Käykö teille koskaan...

...näin? Nää on näitä elämää suurempia ongelmia, kyllä. I have a sukkaproblem. En tajua miksi, mutta mulle käy aika usein näin. Ja sam...

...näin?Nää on näitä elämää suurempia ongelmia, kyllä. I have a sukkaproblem. En tajua miksi, mutta mulle käy aika usein näin. Ja sama ongelma toistuu joskus uusillakin sukilla, eli ei voi johtua sukan kulumisestakaan ainakaan täysin. Isovarpaiden kynsiä en voi paljoa tuosta lyhentää eli kynnet tulevat ikään kuin yli varpaan luonnostaan. Sama juttu mulla on sormien kynsissä. Vielä en tosin oo onnistunut yksiäkään hanskoja hajottaan... eiku hetkinen! Oonpas kerran! :D (Kirjottelen tähän suoraan joten pääsette lukeen mun väsynyttä ajatuksenjuoksua pitkän työpäivän jälkeen.) Niin missäs mä nyt olinkaan... niin joo, HELP!

Hyvää maanantaita toivoo,
sukkaongelmainen


Katso myös

20 kommenttia

 1. :D

  Täällä ei käy noin, kun on akkavalta, mutta kantapäät on aina hajalla! En tiedä onko sukat heikompaa tekoa kuin ennen, mutta nykyään tuntuu tulevan reikä kantapäähän ihan liian nopeasti sukkien ostosta. Ja se tulee myös villasukkiin. Ehkä mulla on terävät kantapäät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mulla ei taas tuolleen ole käyny. Ettei vaan sulla kasvais kynnet kantapäissäkin? :D Yyh, ällöttävä ajatus :D

   Poista
 2. Jep, kyllä käy, usein. Asiaa edesauttaa se, että käytän töissä turvakenkiä, eli se sukka hankautuu kynnen ja kengän teräskärjen välissä. No, ei se nyt suoraan ole kosketuksessa siihen teräkseen, mutta kova se kärki nyt kuitenkin on.

  Pienenä helpotuksena ongelmaan ostan aina samanlaisia sukkia työsukiksi. Kun yksi hajoaa (no eihän ne molemmat koskaan hajoa yhtäaikaa), ottaa sen ehjän talteen. Kun seuraavasta parista hajoaa toinen, heittää hajonneen pois ja etsii sitten sen edelleisestä parista ehjäksi jääneen.

  Ja tämä samanlaisien sukkien käyttö helpottaa myös pesunjälkeiskäsittelyssä, ei tarvitse etsiä pareja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä tietää etten oo yksin tämän ongelman kanssa :) Ja onpa hyvä idea ostaa aina samanlaisia sukkia! :D En tiedä vaan toimisko mulla, koska oon sukkafriikki ja tykkään ostella aina erilaisia sukkia, usein aika värikkäitä :) Mutta täytyy laittaa harkintaan tuo idea kyllä!

   Poista
 3. Joo, samanlainen ukkovarpaankynsi on täälläkin :D. Eikä oo väliä, onko pitkä vai lyhyt. Kerran oon saanut juoksulenkkaritkin puhki (kankainen osa varpaiden päällä) ja urheilumyyjäystäväni kertoi, ette todellakaan ole asian kanssa ainoa :).

  Mulla on kans tuo Tuikun konsti käytössä, eli ostan aina samanlaisia sukkia. Tuo parien etsiminen jää kokonaan pois, varsinkin, kun meillä pyörii viiden hengen sukat pyykkikorissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee ollaan ukkovarvassamiksia :DD Tuo on jo aika hyvin, jos lenkkaritkin oot saanut puhki! Tosin menis ne sitten varmaan mullakin rikki, jos vaan lenkkeilisin :D

   Onko teillä perheessä jokaisella omanlaiset sukat? Ettei niin, että kaikilla on esim. mustat sukat ja sitte saa vertailla kokoja, että kenen sukat oli nää toisiks pienimmät? :D

   Poista
 4. Miulla toinen ukkovarpaankynsi on kuluttanut muutamat kengätkin pilalle, vaikka varpaankynnet ei todellakaan oo pitkät. :D Juuri laitoin vanhoihin talvikenkiin sähköteippiä sisäpuolelle, että siitä pienestä reiästä ei tulis lumet ja vedet sisälle... tällä viikolla siis talvikenkäostoksille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sähköteippiä :DD Loistoidea! Mutta mee hyvä nainen äkkiä sinne kenkäostoksille! :D Voi pitäisköhän munkin yrittää puhkoa jotkut kengät, että pääsisin taas shoppaileen uusia kenkiä <3

   Poista
 5. Tuttua täälläkin :D Ei voi viikkoakaan olla leikkaamatta, ettei kynsi tule "reunan yli" :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, hengenheimolaisten joukko senkun kasvaa! :D Voi meitä :D

   Poista
 6. Voi kuule, en tiedä yhtiäkään ratsatushanskoja jotka mulla olisivat kahta kertaa pidempään ehjät! Sukkien kanssa ei juurikaan oo ongelmaa, mutta kynnet on kun on vähänkin pidemmät niin ratsihanskat puhkee... Käytän muutenkin isompaa hanskaa kun mun käsi oikeasti on;D silti aina.. olipa nahkaa taikka ihanvaan halppista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Eikö ne vois tehdä hanskoja pitkäkyntisille ja mielellään jollain teräskärjillä ettei vaan puhkeais, kuin mahtavaa se oliskaan?! Siinäpä vinkkiä hanskasuunnittelijoille :D

   Poista
 7. Kay, usein! Makin pyrin ostamaan paljon samanlaisia sukkia, niin voi niita parittomiksi jaaneita sit paritella (heh). :D Mulla on viela vahan semmoset ylospain kaartuvat varpaankynnet ja oon laiska leikkaamaan niita, joten osittain saa kylla syyttaa itseaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reps :D Sukkien parittelua :D Joo mullakin on just tuollaiset ylöspäin kaartuvat, ärsyttävää :)

   Poista
 8. Omalle sukalleni kävi tänään just samalla lailla. :D Mulla hajoaa aina kaikki sukat isovarpaan kohdalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sukkaraukat, kun meijän varpaat puhkoo ne aina! :D

   Poista
 9. Samaistun sukkaongelmaasi!
  Mulla tosin vain vasemman jalan ukkovarvas tekee moista, ei ollenkaan oikean... En tiedä miksi!? Ja monet sormikkaat on mennyt kuin vaivihkaa rikki etu-ja keskisormen kohdilta... Pöh ja höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hassua että sulla vaan vasen tekee sitä :) Onkohan siinä jotenkin eri mallinen kynsi? Tai sitten sillä on vaan kovempi nälkä syödä sukkia :D Tuo hanskojen rikkoutuminen on kyllä inhottavaa, kun ne maksaakin aika paljon enemmän kuin sukat.

   Poista
 10. Sukkaongelma, check! Kenkäongelma, check!
  Eli joo, jos on kangaskärkiset kengät (vaikkapa jotkut tennarit tai ballerinat) pottuvarpaiden kynnet porautuu kengästäkin läpi. Reikä kengässä, not nice. Muista materiaaleista valmistettuihin kenkiin tulee pottuvarpaiden kohdalle kummalliset kohoumat.
  No mutta, saapahan aina hyvän syyn ostaa uudet kun tavallisesti edellämainitut kestää sen yhden tai max. kaksi kevät-kesä-syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sukka- ja vielä kengäongelmatkin! Kengissä sais kyllä olla kestävämmät materiaalit, että estäis kynsien porautumisen läpi. Mutta kuten sanoit, saapahan syyn ostaa uusia kenkuleita! :D <3

   Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.