Negatiiviset raidat

Melkein meinasin etten julkaise näitä kynsiä, mutta menkööt. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsinkin, tuunailin keltaisia OPI-kynsiäni hie...

Melkein meinasin etten julkaise näitä kynsiä, mutta menkööt. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsinkin, tuunailin keltaisia OPI-kynsiäni hieman. Halusin kokeilla "negative space" raitoja, jossa ideana on, että oma kynsi pilkottaa raitoina värilakan alta. Tuolle ei taida olla vielä mitään suomenkielistä termiä ja "negatiivinen alue" kuulostaa vähän hassulta, mutta mennään nyt vaikka sillä :)

Tällaisia negatiivisen alueen lakkauksia on näkynyt ulkomaisissa blogeissa jo jonkin aikaa ja itse tykkään ihan älyttömästi niistä. Negatiivisen alueen ei tarvitse siis näkyä vain raitoina, vaan se voi olla mikä tahansa muoto, esim. sydän, ympyrä, neliö, kolmio, kukka tai mitä vaan nyt keksii.

Negatiivisten raitojen toteutus meni mulla vähän mönkään. Laitoin ohutta koristeluteippiä aluslakan päälle ja sitten maalailin raitoja kahdella OPI:n Brazil-kokoelman lakalla - I Just Can't Cope-acabana ja AmazON...AmazOFF. OPI:n siveltimet on aika isoja pienempien alueiden lakkaamiseen, joten siitä tuli hankaluuksia. Lakkaa meni kynnelle liikaa ja epätasaisesti. Olisi ollut järkevämpää käyttää jotain erillistä, ohuempaa koristelusivellintä, jolla olisi saanut siististi vähemmän lakkaa. Sitten kun poistin teipit, lakka levisi jonkun verran, eikä raidoista tullut niin selkeitä ja lakkaa oli mennyt vähän teippien allekin jostain kohtaa :( Korjailin niitä jälkeenpäin koristelusiveltimen avulla, mutta lopputulos ei ollut niin mieluinen. En sitten kuitenkaan jaksanut tehdä kynsiä uusiksi.
Näitä käytin:

Pari sanaa AmazON...AmazOFF -lakasta, se nimittäin värjää! Alla olevasta kuvasta näkee, miten iho on värjäytynyt nimettömän kynnen vasemmalta puolelta. Se ei lähtenyt pois kynsilakanpoistoaineellakaan. Ruokasooda ja vesi sitten hoiti tehtävänsä, mutta aika ikävä juttu kuitenkin. Myös kynsiä tuo lakka saattaa värjätä, joten kannattaa laittaa aluslakkaa 2 kerrosta yhden sijaan. Muuten lakka on ihana, kaunis petroolin vihreä, jossa on pientä shimmeriä ja peittää 1-2 kerroksella.

Oliko negatiivisen alueen koristelutyyli uutta teille tai onko joku jo kokeillut itse?

Katso myös

11 kommenttia

 1. Mulle on ainakin ihan uusi juttu, mutta näyttää ihan veikeeltä tyyliltä!

  Ai että, toi keltainen on kyl niin hyvän sävyinen. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tätä koristelutyyliä ei oo mun mielestä Suomessa vielä näkynytkään. Ja keltsu on todellaki ihana :)

   Poista
 2. Nimenä tuo on ihan uusi, mutta pinterest:ssä tuollaisia on useita näkynyt. Lisäksi kokeilin itse yksiin ystävävänpäiväkynsiin tehdä tuolla tekniikalla sydämmen. Tykkään kovasti tästä koristelu tavasta :)

  Harmi, että tuo AmazON...AmazOFF värjää sormia :( itse ainakin lakka jää käyttämättä, jos se värjää kaiken mihin vähänkin osuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pinterestissä on näkynyt ja myös instagramissa. Sydän on varmasti kans tosi kiva, täytyy joskus kokeilla sitä itekkin :)

   Mä petyin kanssa siihen, että se värjäsi :( En jotenkin voinut uskoa, ettei se lähtenyt ihosta pois edes kynsilakanpoistoaineella, harmi!

   Poista
 3. Kivat kynnet vaikeuksista huolimatta! Mäkin niin tykkään tästä negative space -tyylistä, kerran kokeilinkin. Hävyttömän huonolla lopputuloksella :D Poistinkin ne lakkaukset saman tein, enkä niitä esim. blogissa julkaissut. Aion kyllä kokeilla uudelleen, ja todellakin ottamalla nail art -siveltimet käyttöön - lakkojen omat sudit on tähän tarkoitukseen aivan liian isoja, kuten sinäkin totesit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Noni, en sitten ollut ainoa, jolla oli vaikeuksia tuossa :D Mut onneks vihreistä oppii eiks nii :)

   Poista
 4. no ei todella oo uutta, ite tein tollasia kynsiä jo vuonna nakki ja muusi!:D mutta itellä hyvä vinkki on laittaa kynnelle joku tarra:) kynsitarra tai normitarra, anyhow kunhan siinä on selkee muoto. sitten vaan nyppästään pinseteillä pois ja voila, toimii paremmin kuin teippi:D ite oon tälleen tehny mm. tähdet kynsiini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti noita on näkynyt jo aiemminkin, ite taisin bongata vasta joskus syksyllä ekat negative spacet :) Ja juu tarralla voi tietty tehdä niitä kuvioita, mutta raidat on kuitenki aina raitoja eli niihin tarvii teippiä tai sitte tarroista leikattuja pätkiä :)

   Poista
 5. onpa jännä tyyli, en oo aikasimmen koskaan törmännyt ! :) pitää varmaan joskus kokeilla & ihanan pirtsakat noi sun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa kyllä kokeilla, mutta ei kannata tehdä niinku minä tein :D Eli ohut sivellin käyttöön vaan! :) Ja kiitoksia <3

   Poista
 6. You could be qualified to receive a $1,000 Amazon Gift Card.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.