Kulissien takana: Osa 1 - Yleiskatsaus

Toteutanpas nyt vihdoin monien lukijoiden toiveen eli pääsette kurkistamaan kulissien taakse! :) Näytän teille hieman, missä olosuhteissa la...

Toteutanpas nyt vihdoin monien lukijoiden toiveen eli pääsette kurkistamaan kulissien taakse! :) Näytän teille hieman, missä olosuhteissa lakkaan ja kuvaan kynnet sekä kurkistetaan myös tämän kynsifriikin aarrearkkuihin eli Helmereihin :) Tämän postaussarjan aloitus on jostain syystä aina vaan viivästynyt, mutta koitan nyt tsempata ja tehdä postaukset ainakin tän vuoden puolella :D

Ajattelin jakaa Kulissien takana -postaussarjan ainakin seuraaviin aiheisiin: yleiskatsaus eli tämä postaus (= lakkaus- ja kuvauspisteet), säilytysratkaisut eli Helmereiden sisältö (koristeet, tikut, tarvikkeet, lakat), yleiskatsaus lakkakokoelmaan + lakkalista sekä valokuvauksesta jotain juttua.

Mitä muuta? Toiveita saa esittää! Lakkakokoelmien tarkempi esittely taitaa sitten vaatia ihan oman postaussarjansa :)

Mutta sitten niitä kuvia kulissien takaa :)



This is where the magic happens - osa 1 :D


Asutaan tällä hetkellä 52 neliön kerrostalokaksiossa, jossa hukkatilaa ei ole, vaan kaikki neliöt on aika hyvin hyötykäytössä. Mulla ei siis ole tilaa omalle lakkausnurkkaukselle, nyyh. Uutta kotia sekä jättimäisen suurta lakkausHUONETTA odotellessa lakkailen kynnet ruokapöydän ääressä tai sohvalla, joskus myös lattiallakin :D Todella ergonomista, I know. Samaisella ruokapöydällä kirjoittelen myös postaukset. Erillistä työpöytääkään ei siis ole, joten läppäri on ainoa ratkaisu tällä hetkellä.

Ruokapöytä ei suinkaan ole aina yhtä siisti kuin yllä olevassa kuvassa, vaan usein se näyttää tältä:




Tikkuprojekti (joka on mulla näköjään ikuisuusprojekti) vaatii oman siivunsa pöydältä silloin tällöin. Suurimman osan ajasta pöytää koristavat kuitenkin kaikenlaiset kynsihärpäkkeet ja lakat :)

Kynnet täytyy tietysti kuvata jossain ja siihen ei ole tilaa muualla kuin olohuoneessa. Siellä asustaa valkoiset Helmer-kaksoset, jotka toimivat apupöytänä. Niihin ei harmi kyllä saa kiinnitettyä mitään lamppuja, joten lightbox ei toimi ja monien hermojen menetysten jälkeen otin ja hommasin ebaystä Photo Geeks -kuvaussetin.



This is where the magic happens - osa 2


Kuten kuvasta näkyy, mulla ei ole lightboxia, vaan tuollaiset jättisuuret lamppusetit, joissa on valkoinen kangas samalla tavalla kuin lightboxissa. Valaisimia on siis kaksi ja kussakin valaisimessa on neljä päivänvalolamppua (45W, 5500k). Lightboxiin verrattuna tuossa on se etu, että siinä ei ole kattoa, joten voin kuvata ylhäältä päin. Huonona puolena sitten on valaistus, eli tätä settiä käytettäessä valo hajaantuu huoneeseen enemmän, kun taas lightboxissa valo kerääntyy laatikon sisälle.





Yleensä lakkoja kertyy hyllyjen päälle kiitettävä määrä ja raivaustyötä pitää tehdä ennen kuvaamista. Käytän valkoista paperia alustana, koska Helmerit on liian kellertäviä. Kuvissa näkyy myös kameran jalusta, jota ilman en pärjäisi. Kuvaan järkkärillä ja se on sen verran painava, että kädet tärräisi liikaa, jos jalustaa ei olisi. Kuvaamisesta ja kamerasta voisin tehdä oman postauksen. Näin muokkaan kuviani -postauksen olenkin jo tehnyt aiemmin.

Kurkistetaas lopuksi vielä pariin Helmerin laatikkoon. Sisällöistä sitten tarkemmin toisessa postauksessa.



Auki olevassa laatikossa näkyy muille lahjoitettavia lakkoja.


Helmer-kaksosten harmaa veli, Jalmar :D, on ensimmäinen näistä kolmesta laatikostosta ja sain sen aikoinaan synttärilahjaksi Mr. Z:lta <3 Mies oli ihan itse googlettanut kynsiharrastajien säilytysratkaisuja ja Helmerit oli sitten olleet suosituimpia :) Tätä ennen säilytin kynsilakkoja pahvilaatikossa. Harmi kun siitä ei ole kuvaa, en nimittäin edes muista millainen se laatikko oli :o Tällä hetkellä Jalmarissa on muutakin kuin kynsijuttuja, mm. meikkejä ja lehtiä.

Se oli siinä! Miltäs kulissien takana näytti? :D Ja kysykää ihmeessä, jos unohdin kertoa jotain olennaista :) Onko teillä samantyylisiä lakkaus- ja kuvauspisteitä vai onko kaikilla ihan oma lakkausnurkkaus tai -huone? :)


Katso myös

25 kommenttia

  1. Tosi mielenkiintonen postaus. Ekaa kertaa törmään tommosiin valaisimiin ja alkoi kiinnostaa jos olis tilaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että postaus oli mielenkiintoinen! :) Joo noi on ihan kätevät, jos ei ole mahollisuutta kiinnittää lamppuja pöytään :)

      Poista
  2. Ooh, tosi kiva postaus, on kiva kurkata kulissien taakse! :) Sun kuvat on kyllä todella ihania katsella, ja kyllä niistä huomaa että olet panostanut :) Pidän varsinkin just sun kuvien valoisuudesta, <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee kiva, että tykkäsit postauksesta! :) Ja kiitos kovasti vielä tätäki kautta, ihana kuulla että oot tuota mieltä <3 Tuo valosetti on aika must, koska meillä on niin pimeä asunto ympäri vuoden. Luonnonvaloa tuskin tulee edes kesällä sisälle ja meni siihen hermot taannoin :D

      Poista
  3. Vau! Aikamoinen järjestelmä :) Ilmankos sulla on Suomen kynsiblogien parhaat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Nyt kyllä ihan häkellyin.. kiitos tosi paljon Emma! <3 On hienoa kuulla, jos mun kuvat miellyttää!
      Tuo viritelmä on tosiaan aika pakollinen tän tilanpuutteen ja myös valon puutteen takia, muussa tapauksessa oisinkin voinut olla tyytyväinen lightboxin käyttäjä :)

      Poista
    2. Piti vielä kyllä tulla kommentoimaan, että itse ihailen sun kuvia aina. Etenkin ne makrokuvat on sellaista silmänruokaa että! <3 Mulla ei ole makrolinssiä vielä, mutta jossain vaiheessa on ehkä pakko ostaa :) Ootko ite ollut tyytyväinen siihen?

      Poista
  4. Kiitos tosi hyvä postaus! Tää tahtoo kans tollaset lamput siihen "studioon" minkä A mulle tekee (tänä vuonna) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :) Ai tekeekö se sulle oikeen studion?? Millasen, kerro heti! :D

      Poista
  5. Ihana postaus! Täytyy kyllä sanoa, että olet hyvin omistautunut bloggaamiselle, kun valitsit nuo jättilamput. Kuvasi ovat kyllä upeat, mutta minä en kyllä raaskisi kuluttaa pientä tilaani jättilampuilla. Hatun nosto sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Bloggaaminen on mun rakas harrastus, ja satsaan siihen mielelläni. Toisilla rahat menee vaikka hiihtovarusteisiin, mulla ne menee lakkoihin ja välineisiin :) Onhan nuo lamput tosi isot ja aika rumatki, mutta muuta vaihtoehtoa en nyt oo keksinyt joten näillä mennään :D Se on pieni hinta verrattuna siihen, että menettäisin hermot joka kerta kun kuvaan kynsiä :D

      Poista
  6. Tosi kiva postaus. :) Heti huomio kiinnittyi tuohon ihanaan China Glaze värisuoraan, uskaltaisikohan kysyä nimiä/kokoelmaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ku tykkäsit postauksesta! :) Hyvä, etten ihan turhaan tätä siis tehnyt.

      Uskallat kysyä :) Tuossa on lakkoja eri China Glazen kokoelmista, lakat vasemmalta oikealle:
      Something Sweet, Sweet Hook, Escaping Reality, Surreal Appeal, Happy Go Lucky, Lemon Fizz ja Def Defying

      Poista
    2. Kiitos paljon vastauksesta, pitääkin tutkailla noita tarkemmin "sillä silmällä". :)

      Poista
  7. Mäkin haaveilen vielä kunnon valoista, mutta rahatilanne ei kyllä salli, joten halppiksilla mennään. :) Yhdyn kyllä Emman kommenttiin, sulla on aina parhaat kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä usko että hinnalla on lopulta kauheesti eroa, ne itse päivänvalolamput on varmaan ne mitkä merkkaa melkeen eniten. Tai niissä se valon lämpötila. Halpisvalaisimet käy varmasti hyvin myös, sä kun saat ne silleen kätevästi kiinnitettyä pöytään :) Ja vielä niin, että pystyt kohdistaan ne mihin on tarvis. Mä ottaisin mieluummin sellaset, koska nää mun on niin isot ja rumat :D Vai hetkinen, tarkoititkohan sä just niitä lamppuja? :D Vai valaisimia? En ees tiiä mitä päivänvalolamput maksaa Suomessa erikseen ostettuna. Mutta oli sulla halpikset tai ei, niin kyllä silmä lepää sun kuvissa <3

      Ja voi että, kiitos ihan älyttömästi sun kommentista <3 Oon tosi otettu, että te, joita suuresti arvostan, annatte tuollaista palautetta <3

      Poista
  8. Mistä olet ostanut nuita tikkuja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime aikoina oon ostanut ebaystä täältä: http://www.ebay.co.uk/itm/380694488020
      Aiemmin ostin buyincoinsista, mutta sit sieltä alkoi tulemaan vääränlaisia tikkuja eli liian leveitä. Noi ebayn tikut ei sula ja on just sellasia mistä tykkään :)

      Poista
  9. Kiitos vilautuksesta (:D), mielenkiintoinen postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eipä kestä :DD Kiva, että oli kiinnostava postaus :)

      Poista
  10. Ooo, hienot softboksit! Kiva nähdä miten ja millaisilla ympäristöillä luot kuvia, olen ihan samaa mieltä siitä että sun kuvat on ihan huippulaatua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Jenna!! <3 Ja kiva jos kiinnosti kurkata kulissien taakse :) Näillä seteillä nyt mennään, kunnes päästään joskus muuttamaan isompaan asuntoon/taloon :)

      Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.