Näin muokkaan kuviani -haaste

Sain Lunaliilta "Näin muokkaan kuviani" -haasteen, kiitos tästä! :) Kivan erilainen haaste, johon ajattelin tarttua, koska kuvat ...

Sain Lunaliilta "Näin muokkaan kuviani" -haasteen, kiitos tästä! :) Kivan erilainen haaste, johon ajattelin tarttua, koska kuvat ovat iso osa mun blogia. Itselläni postausten tekemisessä suuri osa ajasta kuluu kynsien ja lakkojen kuvaamiseen, blogiin päätyvien kuvien valitsemiseen isosta kuvajoukosta sekä kuvien muokkaamiseen. Ihan hyvä siis varmasti kertoa teille, mitä kaikkea tapahtuu, ennen kuin kuva päätyy kamerasta blogiin.

Säännöt:

1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!Alkuperäinen kuva:Muokattu kuva:Näin yleensä muokkaan kuviani
 • Käytän Photoshoppia kuvien muokkaamiseen.
 • Rajaan kuvat lähes aina, koska yleensä käsien/käden ympärillä on liikaa turhaa tilaa. Tämä johtuu siitä, etten pääse järkkärillä (tai siis linssillä) tarpeeksi lähelle kättä, joten otan kuvat hieman kauempaa. Pokkarilla pääsen noin sentin päähän kynsistä, mutta pokkarini ei vastaa muuten tarpeitani. Hankintalistalla on siis parempi linssi järkkäriin.
 • Joskus saatan kääntää tai suoristaa kuvia.
 • Lisään kuviin lähes aina valoisuutta (brightness tai levels-asetuksella), koska kuvat ovat mielestäni liian pimeitä, jos ne on otettu sisällä. Mulla on liian huonot valaistusolosuhteet ja/tai en osaa käyttää kamerani asetuksia oikein :) Tässä on vielä paljon opittavaa, mutta pikkuhiljaa koitan kokeilla uusia kikkoja. Ulkona luonnonvalossa otetut kuvat ovat yleensä tarpeeksi valoisia, joten niitä ei tarvitse muokata. (Meidän asunto on kivasti niin päin, ettei tänne aurinko juurikaan paista ja puita on vielä ikkunoiden edessä, joten pimeää on.)
 • Usein lisään kuviin kontrastia (contrast-asetuksella).
 • Joskus säädän värisävyä, etenkin swatch-kuvissa tämä on tärkeää, jotta lakkojen värit toistuisivat mahdollisimman todenmukaisina. Tästä lisää postauksen loppupuolella.
 • Teen pieniä korjauksia, jos kuvaan on eksynyt esim. hius, roska tai jokin muu häiriötekijä.
 • Taustana käytän yleensä valkoista paperia, mutta monesti ärsyttää, kun se ei ole puhdas valkoinen vaan harmaa, ja joskus se on sininen tai kellertävä, eikä puhdas harmaa, argh! Tähän voisi olla ratkaisuna monien käyttämä musta/tumma tausta, mutta vielä en ole halunnut ottaa sitä käyttöön. Kattoo jos syksyn tullessa vaikka kokeilisi sitten.
 • Lopuksi lisään kuviin vesileiman. Kuviani on käytetty muutamissa paikoissa luvatta, mutta leiman ansiosta onneksi käy ilmi, että kuva on minun eikä kenenkään muun. Joskus lisään kuviin muutakin tekstiä, kuten lakan nimen ja merkin.


Alkuperäinen ja muokattu kuva:
Swatch-kuvissa joudun joskus säätämään lakan väriä, koska kamera ei jostain syystä osaa näyttää väriä oikein. Etenkin vihreät, siniset ja violetit lakat ovat näitä hermoja koettelevia hankaluuksia. Olette varmaan huomanneet swatcheja googlettaessa, kuinka paljon lakkojen värit voivat vaihdella. Itse olen ainakin usein saanut todeta, että jotkin ostamani lakat näyttävät luonnossa ihan erilaisilta mitä netistä löytyneistä kuvista. Siksi yritän muokata swatch-kuvat aina mahdollisimman lähelle lakan oikeaa sävyä. Tämä on kuitenkin mahdotonta, koska ihmisten näytöt voivat vaihdella tosi paljon, joten väri näyttää toisen näytöllä erilaiselta kuin toisen. Tietysti myös kuvausolosuhteet ja valaistus vaikuttavat lakan sävyyn.


Alkuperäinen ja muokattu kuva:Tässä esimerkki, miten muokkasin A England Saint George swatch-kuvaa. Kuva on rajattu aika rajusti. Peukalon kynttä en koskaan lakkaa swatch-kuviin, koska otan niitä monta peräkkäin, ja mielestäni peukalo ei sovi niin hyvin tällaisiin kuviin. Elikkä rajasin peukun pois, heippa! :D Lakan sävyä muutin vihreämpään Photoshopin "Hue/Saturation" ja "Color Balance" asetuksilla. Lisäksi olen säätänyt koko kuvan valoisuutta ja kontrastia sekä lisännyt kuvaan tekstejä.

Summa summarum, jonkin verran kyllä menee aikaa kuvien muokkaamiseen, mutta onneksi se on ihan kivaa puuhaa. Olisin kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen, jos saisin kuvausolosuhteet ja kameran asetukset kohdilleen, ettei säätöjä tarvisi paljoa tehdä. Etenkin nuo lakkojen värisävyt olisi mahtava saada oikeita värejä vastaaviksi ilman muokkauksia. Jos jollain on tähän ratkaisu, niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan! :) Koitin tehdä tästä lyhyen ja ytimekkään postauksen, mutta taisin feilata aika hyvin, sorppa :D


Laitan haasteen eteenpäin näille ihanaisille naisille:

Sannu
Katjamaria
Tike
Suvi
Shiny


Katso myös

19 kommenttia

 1. Kannattaa katsoa kamerasta valkotasapainoasetus sopimaan siihen valaistukseen, mitä sisällä käytät. Myös kuvanmuokkausohjelmissa löytyy yleensä jokin "automaattinen valkotasapaino", jolla saa värit kerralla kuntoon.
  Kamera saattaa hämääntyä, jos kuvaat hyvin yksivärisiä kuvia ja säätää siksi värejä pieleen. Värikkäämpi tausta saattaa auttaa. Valoisuutta kuviin saa hieman ylivalottamalla kuvia, sillä kameran 0-taso on keskiharmaa, ei valkoinen.
  Tulipa romaani, toivottavasti saat jotain apua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Täytyy opetella vielä noita kameran asetuksia :) Valkotasapainoa säädän kyllä aina ennen kuvausta, mutta niin kuin sanoit, se valkoinen tausta voi tosiaan aiheuttaa ongelmia. Ylivalotusta en olekkaan kokeillut, täytyy sitäkin testailla tulevaisuudessa. Kiitos näistä vielä! :)

   Poista
 2. Kiva kun teit tän haasteen! Kiva kuulla mitä kaikkea teet, kun sulla on aina hyviä kuvia :)
  Kyselin sulta silloin siitä järkkärillä kuvaamisesta ja totesin, ettei mun kittiputki ollut ehkä se paras läheltä kuvaamiseen. Asia ratkesi niinkin helpolla ratkaisulla kuin lähilinssi (ja halpa kun 17e) ja nyt pääsen puolen metrin sijasta 16 senttiin kuvaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva haaste, kiitos vaan vielä :) Ahaa en olekkaan perehtynyt lähilinsseihin, mahtavaa että sun ongelma ratkesi sillä!! Täytyisi itekkin vähän tutkia mitä vaihtoehtoja mun ongelmaan olis, mulla vaan ei oo kittiputkea käytössä, vaan 50mm.

   Poista
  2. Juu, on ihana kun ei tarvitse 3/4 rajata kuvasta pois :D Kyllähän se zoomaaminen vaikutti kuvan laatuun jos sitä liikaa teki, niin päädyin sen kanssa zoomaamaan pikkuisen ja sitten rajasin loput pois :D

   Toi ylivalottaminen, mitä jo ehdotettiin, kannattaa kokeilla. Itse valotan nykyään +0.3 tai 0.7 vähän riippuen, kun tuon linssin kanssa täytyy kuvata suht pienellä aukolla, jos haluaa syvyystarkkuuden kohtuu hyväksi :)

   Poista
 3. Sun blogissa on aina hyviä kuvia, tykkään. Selvästi näät vaivaa niiden eteen.
  Mistä muuten tuossa viimeisessä kuvassa oot saanut tuon a england fontin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Se on Holy Union niminen fontti.

   Poista
 4. Saint Georgehan näyttää paljon oikeammansävyiseltä alkuperäisessä kuvassa (kylmähkö vihreä), kun jälkimmäisessä se on taas ihan eri, tollainen joulunvihreä. :D Voi toki ola näyttöasetuksissa eroja, mutta siitä ei nyt taida olla kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm itse en pidä tuota kyllä joulunvihreänä. Saataa hämätä, että kuvat ovat vierekkäin ja se alkuperäinen on aika sinertävä, niin se saa muokatun kuvan näyttämään vihreämmältä. Jos vertaat kuvaani esim tähän kuvaan: http://www.nailjunkie.com/wp-content/uploads/China_glaze-emerald_sparkle.jpg, niin tuo on mielestäni joulunvihreä ja sen rinnalla oma kuvani on paljon sinertävämpi. Ja esimerkiksi täältä http://the-swatchaholic.com/?p=4845 löytyy swatch-kuvat, jotka ovat aika lähellä omaa kuvaani. Mutta kuten postauksessakin sanoin, valaistus voi muuttaa lakan väriä jonkin verran, eli Saint George näyttää varmasti erilaiselta esim luonnonvalossa pilvisellä säällä, kun taas tuo mun kuva on otettu sisävalaistuksessa eli tavallisen lampun valossa.

   Poista
 5. Kiitos haasteesta ja tosi mielenkiintoinen postaus :) Sulla on aina niin hyviä kuvia, että luulin että joudut niitä enemmänkin muokkailemaan!

  Koitan tehdä tämän jossain vaiheessa, jos kehtaan. Musta tuntuu että mulla on liian puoskaritavat muokkailla kuvia, että eihän niitä nyt voi koko maailmalle jakaa, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mutta ei ne kyllä aina hyviä ole.. Tai itse ainakin näen aina ne viat ja harvoin oon tyytyväinen omiin kuviin. Ehkäpä joskus vielä katsoisi niitä toisin silmin.

   Ja höpsis, kyllä kehtaat! :D Varmasti voit jakaa muillekin sun tavat muokata kuvia. Eihän siihen oo mitään oikeeta tai väärää tapaa, vaan jokaisella on omansa eikös :) Toivottavasti saat tehtyä postauksen jossain vaiheessa!

   Poista
  2. Sain kuin sainkin postauksen tehtyä ja oli itseasiassa tosi kivaa vähn kertoa miten muokkailen, kun se ja niiden kuvien ottaminen, on kuitenkin aika iso osa tätä bloggaamista myös! :)

   http://shiny-nailart.blogspot.fi/2013/08/nain-muokkaan-kuviani-haaste.html

   Poista
  3. No niin, mahtavaa!! :) Täytyypäs lukea sun postaus! Kommentoin sinne sitten lisää :) Mutta tosiaan onhan se kuvien ottaminen ja muokkaaminen tosi iso osa bloggaamista, tai tietysti riippuu bloggaajasta ja blogista, mutta ainakin kynsiblogeissa se on mun mielestä tosi tärkeä osa.

   Poista
 6. oi aivan ihana blogi sulla ja mahtavia kynsiä, oot tosi taitava. Sain paljon inspiraatiota tästä blogista omiinkin kynsiin! :-) uus lukija täältä :)

  tuuliemiliaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon emilia <3 Hienoa kuulla, että sait inspiraatioita täältä! Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 7. hei kun sä nyt oot enemmpän photoshoppia käyttänyt kuin minä niin pystyykö niitä tekstejä kääntämäään, kun itse en ainakaan vielä ole löytänyt :/ olisi mukavaa jos pystyisit vastaamaan mahdollisimman nopeast, koska kiirttä pitää:// ja tämä haasta postaus oli todella mukava ja mielenkiintoinen sekä opettävä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kirjoitus taitoni mitä mahtavin.. toivottavasti kuitenkin ymmärsit:) -Jenna

   Poista
  2. Juu kyllä pystyy kääntämään. Olen itsekkin monissa kuvissa käännellyt tekstejä. Ctrl+T näppäinyhdistelmällä saat valittua tekstin ja sitten hiiren avulla raahaamalla voit kääntää tekstin haluamasi suuntaan. Toinen tapa on antaa käännettävä määrä asteina. Kolmas tapa on valita Edit -> Transform valikosta esim Rotate 90 CW. Googlettamalla löydät varmasti lisää ohjeita ja tutoriaaleja.

   Poista
  3. Kiitos tästä oli paljon apua!:)

   Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.