Minttuisen turkoosi ombre

Instagramissa vilautinkin jo uusia ostoksia eli bongasin Sokokselta IsaDoran kesälakkoja , joista mukaan lähti Atlantis. Gina Tricoosta ost...

Instagramissa vilautinkin jo uusia ostoksia eli bongasin Sokokselta IsaDoran kesälakkoja, joista mukaan lähti Atlantis. Gina Tricoosta ostin 6 lakkaa, joista yksi oli Turquoise. Halusin päästä käyttämään noita molempia, joten tein ombre-kynnet mintun/turkoosin sävyisillä lakoilla. Värimaailma sopi samalla ystäväni babyshowereihin, joita juhlittiin viikonloppuna :)

Ombre tarkoittaa sitä, että jokainen kynsi on lakattu samaan sävyperheeseen kuuluvalla, mutta eri tummuusasteikon omaavalla lakalla. Ombren voi aloittaa vaaleimmasta tai tummimmasta lakasta. Itse lakkasin vaaleasta tummaan pikkurillistä alkaen. Toivottavasti tajusitte, mitä yritin selittää :) Käyn läpi nuo lakat tarkemmin postauksen lopussa.



1. Models Own - Apple Pie, 2. China Glaze - Too Yacht To Handle, 
3. IsaDora - Atlantis, 4. Gina Tricot - Turquoise, 5. Color Club - Abyss


Vietin pari päivää ombre-kynsillä ilman koristeluita, mutta päätin sitten tuunata niitä vähän. Inspiraation sain So Nailicious -blogin Halloween-kynsistä. Tein teippien ja Gina Tricoon valkoisen lakan avulla nimettömään ja keskisormeen kapeat kolmiot/piikit ihan juuresta kynnen kärkeen. Niiden päälle laitoin kultaiset salmiakkiniitit* ja lopuksi HK Girl pikakuivattajaa*.
(* saatu CesarsShopista)






Alla näkyy lakat, joilla tein ombren. Sävymaailmana niissä on minttu ja turkoosi, mutta osaako joku sanoa oikeaa määritelmää noille väreille?? Missä menee mintun raja ja missä turkoosin? Kauhean hankalaa :D Musta tuntuu, että ne menee vähän päällekkäinkin, ja värien kuvailu oli siksi aika vaikeaa. Lisäksi kuvissa lakat saattaa näyttää liian sinisiltä, vaikka yritinkin säätää värit mahdollisimman lähelle oikeaita sävyjä. Swatcheja netistä googlettaessa näätte, kuinka paljon ne voi vaihdella. Jotkut näyttää ihan sinisiltä, mutta luonnossa osa noista on vihreämpiä.




Models Own - Apple Pie
Vaalea mintunvihreä creme. Levittyy tosi hyvin ja peittää 2 kerroksella.

China Glaze - Too Yacht To Handle
Kirkas turkoosi (tai siniseen taittava mintunvihreä?) creme, aivan ihana kesäsävy <3 Ei levity itsestään, joten levittäminen haastavampaa kuin näiden muiden lakkojen, mutta päällyslakka tasoittaa mahdolliset epätasaisuudet. Peittää 2 kerroksella. (saatu Mimaxista)

IsaDora - Atlantis
Vihreään taittava turkoosi (tai tummahko mintunvihreä?) crelly, joka on luonnossa hieman vihreämpi kuin kuvissa. Levittyy tosi hyvin ja peittää 2 kerroksella.

Gina Tricot - Turquoise
Murrettu tummahko turkoosi creme. Levittyy tosi hyvin ja peittää 2 kerroksella.

Color Club - Abyss
Tumma merenvihreä creme, joka taittaa hieman siniseen. Lakka on luonnossa vihreämpi kuin kuvissa, upea väri. Levittyy hyvin ja peittää 2 kerroksella, melkein yhdellä. (saatu CesarsShopista)


1. MO Apple Pie, 2. CG Too Yacht To Handle, 3. IsaDora Atlantis, 4. GT Turquoise, 5. CC Abyss



 
Pari poimintaa Instagramista


Sellaiset kynnet tällä kertaa. Mitäs tykkäsitte? Ja oottekos itse kokeilleet ombre-tyyliä? Kysykää muuten vaan, jos haluatte, että vertaan näihin jotain muuta minttua/turkoosia lakkaa, joka löytyy mun lakkakokoelmasta.


Katso myös

32 kommenttia

  1. Nää on kyl ihanat! Kerkesin jo instan puolella ihailla :) Oon joskus itekin miettinyt tuota värien määritelmää, kun välillä ne tuntuu menevän vähän limittäin ja lomittain. Tosi hankalaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo tosi hankalaa, kun ei taida selkeää värimääritelmää noille löytyä.

      Poista
  2. Oon ihan sanaton, kun nää on on niin ihanat! <3_<3

    VastaaPoista
  3. Turkoosin raja on aika hankalaa määrittää, mun mielestäni:D Kaikilla on oma käsitys siitä mikä on turkoosi ja mikä ei:D Mun mielestäni noista kaksi tumminta olisi jo turkooseja, muut sitten minttuja....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo taitaa tosiaan olla kaikilla vähän eri käsitys :D Ja se vielä vaikeuttaa, että näitä on niin hankala valokuvata, kun sävyt eivät toistu ihan luonnollisina täällä internetin ihmeellisessä maailmassa :)

      Poista
  4. Värit muutenkin on hankalia! Kaikilla on omat näkemykset niistä ja välillä se hankaloittaa näissä kynsiblogeissa kirjoittamista/lukemista. :D
    Mutta on tosi ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! Kunpa oiskin jotkut tosi tarkat määritelmät väreille, niin elämä ois helpompaa :D
      Kiitos paljon :)

      Poista
  5. Ihana lakkaus, tosi herkku :). Mulla on muuten sellainen käsitys, että ombressa olisi alunperin ollut "reunimmaiset" lakat musta ja valkoinen ja välissä sitten jotain sävyä kolmessa eri tummuusasteessa. Ootko kuullut moista? Pitäisi kaivella netin syövereistä lisää tietoa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sannu! :) En oo kuullut tuosta muuta kuin että silloin voi olla valkoinen ja musta, jos välissä on eri harmaan sävyjä tummasta vaaleaan :) Mutta voishan sen ombren tehdä tosiaan siten, että on esim musta-tummanpunainen-punainen-vaaleanpunainen-valkoinen. Kerrohan, jos löydät tarkempaa infoa alkuperäisestä määritelmästä :)

      Poista
  6. Niin raikkaat kynnet! :) Ihania lakkoja kaikki, ja nyt aloin himoita tuota Ginan turkoosia, se on upea! 8) Mulla on ennestään tuo MO, mut en oo ikinä tajunnu sen olevan minttu. Tai siis en oo varmaan tiedostanu asiaa, koska mulle se on aina ollu vihreä. Nyt kun sanoit sitä mintuksi, niin tajusin, että sehän se onkin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! :) Haha, joo kyllä mä sen MO:n omenapiirakan mintuksi luokittelisin :D

      Poista
  7. Ooh, just oon ettimässä täydellistä minttua/turkoosia/vihertävää. Mietin noita china glazen Too yacht to handle, Aquadelic ja Highlight of my summer. Tosi vaikee tietää mikä olisi Se Oikea :/ on tosi ihana ombre noissa sun kynsissä kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmasta postauksesta näät Too Yacht To Handle ja Highlight Of My Summer lakat: http://zigiztyle.blogspot.fi/2013/05/china-glaze-sunsational-collection.html Sieltä löytyy myös linkki postaukseen, jossa verrataan TYTH-lakkaa Aquadeliciin. Mulla itellä ei valitettavasti ole Aquadeliciä, mutta muiden swatchien perusteella Aquadelic on murretumpi ja tunkkaisempi. TYTH on sitten paljon sinertävämpi kuin HOMS :) Tsekkaa kuvat tuolta postauksesta :)

      Poista
  8. Ihania värejä! Pitää varmaan itsekkin muutama nuista kotiuttaa. Vaikka olen kyllä yrittänyt nuita mintun ja turkoosin värisiä vältellä kun niitä on jo aikas monta...mutta eipä niitä liikaa voi olla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, ei niitä voi tosiaan liikaa olla :D <3 Tuohon sävymaailmaan mahtuu kuitenkin aikas paljon lakkoja, jotka ei oo täysin samanlaisia keskenään :)

      Poista
  9. Ihanat kynnet. Minttu ja turkoosi on ovat niin kauniita värejä. Teepä muillaki väreillä ombreja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo täytyypä tehdä ombreja muillaki väreillä, tykkään kyllä kovasti tuosta koristelutyylistä!

      Poista
  10. Aivan täydelliset sävyt, tottakai mä tykkään :D Haastoin sut muuten siihen blogikyselyhaasteeseen pari postausta takaperin, mutta unohdin aikaisemmin mainita sulle asiasta...ups :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no tottakai :D

      Ahaa, no kiitos haasteesta! :D Koitanpas saada tehtyä sen jossain vaiheessa :)

      Poista
  11. Järjettömän kivat!
    Mä en osaa oikein sanoa mikä tässä postauksessa oli kivointa; nuo ihanat lakat, kivat valkoiset koristelut vai nätit kuvat! Tykkäilen! Mä olen todella huono käyttämään mitään kultaista/pronssista koristeluissa ja nyt huomaan, että ne sopii tosi kivasti just mintun ja turkoosin kanssa. (Ja ei, en osaa sanoa missä niiden raja ja määritelmä kulkee! :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kaisa piristävästä kommentista! :) <3 Kulta ja minttu/turkoosi on yks parhaimmista yhdistelmistä, suosittelen kokeileen! :) Esim. näistä aiemmista piikkikynsistä tykkäsin ihan hulluna http://zigiztyle.blogspot.fi/2013/05/piikikasta.html

      Ja höh, mä niin toivoin että oisit tiennyt missä se raja menee :D

      Poista
  12. Huisin kivat kynnet!
    Mulla on ollut ongelma kun en ole keksinyt mihin käyttää noita isoja niittejä, nyt mä tiedän! Minttuturkoosi ombre tosin tuskin onnistuu, kun kyseistä värimaailmaa edustavia lakkoja mulla on vain kaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Masa! :) Joo tuolleen nuo niitit ainakin voi hyödyntää :) Ja ombrenhan voit tehdä mistä tahansa lakoista, esim lilan sävytkin sopis hyvin kultaisten niittien kanssa!

      Poista
  13. Yritin googlesta etsiä, mutta en löytänyt mitään järkevää. Mikä on creme tai jellylakka? Mistä ne tunnistaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestä Any! Creme on koostumukseltaan kermainen ja se on suht peittävä (voi peittää 1-3 kerroksella), kun taas jelly on läpikuultava lakka, joka ei välttämättä peitä vielä viidennelläkään kerroksella. Katsoppas vaikka tämä video: https://www.youtube.com/watch?v=kH7qE7reSqg Siinä näytetään cremen ja jellyn erot aika hyvin :) Toivottavasti tästä oli apua, kysy vain, jos jäi vielä epäselväksi!

      Poista
  14. Ahaa, hei kiitti hirveesti. Koin valaistuksen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :D Eipä kestä! Hienoa, jos asiat selkes nyt :)

      Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.