Samettimanikyyri + tutorial

Ohjeita samettikynsien tekoon toivottiin, joten täältä pesee :D Kokeilin nyt toista kertaa samettia kynsille, eikä jää kyllä viimeiseksi ke...

Ohjeita samettikynsien tekoon toivottiin, joten täältä pesee :D Kokeilin nyt toista kertaa samettia kynsille, eikä jää kyllä viimeiseksi kerraksi. On jotenkin niin hassua, että kynttä voi silittää niin kuin jotain lemmikkiä :) Näissä kynsissä on siis hipelöintikoukutusvaara! :D






Näitä tarvitset samettimanikyyriin

  • samettipulveria (kuvissa pinkki samettipulveri, joka on saatu CesarsShopista)
  • aluslakkaa
  • kynsilakkaa, joka on mahdollisimman lähellä samettipulverin väriä (kuvissa OPI - Kiss Me On My Tulips nimettömässä sekä OPI - If You Moust You Moust muissa kynsissä)
  • pinsetit
  • viuhkasivellin tai jokin muu sivellin/huiska
  • paperia tai jokin muu alusta





Näin teet samettimanikyyrin


Esivalmistelut:
  • Lakkaa kynnet aluslakalla ja haluamallasi kynsilakalla (1 kerros) sekä anna kuivua.
  • Taita paperi keskeltä ja avaa se alustaksi. Tämä siksi, että lopuksi samettipulveri on helpompi kaataa takaisin purkkiin.

Tarkemmat ohjeet kohtiin 1- 6 löytyvät kuvien jälkeen.




Huom: Tee aina yksi kynsi kerrallaan ja käytä paperia alustana.

1. Lakkaa kynsi värillisellä kynsilakalla. Tee paksu kerros, jotta samettipulveri ehtii tarttua siihen ennen kuin lakka ehtii kuivua.

2. Kynsilakan ollessa vielä märkää, ripottele samettipulveria pinsettien avulla koko kynnen päälle. Tee iso kasa, jotta pulveri peittää koko kynnen :)

3. Taputtele samettipulveria hellästi sormella tai pinseteillä kynttä vasten, jotta pulveri kiinnittyisi paremmin märkään lakkaan.

4. Pyyhi ylimääräinen samettipulveri varovasti kynnen päältä ja iholta käyttäen viuhkasivellintä tai muuta sutia. Ole erityisen helläkätinen tässä kohtaa, koska lakka on vielä märkää ja kestää noin 10-15 min, ennen kuin se on kuivunut.

5. Jos lakkaa on mennyt yli reunojen, voit siistiä kynsinauhat kynsilakanpoistoaineen ja siveltimen avulla. Anna kynnen kuivua rauhassa, ennen kuin kastelet sen esim. käsiä pestessä. HUOM: Älä laita päällyslakkaa!

6. Toista kohdat 1 - 5 muillekin kynsille jos haluat. Kun olet valmis, kaada ylimääräinen samettipulveri paperin avulla takaisin purkkiin. Muistithan taittaa paperin keskeltä? :) Vaihtoehtoisesti paperin voi kääriä pienelle rullalle ja valuttaa pulverit putkilosta purkkiin.


Tadaa! Valmista! :)




Ihanan pörröistä! ♥




Ja kyllä, käsiä voi pestä :) Sametti tietysti kastuu, mutta se kuivuu parissa minuutissa. Niin ja käsiä ei tosiaan kannata tietenkään pestä heti kynsien teon jälkeen, vaan kannattaa odottaa ainakin puoli tuntia.

Vinkki, jota itse käytin: Paina vessapaperilla samettikynsiä pari kertaa, jolloin vesi imeytyy paperiin ja sametti kuivuu heti :)




Samettikynnet ovat minulla nyt toista päivää ja yllättävän hyvin ovat kestäneet. Hieman on samettikerros ohentunut, mutta pörröisyys on tallella :) Kynnen kärjessä on pientä kulumaa, mutta onneksi alla oleva lakka on saman väristä kuin samettipulveri. Samettiahan voi aina lisäillä kynsille tarvittaessa eli esim. kärjet voi fiksata laittamalla niihin hieman lakkaa ja samettipulveria.

Ainut miinus tulee siitä, että ainakin itselläni samettiin tarttuu pieniä nukkalankoja vaatteista tms. Niitä olen välillä nyppinyt pois pinseteillä :)




Sina samettipulvereita löytyy CesarsShopista monissa eri väreissä sekä yksittäiskappaleina että setteinä. Seteissä on samettipulverien lisäksi samanväriset kynsilakat, aluslakka sekä sivellin. Alla näkyvät purkit ovat seteissä tulevien purkkien kokoisia, ja ne ovat pienempiä kuin yksittäin ostetut purkit.


valkoinen, musta, kulta, limenvihreä ja pinkki


Mitä mieltä olette pörröisistä samettikynsistä - in vai out? :)
Oletteko itse kenties jo kokeilleet?

Katso myös

26 kommenttia

  1. En ole viel kokeillu ,täytys testata .Kiva tuto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eekku: Kiitos :) Ja kannattaa kyllä kokeilla! :)

      Poista
  2. Mulla oli samettikynnet tässä vasta, oli kyllä ihanan hipelöitävät! :) Ja olin yllättynyt että ne kesti suihkun ja hiustenpesun! Parin päivän päästä alko vaan kaljuuntumaan mun karvakynnet. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja: Todellakin ihanan hipelöitävät :D Itsekkin luulin, että hiustenpesua ne ei kestäisi, mutta kesti kuin kestikin! Kauaahan ne ei hyvänä pysy, mutta tuskin mikään tuollainen karvainen kynsillä pysyiskään :)

      Poista
  3. oi miten söpöt!! mä varmaan silittelisin tota samettikynttä kokoajan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HANI: Joo-o :D Mäkin vähän väliä hipelöin sitä, kun ei voi olla silittelemättä :D

      Poista
  4. Mä hankin just Cesarsilta purkin pinkkiä samettjauhetta! Pitäis testata! En osaa vielä sanoa tykkäänkö vai en, mutta ainakin tää vaikuttaa kauheen mielenkiintoiselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niniane: No ni, kiva kiva! :) Kerrohan ihmeessä sitten, tykkäsitkö vai et :) Jotenkin jännä, etten oo kuullut paljon yhtään negatiivisia kommentteja samettikynsistä.

      Poista
  5. Söpöt! Ajattelin, että en rupea kokeilemaan, koska pitäisi hankkia sitä :D Mutta nyt kun mmulle on siunaantunut yksi purkillinen höttöä niin tietty kokeilen. Harmi kun mun ei ole noin ihanan värinen kuin tuo sun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunalii: Hih, höttöä :D Minkäs väristä sun höttö on? :)

      Poista
    2. Se on aika sellaista joulun punaista. Toi aniliini olis enemmän ollut mieleen :D

      Poista
    3. Lunalii: Oi mutta joulunpunainenkin on varmasti ihana! Siitähän saisi vaikka joulupukin asun tai tonttulakit :) Tuo pinkki on kyllä ihanan värinen <3

      Poista
  6. Ihanat (: Itse tilasin itelleni 12 eri väriä tuota samettinjauhetta :) Täytyykin kokoeilla mitä jälkeä saan aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fani: Kiitos :) Oho, säpäs tilasit oikein urakalla niitä! :) Onpahan sitten mistä valita :)

      Poista
  7. samettikynnet on in. Olen muutaman kerran tehnyt sellaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nunnu: Mitäs olet tykännyt niistä? Onko sulla pysyneet monta päivää vai onko kulunut nopeasti?

      Poista
  8. Moi Sigi! :) Keräilen lähimpien blogiystävieni osoitteita blogikirjaani ja toivoisin, että antaisit minulle myös omasi. Sitä ei nimittäin ole tallessa missään tällä hetkellä. Tämä on tietysti vapaaehtoista! :D Kiitos ja hyvää loppuviikkoa!
    xoxo Mella

    Ps. -> sähköpostiini lik3itlov3it@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mella: Moi! Mikäs tuollainen blogikirja on? :) Oikein hyvää viikonloppua sullekin! :)

      Poista
    2. Blogikirjani on sellainen, mihin kirjoitan tietoja postauksista ja ehdotuksista sekä mm. kaiken mitä olen tilannut Ebaysta hintoineen päivineen. :D Sen lisäksi myös blogiystäväni ovat sinne rustattu yms. :)

      Poista
    3. Mella: Ohhoh! Aikamoista kirjanpitoa sulla :D Ite en kyllä jaksaisi kaikkia ostoksia kirjata :D

      Poista
  9. Kiitos tästä tutosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi: Ole hyvä :) Toivottavasti siitä on apua :)

      Poista
  10. Ooooo, söpöt!!! Aww, ihanat pörrökynnet. ♥ Voisin kuvitella itsekin käyttäväni, ehdottomasti IN ja en ole ennen kuullutkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. marm: Kiitos! :) Ja on ne vaan söpöt, ei siitä mihinkään pääse :D Ei muuta kuin kokeilemaan sitten! :)

      Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.