Essie Luxeffects 2014 -metallilakat

Essie Luxeffects 2014 -kokoelma sai täydennystä uudelleenjulkaistuista metallisista lakoista. Mirror Metallics -kokoelma julkaistiin alunpe...

Essie Luxeffects 2014 -kokoelma sai täydennystä uudelleenjulkaistuista metallisista lakoista. Mirror Metallics -kokoelma julkaistiin alunperin vuonna 2012 ja siihen kuului yhteensä viisi lakkaa. Tässä postauksessa katsastetaan niistä kolmea, jotka ovat Good As Gold, No Place Like Chrome ja Penny Talk. Luxeffects 2014 -lakat löytyvät nyt CesarsShopista, josta sain ne kuvattavaksi.



Kaikki kolme lakkaa ovat metallisia chromeja, joiden pinta muistuttaa peilimäistä, heijastavaa pintaa. Lakat ovat hyvin runsaspigmenttisiä ja ne voivat peittää jo 1 kerroksella. Tämän ansiosta lakat soveltuvat erittäin hyvin leimaamiseen.

Lakkojen levittäminen on hieman haastavaa, koska lakat kuivuvat nopeasti. Jos vetää siveltimellä useita kertoja samasta kohdasta, sivellin saattaa vetää mukanaan alla olevaa lakkaa, ja tällöin kynnelle muodostuu paljaita kohtia. Toinen lakkakerros auttaa piilottamaan paljaat kohdat, mutta kannattaa siis lakata mahdollisimman pienellä määrällä siveltimen vetoja. Lakan pintaan jää näkyviin siveltimen jälkiä, jotka näkyvät kuvissa selkeämmin kuin luonnossa. Lakka myös korostaa kynnen epätasaisuuksia, jota voi vähentää ridge filler -aluslakalla tai hiomalla hieman kynnen pintaa urien poistamiseksi.


Swatch-tikuilla 1 kerros kutakin lakkaa



No Place Like Chrome


No Place Like Chrome on hopea metallinen chrome-lakka. Kynsillä 1 kerros lakkaa ilman alus- ja päällyslakkaa.





Good As Gold


Good As Gold on kylmään taittava kultainen metallinen chrome-lakka. Kynsillä 1 kerros lakkaa ilman alus- ja päällyslakkaa.




Edit: Lisäsin tänne vielä vertailukuvan muista kultaisista metallilakoistani. China Glaze Passion on lähellä Essien Good As Goldia, mutta Passion on hieman kellertävämpi. Beauty UK Olympic Gold on näistä kolmesta kylmimmän sävyinen. Essie muistuttaa muuten sävyltään OPI:n Love.Angel.Music.Baby. -lakkaa.



Penny Talk


Penny Talk on ruusukultainen metallinen chrome-lakka. Tosi tosi kaunis sävy, joka on lähtöisin pennin kolikosta :) Pullo näyttää muuten jännästi ihan kultaiselta eikä roosahtavalta. Johtuu varmaan siitä, että lakan seassa on jonkin verran kultaista sävyä, joka on tarttunut pullon sisäpintaan. Kynsillä 1 kerros lakkaa ilman alus- ja päällyslakkaa.




Kaikenkaikkiaan Essien peililakat ovat tosi kauniita ja yllättävän vähän mua häiritsi siveltimen jäljet. Hermot kuitenkin menivät välillä lakkoja levittäessä ja luulenpa, että näitä tulee käytettyä enimmäkseen leimaamiseen. Itse on pitänyt hankkia nämä lakat jo ajat sitten, mutta sain ne nyt onneksi testattua swatch-kuvien oton yhteydessä. Ehdoton suosikkini on Penny Talk.

Mitäs mieltä te olette näistä lakoista? Onko kokemuksia?

Lakat on saatu blogiyhteistyön kautta CesarsShopista. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Katso myös

29 kommenttia

  1. Penny Talkista on kokemusta. Pinta ei lakkaudi meikäläisittäin aivan tasaiseksi peilipinnaksi mutta ei haittaa; tykkään sen sävystä näistä eniten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei se pinta peililtä näytä, mutta jotain sinnepäin kuitenkin :D Ei oikeastaan mikään chrome ole mun mielestä peilin veroinen, vaikka kovasti on yritystä eri merkeillä ollut. Penny on munkin lemppari :)

      Poista
  2. Kiinnostaisi nähdä kyseiset lakat leimaustestissä, onnistuisko? Tarvisin ennenkaikkea hyvän kultaisenleimauslakan ja mietin että oisko tuosta good as goldista haastajaksi suosituimmille kultaisille leimauslakoille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo leimaustesti onnistuu :) Olin sitä jo vähän itsekkin suunnitellut. Sen voin sanoa, että kokeilin Good As Goldia jo vesimarmorointiin ja siinä se toimi loistavasti! Päivitin postaukseen kuvan muista kultaisista leimauslakoistani, siitä näkee sävyerot jotenkuten. Mitä kultaisia leimauslakkoja sulla on?

      Poista
  3. Tilasin Good Ad Goldin äskettäin juuri leimaukseen, en ole ihan tyytyväinen ChG Passionin sävyyn ja kiva saada sille haastaja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivitin postaukseen ja myös Faceen vertailukuvan noista :) Millasta sävyä oisit Essieltä toivonut? Passion on tosiaan vähän kellertävämpi, mutta aika lähellä toisiaan ne taitavat olla.

      Poista
  4. Minuun ei metalliset lakat iske yhtään. Penny näyttää nuista kolmesta silti houkuttelevimmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ne kaikkiin iske. Itse tykkäisin tosi paljon, jos noissa ei näkyisi siveltimen jälkiä yhtään. Mutta leimailuun ne tosiaan ovat passeleita :)

      Poista
  5. Kauniita lakkoja, mutta vähän nähty jo.. Näitä chromeja on vuosien varrella ollut jo vähän kaikilla merkeillä ja aina on ongelmana tuo raidoittuvuus... Keksisikö joku raidoittumattoman chromen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan nuo olleet jo pari vuotta markkinoilla :) Ja tosiaan tuo raitajälki ei ole kiva, kyllä olisi unelma jos joku keksisi tasaisen peilipintaisen chromen! Pidetään peukkuja eikös? :D

      Poista
  6. Tuon no place like chromen näköiset lakat tuntuvat viimeisen puolen vuoden sisään vallanneen kaikki lakkamerkit (miinus indiet). Jokaisella on vähän tuollainen lakka kokoelmissa, toisilla usempikin. Itse omistan OPIn Push & Shoven, se kyllä riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niitä on näkynyt yllättävän paljon. Jospa joku indiemerkki vielä tekisi oikeasti hyvälaatuisen chromen? :) OPIn Push & Shove on lähellä Essietä, mutta OPI on peilimäisempi. Sen verran lähellä ovat kuitenkin toisiaan, että et varmaan Essietä tarvi tosiaan :)

      Poista
  7. Kuinkakohan samankaltainen Penny on ChG Poeticin sävyn kanssa? Liekö Penny vähän vaaleampi? Hankin juuri sen leimailuun ja hopeisena leimauksiin on CC:n On the Rocks. Kerrohan Sissi sitten kokemuksia tuosta kultaisesta. Passion on ihan ok, mutta pigmenttiä voisi olla enemmänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole Poeticia, mutta löysin postauksen, jossa näkyy niitten ero http://jahreszeitenhaus.blogspot.fi/2012/09/nagellacke-meine-liebsten-altrosa.html Näyttäisi siis siltä, että Penny on tosiaan vaaleampi. Täytyy itsekkin testailla leimaukseen noita lakkoja.

      Poista
    2. Mulla olikin Helmukan perukoilla Beauty UK:n Olympic Bronze, josta myös näkee Poeticiin verrattaessa, että Poetic on jo oikeastaan antiikkiroosaan taittava ja tuo Olympic Bronze kunnon pronssi/ruusukulta. On tää kuule aika hifistelyä jo :).

      Poista
    3. No on joo hifistelyä :D Mutta sitähän se pitääki olla, tää on tarkkaa hommaa :D Mä luulen, että mun pitää hankkia tuo Olympic Bronze!

      Poista
  8. Kivannäköiset lakat :) Tuo Penny näyttää aika ihanan sävyiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Penny on tosi kauniin sävyinen <3

      Poista
    2. Mä en chromeista tykkää kyllä kynsillä, mutta leimauksissa ne on ihan luottokamaa. Sun kuvien perusteella oli jo valmis kipittämään ebayhin ja pistämään näistä jokaisen tilaukseen, mutta harmikseni multa taitaa löytyä tarpeeksi läheinen dupe kyllä näille kaikille jo :D

      Poista
    3. salla: Joo leimaukseen ne on huippuja. Hih, harmi, että löyty dupet, mutta onkohan ne kuitenkaan ihan samanlaisia? :D Mitkä lakat sulta löytyy? China Glazeja vai jotain muuta?

      Poista
  9. Penny Talk on yksi parhaimmista leimauslakoista koskaan, toimii ku junan vessa! Muita en olekaan kokeillut, mutta leimaustarkoituksiin tuo hopeinen erityisesti kiinnostaisi. Kultaisia löytyykin leimauslaatikosta jo useampia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sulla on siitä hyviä kokemuksia Pennystä! Kokeilin tänään itsekkin ja upeasti tosiaan leimaa, jeee! :) Kaikki nuo kolme Essietä leimaavat yhtä hyvin ja No Place Like Chrome syrjäytti jopa Flormarin hopean, joka saa täten lähteä kiertoon. Teen näistä vielä postauksen kuvineen niin näät, kokeilin myös OPIn ja Laylan chrome-lakkoja leimailuun. Mitä kultaisia leimauslakkoja sulla on ja mikä on ollut paras?

      Poista
  10. Kerrassaan upeita lakkoja!

    VastaaPoista
  11. Ihania ♡ Mulla menee aina hermot metallilakkojen kanssa, kun tekisi mieli seiloittaa siveltimien jälkiä päällyslakalla, mutta päällyslakkaa ei voi laittaa, muuten ne lakat tuhriintuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin :) Hmm kyllähän niihin voi päällyslakkaa laittaa. Mitä tarkoitat sillä, että ne tuhriintuu?

      Poista
  12. Tiedätkö myydäänkö noita/onko noita myyty/tullaan myymään ihan fyysisissä kaupoissa? Penny Talk on nimittäin niin kaunis, eikä siihen törmää kovin usein, että haluaisin ostaa sen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kyllä tullaanko myymään fyysisissä kaupoissa, en ole ainakaan törmännyt vielä. Saattaa olla että niitä ei kauppoihin tule, mutta tää on vain mun veikkaus :) Penny Talk on kyllä hankkimisen arvoinen lakka <3 Niitä tulee onneksi CesarsShoppiin lisää myöhemmin!

      Poista
  13. Mulla on Penny ja Chrome, ne toimii erittäin hyvin leimaukses :) pitääki hommata tuo kultainen vielä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.