Metalliset leimauslakat vertailussa

Hyvää löhöpäivää eli loppiaista :) Mun joululoma vetelee viimeisiään ja huomenna pitäisi mennä takaisin töihin, saa nähdä miten sitä jaksaa ...

Hyvää löhöpäivää eli loppiaista :) Mun joululoma vetelee viimeisiään ja huomenna pitäisi mennä takaisin töihin, saa nähdä miten sitä jaksaa aamulla herätä, apua.

Esittelin vähän aikaa sitten Essien metallisia chrome-lakkoja ja jotkut jäivät miettimään niiden leimaustehoa. Toteutin pienen testaussession ja otin mukaan vertailuun muitakin samansävyisiä lakkoja, joita Helmeristä löytyi.Käytin leimaukseen swatch-tikkuja, joille lakkasin 1 kerroksen mustaa Essien Licoricea. Leimauslaattana toimi MoYou Fashionista Collection 07 ja leimasimena XL-löllöstamper.


* * *

Hopeat leimauslakat


Hopeiden lakkojen vertailuun pääsi neljä metallista/chrome-lakkaa: Flormar 112, Essie No Place Like Chrome*, OPI Push and Shove* sekä Layla Metal Chrome.


Paras leimausjälki syntyi Essien No Place Like Chromella ja tykkäsin myös tuosta hopean sävystä eniten. Flormar oli aiemmin the leimauslakka, mutta nyt se saa väistyä Essien tieltä. OPI ja Layla ovat eniten peilimäisiä chromeja ja soveltuvat myös hyvin leimaamiseen, mutta Essiellä tuli tarkin jälki. Push and Shove oli seissyt pitkään Helmerissä ja lakka oli erottunut aikalailla, joten se kaipasi kovaa ravistamista. Jouduin leimaamaan tikun pari kertaa ennen kuin olin tyytyväinen leimausjälkeen, sekin ehkä kertoo jotain, koska No Place Like Chromella leimaus oli todella helppoa ja vaivatonta.


* * *

Kultaiset leimauslakat


Kultaisia leimauslakkoja kokoelmistani löytyi myös neljä, mutta vain kolme näistä on metallisia/chromeja: Essie Good As Gold*, China Glaze Passion ja Beauty UK Olympic Gold**. Neljäs lakka on MoYou Gold*, joka on enemmän foil kuin metallinen.


Kaikilla kolmella metallilakalla tuli erittäin hyvä leimausjälki, mutta voiton veivät kuitenkin Essie ja Beauty UK. Lakat ovat erisävyisiä, joten kannattaa valita se mistä tykkää eniten, tai käyttää tilanteen mukaan eri lakkaa. Good As Gold on näistä neutraaleimman sävyinen kulta. Passion on hieman kellertävämpi ja Olympic Gold on kylmimmän sävyinen. MoYou Gold on tummin ja keltaisin sekä sisältää hieman shimmeriä, koska kyseessä on foil-lakka.


* * *

Ruusukultaiset leimauslakat


Ruusukultaisten leimauslakkojen vertailu jäi vähän heikoksi, koska omistan vain yhden oikean ruusukultaisen metallilakan eli Essien Penny Talkin*. Otin kuitenkin testiin mukaan kaksi muuta ruusukultaista lakkaa, jotka ovat foil-lakkoja - Gina Tricot Luxurious ja Models Own Champagne.


Penny Talk leimasi erittäin hyvin ellei täydellisesti. Yhtä tarkka leimausjälki kuin toisillakin Essien lakoilla, jotka testasin. Luxurious ja Champagne leimasivat samalla tavalla, ne eroavat toisistaan vain pienen sävyeron ansiosta. Tuollainenkin leimausjälki voi kuitenkin toimia kivasti jossain lakkauksissa, ihan hieno efekti tulee foil-lakoillakin mielestäni. Riippuu siis mitä hakee.


Lakat on saatu blogiyhteistyön kautta *CesarsShopista ja **Pretty.fi:stä. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.


* * *

Siinä oli leimaustestailut. Mitäs mieltä olette, tuliko yllätyksiä? Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä tai iloa :) Olisi myös kiva kuulla teidän lemppareita metallisista leimauslakoista, joten laittakaahan kommentteja :) Leppoisaa päivänjatkoa!

Katso myös

20 kommenttia

 1. Tässäpä vasta loistava postaus! Vielä kun hopeisten testissä olisi ollut CC:n On the Rocks mukana :). Olisi ollut mukava nähdä miten se toimii tässä rinnalla. Voinen kuitenkin unohtaa Pennyn hankkimisen, koska laatikosta löytyy Beauty Uk:n vastaava väri. Luultavasti se toimii ruusukultaisenakin, jos kultainen versiokin toimii noin hyvin. Ainakin se on aivan tajuttoman peittävää tavaraa eikä sillä voi lakata kynsiä tavalliseen tapaan erittäin voimakkaan värjäytymisen takia. Leimauskäyttöön siirto siis edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) On the Rocksia mulla ei valitettavasti ole, joten en päässyt sitä testailemaan. Mikä ruusukultainen lakka sulla on Beauty UK:lta? Ja juu tuo kultainen leimasi erittäin hyvin :)

   Poista
 2. Kiitos tästä vertailusta :) A Englandin Excalibur (se orginelli) on mun luottohopea leimauksiin, mutta China Glazen Passion on ollut hieman liian kellertävä omaan makuun, joten tuo Essien Good as gold voisi olla hankkimisen arvoinen :) Ja tuo Penny talk nyt on vain ihana :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, hyvä jos tästä oli apua :) Excalibur on varmasti hyvä leimauslakka, sitä mulla ei valitettavasti ole, mutta Essie onneksi toimii sen sijasta. Good As Gold voisi tosiaan olla sulle sopiva, jos Passion on liian kellertävä. Penny on saanu suuren suosion, ja ei ihme :)

   Poista
 3. Kiitos tästä :) Itseltänikin löytyy näistä muutama lakka ja nyt sitten tietää millä kannattaa leimailla :)

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi ompa ihanan näköiset leimaukset varsinkin Essien lakoilla! Nyt viimeistään on hankittava tuo Penny Talk ja ehkä myös Good as Gold, hopea leimauslakka multa löytyykin Dependin versiona. Hyvä postaus, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olin jopa hieman yllättynyt, että Essiet leimasivat noin hyvin! Tosi tarkkaa jälkeä. Toivottavasti Essie tekisi lisää tällaisia lakkoja eri sävyissä. Ja ole hyvä vaan! :)

   Poista
 5. Mainio postaus, kiitos! Mun luottohopeani on Excalibur mutta kultainen on ollut hakusessa koska en oikein tykkää Passionista juuri keltaisuuden vuoksi. Penny Talkin haluaisin näistä vielä itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :) Toivottavasti Good As Gold on sitten paremman sävyinen kuin Passion. Ja kyllä sun on hankittava vielä tuo Penny Talk :)

   Poista
 6. Oo ihanaa!! Mun There's no place like chrome ja Penny talk ovat jo päässeet meren yli Lontooseen ja saan ne käteen huomenna!! :) tämän postauksen myötä en jaksa edes odottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee ihanaa että saat lakat omaksesi pian! :)

   Poista
 7. en innostunut näistä essien metallilakoista ollenkaan ton uudelleenjulkaisun myötä, koska en yleensäkään tykkää käyttää metallilakkoja pohjana kynsillä.
  mut pakko myöntää, että tän postauksen jälkeen alkoi kyllä houkutella :D näyttää niiiiiin upeelta leimatessa! no place like chrome ja good as gold on varmaan pakko kotiuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samoilla linjoilla metallilakkojen suhteen, mutta tosiaan leimauksessa ne on ihan eri luokkaa kuin koko kynnelle levitettynä :) Olin tosi positiivisesti yllättynyt, miten tarkkaa jälkeä Essiellä leimatessa tuli! <3 Eihän sun auta kuin kotiuttaa ne sitten :)

   Poista
 8. Tämäpä oli hyvä vertailu! Minä en Laylan Metal Chromella onnistunut leimaamaan, kun kerran sitä kokeilin. Ongelma oli se, että se kuivuu todella nopeasti. Täytyi olla ihan älyttömän nopea, ja siinä kyllä kärsi leimauksien asemointi, joka on minulle muutenkin ongelma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :) Hmm, mulla Laylan leimaaminen ei tuottanut ongelmia, mutta kyllä siinä nopeampi saa varmaan olla kuin tavallisten lakkojen kanssa. Chromet kun kuivuvat tosiaan nopsaan. Sun pitää laittaa turbovaihde päälle ens kerralla kun leimaat :D

   Poista
 9. Kylläpä nuo Essiet leimaavat hyvin! Pitää kohta harkita hankintaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin leimaavat, olin ihan yllättynyt miten hyvin ne oikeasti leimaavatkaan! Tosi pigmenttisiä ja tarkkaa jälkeä. Suosittelen :)

   Poista
 10. Tälläisiä lisää! Kiitokset hyvästä postauksesta, tarviipa laittaa essiet korvan taa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiva että tykkäsit :) Suosittelen ottamaan Essiet korvan takaa ja laittamaan tilaukseen :D

   Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.