämän ongelman kanssa, kasvot on osa jonka jokainen huomaa heti joten itsetuntoni on ollut sen takia aika nollilla - I know how you feel.
  Pitäisi varmaan itsekin rohkaistua lisäämään täysin muokkaamaton ja meikitön kuva itsestä blogiin.. Arvostan suuresti tätä kampanjaa, yleensä kun jokainen tietoisesti tai tietämättään jotenkin yrittää antaa itsestään paremman ja kauniimman kuvan.

  Mutta hei, olet tosi kaunis myös ilman meikkiä. En kehu ketään ellen sitä tarkoita, en halua turhaan mielistellä ihmisiä. Eli kun sanon sinua kauniiksi tarkoitan myös sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady Narcissa: Lohdullista oli munkin osalta lukea kommenttisi, koska olen todellakin ajatellut, ettei tällaista ongelmaa ole kovinkaan monella.. Ja suosittelen kyllä, että julkaiset oman kuvasi blogissa, jotenkin kivi vierähti harteilta, vaikka vaikeaa olikin :) Sinä pystyt siihen, jos minäkin pystyin! <3

   Ihan hämilleni menen, jos joku sanoo kauniiksi. Arvostan suuresti, ettet kehu mielistelläksesi. Kiitos siis todella paljon <3 Ehkä joskus sitä voisi itsekkin uskoa, ehkä.

   Poista
 18. <3 oot niin kaunis nainen, nyt ja aina. Ja kuules mulla on näääääääääääin paljon huonompi iho tällä hetkellä ku sulla. Aknearvet on ihan uskomattomat ja niitä on poskilla, nenässä, otsassa ja leuassa. Isoja punaisia länttejä koko naama täynnä. En oo ikinä huomannut että sun iho ois jotenkin huono, saati että näkys tuossa kuvassa jotenkin. Ite on usein oman itsensä pahin arvostelija ja kriitikko. Sorrun liian usein samaan ja muut vaan naureskelee mun mielipiteille omasta itsestäni. Muistathan muru tän, kun katsot peiliin. Täydellisyyden tavoittelu ja voimakas kauneustaju tekee sen, että näkee itsessään helposti vain niitä virheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele: Kiitos hani <3 Ja tosiaan, kyllähän mun iho on vähän paremmassa kunnossa näppyjen osalta nyt, mutta punaisuus on vaivannut ala-asteelta asti.. Sulla sentään näppyjä on tullut vasta nyt viime aikoina. Toivottavasti kuitenkin saat hoidettua ne pian pois, tiedän ettei ole kivaa se.

   Niinhän se on, että itse sitä on pahin kriitikko. Täydellisyyttä en todellakaan tavoittele, toivoisin vain, ettei tuota punaisuutta olisi niin paljon, että voisi olla joskus meikittäkin..

   Poista
 19. Niin ja beibe, nuo luomet on kyllä ihan turhaa suremista kuules. Ne ei ole virheitä tai muita ärsyttävyyksiä. Cindy Crawfordillakin on luomia ja se ansaitsee kasvoillaan vähintään kuusnumeroisia summia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele: Haha, hieman eri juttu kun vertaa Cindyyn :D Sillä on YKSI luomi tai kauneuspilkku, mulla taas on noin 50 luomea kasvot täynnä, oikeasti.

   Poista
 20. Oletko ikinä kokeillut tehdä muutoksia ruokavaliossasi? Joskus (aika usein) couperosan saa hellittyä rouan kautta. Olen itse ravintoohjaaja, ja olen työskennellyt asiakkaiden kanssa jotka kärsivät samanlaisista oireista. Kaunis olet kuitenkin<3<3<3

  Sofia

  http://sofiasfina-sofiasfina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofia: Kiitos <3 En ole tiennytkään, että ruokavaliolla voisi vaikuttaa couperosaan. Voisinkohan saada sinulta jotain vinkkejä? Se olisi todella hienoa. Olisin todellakin valmis muuttamaan ruokavaliota, jos siitä olisi apua!

   Poista
 21. Minulla on ihonlaatu hyvä, mitä nyt näppyjä silloin tällöin...Mutta hyvin harvoin ilman meikkiä näyttäydyn, koska silmänaluseni ovat niin tummat, että näytän siltä etten ole viikkoon nukkunut...Meikinkin läpi silmänaluset sinisinä kuultavat, mutta minkäs mahtaa, täytyy vain hyväksyä, että on sellainen kuin on ja myös kelpaa sellaisena :)

  Osallistuin Sonnen haasteeseen, kynteli ilman muokkausta löytyvät täältä :)
  http://mielikuvituksellinen.blogspot.fi/2012/11/luonnolliset-kynnet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvinen: Kiitos kommentistasi. Kiva, että osallistuit haasteeseen nakukynsillä :) Noista tummista silmänalusista, oletko kokeillut niille tarkoitettua meikkiä? Keltainen peiteväri neutraloi sinisiä silmänalusia, samoin kuin vihreä neutraloi punaisuutta. Esim. lumenella tai makeup storella löytyy silmänalusille tarkoitettuja meikkejä.

   Poista
 22. Täällä yksi kohtalotoveri ihon suhteen:/ Kosmetologina olen kokeillut _kaikki_ keinot, mutta mikään ei vaan riitä:( Nyttemmin olen oppinnut kulkemaan (lähinnä mamma porukoissa;) ilman meikkiä ja esim. kesäisin iho on hiukan parempi:)
  But trust Me - I feel your pain <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi: Heippa kohtalotoveri. Lohduttavaa tosiaan, etten ole ainoa.. vaikkakaan en todellakaan toivoisi kenellekään tällaista ihoa. Hienoa, että olet kuitenkin oppinut kulkemaan ilman meikkiä! <3 jospa minäkin joskus.. :)

   Poista
 23. Oi oot kaunis ilman meikkiäkin !
  Ja oi, vaihtaisin mielelläni ihoa sun kanssa ! Atooppinen akneiho ihanilla arvilla ei ole mitenkään ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. elisa: Kiitoksia <3 Kuvailemasi iho ei varmastikaan ole ihana. Toivottavasti ajan myötä ihosi paranisi, ja arvetkin himmenisivät.

   Poista
 24. Voih. Älä ole surullinen. Olet hurjan kaunis. :) Ei kasvojen sävy piirteitäsi muuta. Ja kuka sanoo, että punertava sävy olisi jotenkin väärä? Ihonsävyjä on moneen lähtöön ja usko kun sanon: valtaosalla suomalaisista on punaiseen taittava iho.

  Itsekin omaan couperosan ihon (hyvinkin samanmoisen kuin sinulla) ja olen myöskin itkenyt niin monet itkut ja hävennyt kovasti omaa olemustani. Olen pigmentiltäni vielä hyvinkin vaalea, joten punaisuus korostuu entisestään. Mutta nykyään olen oppinut hoitamaan kasvojani edes jokseenkin oikein, eikä iho punoita enää siten kuin ennen.

  Käytän meikeissä ainoastaan Baremineralsin meikkipohjaa (testannut monetmonet merkit!) ja ylipäätäänkin mahdollisimman luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita - kosteutukseenkin vain oliiviöljyn ja avokadoöljyn sekoitusta. Putsarina olen käyttänyt Avalon Organicsin puhdistusmaitoa (http://www.iherb.com/Avalon-Organics-Vitamin-C-Renewal-Hydrating-Cleansing-Milk-8-5-fl-oz-251-ml/18634) - tuo on ainoa tuote tähän mentessä, jota iho suorastaan rakastaa. Kasvot eivät ole helakan punaiset ko.putsarin jäljiltä. :)

  Myös ruokavalio on ollut todella olennainen juttu. Muistaakseni kiinalainen lääketiede puhuu maksan huonovointisuudesta, mikäli kasvojen iho punoittaa. Kannattaa siis kuullostella, kuormittaako jokin ruoka-aine omaa elimistöä - allergiaakin kenties? Ja omegat on hurjan tärkeitä ihon hyvinvoinnin kannalta, niitä ei siis sovi unohtaa. :)

  Vaan ehkäpä tässä asiani pähkinänkuoressa.:) Toivottavasti sait tästä tekstistä edes hieman apuja.:) Tiedän tunteesi ja ihailen rohkeuttasi! Ihanaa joulunaikaa.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Kiitos ihanista sanoistasi <3 Itsellänikin on luonnostaan hyvin vaalea iho, jolloin punaisuus korostuu entisestään. Kiitos vinkeistäsi myös! Oletko kokeillut koskaan Lily Lolon mineraalimeikkejä? Itse en ole Baremineralssia käyttänyt, joten mietin vain, kumpikohan olisi sitten parempi meidänlaiselle iholle..

   Avalonista minulla ei ole kokemusta, vaan olen kokeillut Avenen puhdistusmaitoa ja puhdistusgeeliä. Kumpikaan ei tosin ole mielestäni tarpeeksi hyvä, koska ne eivät poista meikkejä tarpeeksi hyvin. Täytyy siis tutustua tuohon Avaloniin, jonka linkitit!

   Ruokavalioon täytyisi tosiaan varmaan perehtyä tarkemmin. Syön aika normaalisti, enkä kyllä ole huomannut minkään tietyn ruuan vaikuttavan kuormittavasti. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka jotain allergiaa olisikin!

   Kiitos vielä ja ihanaa joulunaikaa sullekin <3

   Poista
  2. Moikka jälleen. Täytyi tulla lukaisemaan vielä tämä blogimerkintä.:) Toimii loistavana vertaistukena tällaisina ahdistushetkinä, kun talvipakkaset on tuoneet kestopunan poskille ja nenälle. Miten siun kasvojen iho jakselee?

   Kyselit, oonko käyttänyt Lily Loloa ja vastaus on kyllä. Käytin ennen pelkästään tuota ja tykkäsin muuten kovasti, mutta kuivattivat ihoa ihan turhan paljon. Bare Minerals on osoittautunut siis kaikinpuolin paremmaksi, tuntuu kuin ei olisi meikkiä lainkaan ja peittäävät yllättävän hyvin. (Omat mineralsit tilailen Beautybay.com -saitilta). Ainakin omalla kokemuksella suosittelen enemmän tuota Bare Mineralsia, on palauttanut oman ihon kosteustasapainon eikä meikkiä tarvitse korjailla päivän mittaan. Joko sie olet testaillut jompaakumpaa? :)

   Löysin myös uuden ihonhoitosuihkeen, josta on tullut uusi suosikki: http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=1&catalog=yasalescatalog&productid=1731561(yabasecatalog)
   Monet kosteusvoiteet ärsyttää omaa ihoa kovasti, joten en uskalla käyttää edes perusvoiteta. Tuo on osoittautunut öljyjen jälkeen todella loistavaksi! Ja kosteuttaa hyvin ja saapa tuolla meikitkin putsattua.

   Aloitin itse syömään myös tyrniöljykapseleita. Nuista on tosi paljon tutkimustuloksia ja googlettamalla löytyy lukuisia moisia. Oma äitikin taisi noita suositella, kehui kuinka kasvojensa ja käsiensä iho on paljon kimmoisampi ja pehmeämpi. Ja ei tuo ihan puppua puhunut, itsekin huomasin muutoksen hänen ihossa. Saa nähdä, saanko itse nuista minkälaisen avun. :)

   Oon kyllä huomannut, että oma iho ei siedä vettä juuri lainkaan. Iho on rauhoittunut huomattavasti, kun en aamulla tee kasvoille yhtään mitään ja meikin poistoon käytän lähinnä vain tuota Avalonia ja öljyä. Odotan silti kovasti kesää ja lämimämpiä kelejä. Talviaika on iholle ihan hirvittävää rääkkiä.:(

   Mietin myös testata ktp-laserin parin kuukauden sisällä. Saa nähdä saanko tuosta apua nenään ja poskiin, joissa kasvot on punaisimmillaan ja iho ohentunut.

   Mutta palaan todennäköisesti vielä raapustelemaan sulle, mikäli käyn sen laserin testauttamassa. :) Mukavaa alkukevättä!<3

   Poista
  3. Moi vaan ja olipa ihana kun kirjoittelit tänne! :) Ja kiitos kovasti kaikista vinkeistäsi! Tuo ihonhoitosuihke kuulostaa jännältä, hinta ei ole paha, joten sitä voisin joskus kokeilla :)

   Kyllähän tämä talvi on kurjaa aikaa kasvoille ja iholle muutenkin. Kovilla pakkasilla on rankinta, mutta muuten kasvot voivat suht ok, ei ole nyt ollut kauheasti finnejäkään. Mutta mulla on tänä talvena kutissut päänahka jotenkin tosi paljon, kuiva on siis. Onko sulla päänahan kanssa ollut ongelmia?

   Lily Loloa olen nyt käyttänyt, mutta siinä on pari ongelmaa. Se ei peitä tarpeeksi hyvin ja toinen on että iho rasvoittuu päivän mittaan tosi paljon eli naama kiiltää jo muutamien tuntien jälkeen. Lisääkään ei viitsisi meikkiä lisätä päivällä. Mites tuo Bare Minerals, osaatko verrata onko se samanlainen tuossa suhteessa kuin Lily Lolo? Saako Bare Mineralssilta mitään näytteitä? En ainakaan ole löytänyt. Hankala vain tietää, mikä sävy sopii omille kasvoille. Mutta tekisi kyllä mieli kokeilla BM:ää.

   Puhdistaako se Avalon meikit hyvin? Itse olen törmännyt moniin putsareihin, joilla Lily Lolot ei ainakaan lähde kokonaan. Sitten melkeen täytyy puhdistaa kasvot kahteen kertaan, mikä taas on tosi huono iholle ja muutenkin.

   Kerrohan ihmeessä siitä laserista kokemuksia sitten, jos käyt testaamassa! Kuulisin tosi mielelläni siitä! Jotenkin on aina epäilyttänyt tuollaiset, mutta voihan niistä joillekin olla oikeastikin apua. Mutta tosiaan odotan mielenkiinnolla sun kokemuksia siitä :)

   Aurinkoista alkukevättä ja kiitos vielä kun kirjoittelit! <3

   Poista
  4. Heip jälleen. :)

   Kannattaa ehdottomasti testata tuo hoitosuihke. Oon yleensä suhtautunut tosi skeptisesti moisiin, mutta tuosta on tullut kyllä ihan ykköstuote. Saa nähdä, mikä tuon onnistuu syrjäyttämään. :) Ja tykkään kovasti myös tuon yksinkertaisesta sisällysluoettelosta - ei mitään ylimääräistä. :)

   Mulla on myös ollut ongelmia päänahan kanssa. Nimenomaan tuota kutinaa. Oon onnistunut saamaan pahimmat pois öljyhoidoilla.. Toisinsanoen - vapaapäivänä levitän hiuksiin oliiviöljyä ja hieron juurta myöten. Annan vaikuttaa koko päivän ja pesen illalla huolella shampoon kanssa. Päänahan kutinaan on auttanut akuutisti myös XZ:n hilseshampoo. En koskaan ole taistellut niinkään hilseen kanssa, mutta tuota joskus suositeltiin kutisevaan päänahkaan.

   Lily Lolo ei kyllä peitä niin hyvin kuin Bare Minerals. Ja tuo ihon kiilteleminen kertoo ainakin omaan järkeen, että iho pyrkii kosteuttamaan itse itseään - siispä Lily Lolot taitaa kuivattaa myös sun ihoa? Bare Mineralsin kanssa oma iho ei ole enää rasvoittunut, kun tuota oon tovin jaksanut käyttää. Iho voi tosi hyvin (jollei tietty sitä punaisuutta lasketa). Joskus kärvistelin myös lievän aknen kanssa, mutta nykyään ihossa ei ole finnin finniä. Tähän varmasti vaikuttaa myös se, että jätin gluteiinin ruokavaliosta. Oon moneen kertaan testannut, mikäli alan syömään jotakin gluteiinipitoista, on otsa ja leuka sen jälkeen täynnä pientä näppyä. Ruokavalio vaikuttaa siis hyvinkin paljon ihoon - ja hyvinkin nopeasti.

   Bare Mineralsilta saa sellaisia testipakkauksia, joissa on oikeastaan kaikki mitä tarvitsee (ja nuo testeritkin kestää helposti kuukauden-pari, todella riittoisia). Tässäpä vielä osoite yhteen moiseen: http://www.beautybay.com/cosmetics/bareminerals/9piecegetstartedkitlight/

   Tuon light-kitin itse tilasin, kun päätin Bare Mineralsit kokeilla. Tuossa on pari vaaleaa sävyä, joista sai helposti sekoitettua oman ihon sävyyn sen oikean, jollei jompikumpi itse sävyistä natsannut. :) Ja tuo pohjustusgeeli on aivan ihana! Tuo setti on kyllä todella tyyris, mutta hintansa väärti. Omat kaveritkin on koukkuuntuneet, kun niin kovasti olen kyseisiä meikkejä hehkuttanut. :')

   Avon puhdistaa meikit suht.ok. Oon itse käyttänyt Avonia ja tuota hoitosuihketta yhdessä meikinpuhdistukseen. Vettä en käytä siis lainkaan. Luulenpa, että mitkään puhdistusmaidot ei poista meikkejä niin hyvin kuin toivoisi, mutta tuon hoitosuihkeen tms öljyn avuin saa kyllä viimeisimmätkin rippeet pois - ja saa kosteutuksen samalla. :)

   Miten sun iho muuten reagoi kosteusvoiteisiin? Oon itse pistänyt merkille että kaikki perinteisimmätkin kosteusvoiteet saa oman ihon hetimiten punaiseksi ja ikävän kuumottavaksi. Oma iho ei tuntuisi sietävän siis lainkaan mitään superteollista.:S Onko sun vanhemmilla muuten samaa iho-ongelmaa? Tai muulla suvulla?

   Vaan saa tosiaan nähdä, onko siitä laserista mitään apua. Mietin alkuun testata tuota nenänseuduille, etten nyt heittäisi säästöjä kerralla kaivoon. Jos nenä saa avun, uskallan sitten varmasti laseroida loputkin kasvoista. :)

   Ja mukava kirjoitella! :) Oon kärvistellyt tämänmoisen ihon kanssa aina yksin, joten mukava jakaa kokemuksia ja kuulla samanmoisesta myös muualta, vaikka tottakai se on kurjaa, että on tämänmoisia iho-ongelmia, jotka niin kovasti vaikuttaa itsetuntoon.:/ Mutta toivottavasti saadaan hipiät vielä kuntoon - tai ainakin itseluottamusta hyväksyä itsemme juuri tällaisina kuin ollaan! :)

   Poista
  5. Hei, en tiedä luetko tätä enää, mutta kirjoitan tänne nyt kuitenkin :) Ostin sitä suosittelemaasi Ceridal-suihketta ja oon tykännyt tosi paljon! On varmaan jo kolmas pullo menossa nyt :) Sydämellinen kiitos sulle, kun vinkkasit siitä ja muutenkin <3 Toivottavasti sulla on kaikki hyvin!

   Poista
 25. Mietin tuota samaa, kun innoissani selailin monien Naked Truth -osallistumisia: Ovatpa kaikki todella kauniita ilman meikkiä. Siis kauniimpia kuin meikin kanssa. Ja piditpä minua miten outona tahansa, minusta sinunkin kasvoistasi paljastuu paljon ihania piirteitä meikittä. Näen sinut nyt kauniimpana kuin aiemmin, vaikka kaunis toki olet muissakin kuvissa, joissa kasvosi vilahtelevat.

  Olen kuitenkin siinä ehkä poikkeuksellinen, että pidän meikittömiä kasvoja monesti kauniimpina kuin meikillä höystettyjä (siksi innostuin tästä nakuilu-ketjusta). Jotenkin kasvojen raikkaus, luonnolliset värit ja vivahteet, silmien muodot, luonnollinen hehku ja kiilto... se on kaunista. Oli punoitusta, tummaa silmänalusta, finniä, näppyä, karvaa tai ei.

  Itse en toisaalta ole nähnyt tarpeelliseksi postata virtaan meikittömiä kasvoja, koska en ole blogimaailmassa mikään kauneusihanne ja meikitön naamani on vilahdellut jo aiemmissa postauksissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäyksenä vielä: Minua vähän harmittaa, että joidenkin naked truth -kuvat kuitenkin pyrkivät näyttämään mahdollisimman kauniilta.

   Poista
  2. Katjamaria: Ihanasti kirjoitit, kiitos <3 Oli jotenkin ihana kuulla, että näet mut nyt kauniimpana kuin aiemmin.. Ehkä tosiaan näit nyt pintaa syvemmälle.. minäkin olen vain tavallinen ihminen omine virheineni. Ja luulen, että jotkut ovat ehkä saaneet hieman väärän kuvan minusta kuvien perusteella, tai joskus olen ihan kuullutkin kommentteja, että "sulla on Sigi varmasti tosi hyvä itsetunto" jne. Mutta todellisuus on toista. Ehkä mun iloisuus antaa jotenkin erilaisen vaikutelman niille, jotka mun kanssa juttelee. Hmph, meni vähän sivuraiteille tämä kommentti, mutta olkoot :D

   Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi monien naked truth -kuvien suhteen.. Valaistuksella ja muutenkin on vaikutettu lopulliseen kuvaan, joka ei ehkä anna sitä oikeaa "kuvaa" sitten kuitenkaan. Ja tuossakin olen samaa mieltä, että pidän usein meikittömiä kasvoja kauniimpina. Syy siihen on monesti se, että sitä meikkiä laitetaan aivan liikaa tai jotenkin ei niin imartelevalla tavalla. Eri asia tietysti, jos meikkaa juhliin tms, mutta arkimeikissä luonnollisuus on kauniimpaa.

   Poista
 26. Hieno postaus täynnä viisaita pointteja.

  Toivon niin kovasti, että sinun mieltä ei enää painaisi ne asiat, mitkä on nuin kauan tuntuneet pahalta. Ja oonkin varma, että joskus tulee se hetki, kun olet täydellisen tyytyväinen itseesi ja kasvoihisi, ja näät täysin selvästi ilman varausta että miten kaunis olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Oi ei, tässähän tuli ihan kyynel silmään.. kuinka ihanasti sanoitkaan <3 Toivon todellakin, ettei nämä asiat painaisi mieltä ja että tulisi se päivä, jolloin voisi olla meikittä ja tuntea samalla olonsa hyväksi.. maybe someday..

   Poista
 27. Ihana tämä postaus!

  Täytyy myös itse tehdä tämä :)

  VastaaPoista
 28. Ihon älytön punaisuus voi johtua kasvoissasi myös siitä, että olet allerginen meikeille/kosmetiikalle. nimimerkillä kokemusta on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Valitettavasti ei ole meikeistä kyse, koska punaisuus on tullut jo ala-asteella, jolloin en käyttänyt mitään meikkejä/kosmetiikkaa.

   Poista
 29. Aivan älyttömän ihana postaus, olet rohkea! Kasvoissasi ei ole mitään vikaa! Mielestäni ihminen on kauneimmillaan juuri sellaisena kuin hän on, kauneuteen ei tarvita mielestäni virheettömiä kasvoja tai virheetöntä meikkiä. Sisäinen kauneus on kaikkein tärkeintä ja vain se loppupeleissä merkitsee! <3

  Ps. tein vihdoinkin sun innoittamana muodonmuutospostauksen! :))
  http://tinynaildesign.blogspot.fi/2012/11/muodonmuutos.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anniina: Ihanasti sanottu, ja olethan sä kyllä oikeassa <3 Kunpa vaan voisi ajatella noin itsestäänkin.

   Kävinkin kommentoimassa postaustasi, aivan upea muodonmuutos ja ihana sinä!! <3

   Poista
 30. Ootko kokeillu Avenen tai La Roche Posayn tuotteita? Niillä on ihan omat tuotesarjat couperosaiholle, apteekista löytyy :)
  http://www.avene.fi/tuotteet/couperosa_iho
  http://www.laroche-posay.fi/tuotteet/hoidot/Couperosaiho-ct384.aspx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja molemmista on yleensä saatavilla näytteitä, kannattaa kysyä!

   Poista
  2. Paula: Kiitos vinkeistä! Avenea mulla onkin käytössä ja päivävoiteesta oon ihan tykännytkin. Meikinpuhdistajat taas eivät ole oikein toimineet. Tuota La Roche Posay sarjaa en olekkaan kokeillut. Onko sinulla kenties kokemuksia näistä?

   Poista
 31. "Jos voisin antaa sinulle yhden ominaisuuden,
  antaisin sinulle kyvyn nähdä itsesi kuten minä sinut näen.
  Silloin voisit huomata, miten kaunis oletkaan."

  VastaaPoista
 32. Oot kuule aivan uskomattoman kaunis nainen, voi kun ite näkisit saman C: Ootko muuten kuullu tai käyttäny Lush -nimisen merkin tuotteita? Kaikki ovat kasvipohjaisia, eivät rasita ihoa sekä tuoksuvat ihanilta, myös meikkejä löytyy ja todennäköisesti tulee lisää! Löytyy Helsingin keskustasta ja verkkokaupasta http://www.lush.fi/index.php. Ite oon tykänny, ja miulla on kuiva iho :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina Parviainen: Voi että, kiitos ihana.. <3 Lush-merkistä olen kuullut joskus, mutta kokemusta ei ole. Täytyypä tutustua siihen tarkemmin, kun mullakin on tosi pintakuiva iho. Kiitos vinkistä <3

   Poista
 33. Olet tosi kaunis ilman meikkiä, vaikka kasvot punoittavatkin. Ymmärrän kyllä mitä meinaat sillä että itseluottamus on pohjalukemissa! Käyppä kattomassa Beatissa Naked Truth postaus musta niin ei oo enää paha mieli, jollain toisella on vielä kamalampi iho! :D Together we are strong! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina: Vaikea ottaa vastaan tuollaisia kehuja.. mutta kiitos tosi paljon <3 Kävin katsomassa naked truth kuvaasi, hienoa että sinäkin osallistuit haasteeseen! Ja ei sulla kyllä kamalampi iho ole! Todella kaunis olet <3 Ottaisin niin paljon mieluummin pari näppyä kuin ainaisen punaisen ihon. Voit kuule olla onnellinen :) Sulla on myös aivan ihanan malliset silmät <3

   Poista
 34. Ihana olet kun kehtaat julkaista kuvasi :) et ole ruma♥

  VastaaPoista
 35. mitä sähän oot ihan sievä ilman meikkiä ja puhdas iho, toi ihon punotus on melkeempä enemmänkin söpöä :D pää pystyyn ja ulos vaan, hyvä itsetunto näyttää kauniille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavista sanoista <3 Vielä kun tosiaan osaisi itse suhtautua asiaan noin. Tuossa olen samaa mieltä, että hyvä itsetunto on kaunista. Itsestähän se kaikki on lopuksi kiinni. Ehkä vanhana ja ryppyisenä sitä sitten osaa ajatella toisin :)

   Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.