Marimekko-kynnet aka miittikynnet

Lauantaina oli kiva päivä, kun nähtiin taas pitkästä aikaa muutaman Pirkanmaan kynsibloggaajan kesken <3 Miitistä lisää toisessa postauks...

Lauantaina oli kiva päivä, kun nähtiin taas pitkästä aikaa muutaman Pirkanmaan kynsibloggaajan kesken <3 Miitistä lisää toisessa postauksessa, mutta tässä kuitenkin kynnet, jotka tein miittiin. Koristelin kynnet lauantai-aamuna - ai miten niin meni taas viime tippaan??! :D

Pää oli tyhjä ja ideoita kynsiin ei meinannut löytyä. Ainut mitä tiesin oli värimaailma eli halusin käyttää valkoista, mustaa ja keltaista. Nuo värit on iskeytyneet tajuntaani jostain mystisestä syystä. No ok, ehkä olen trendien orja ihan pikkasen. Kyseiset värit ovat nimittäin tämän kevään juttu ainakin sisustuksessa :) Olen ihastellut viime aikoina Marimekon suloisia tekstiilejä ja astioita, joissa on juurikin valkoista, mustaa ja keltaista. Lamppu syttyi sitten viimein, kun törmäsin @sinneyn kynsiin Instagramissa. Siitä se ajatus sitten lähti ja lopputuloksena oli Marimekko-kynnet.




Inspiraationa käytin Marimekon ihania printtikuvioita, jotka näkyvät yllä olevassa kuvassa. Kuviot ylhäältä alas: Kaivo, Räsymatto, Tasaraita ja Kivet. Oon jotenkin ihan hullaantunut etenkin tuohon Räsymatto-kuvioon kyseisellä väriyhdistelmällä ja tekisi mieli hankkia sellaiset pussilakanat :) Oikeastaan haluaisin koristetyynynkin, mutta tuolla väriyhdistelmällä sitä ei taida edes olla? Apua nyt eksyttiin aiheesta, palataas kynsiin :D




Marimekko-kynnet syntyivät valkoisen pohjan päälle eli lakkasin ensin kaikki kynnet Gina Tricoon valkoisella ja kokeilin siihen Essien leveää sivellintä. Toimii! Nyt GT-lakkapullossani on Essien korkki, kiitos tuosta sudinnvaihtoideasta Belegwenille! :)

Nimettömien Kaivo-kuviot ja oikean peukalon (yes, it's alive!! muah..) Kivet-kuvion koristelin vapaalla kädellä ohuen koristelusiveltimen ja akryylivärien avulla. Vasurin nimettömästä taisikin tulla mun lempparikynsi. Räsymatto-kuviot tein dotting toolilla ja kolmella eri lakalla: keltsu on tietenkin OPI I Just Can't Cope-acabana, harmaa China Glaze Concrete Catwalk ja musta Wet n Wild Ebony Hates Chris. Vasempaan peukaloon tein Tasaraita-kuvion kynsivinyylien avulla ja toimi ne kyllä paremmin kuin normiteipit, mutta reunoja jouduin silti korjailemaan vähän. Olisi pitänyt malttaa painella vinyylit paremmin kiinni kynteen.





Vasen peukku "Tasaraita" ja oikea peukku "Kivet"


Näillä vermeillä suunnistin miittiin ja keltainen huivi pääsi mukaan - se on kevät ny!




Näitä käytin:
  • Gina Tricot - White
  • OPI - I Just Can't Cope-acabana | CesarsShop, saatu
  • China Glaze - Concrete Catwalk
  • Wet n Wild - Ebony Hates Chris
  • suoria kynsivinyylejä (Nail Vinyls)
  • Oumaxi akryylivärit - musta ja valkoinen
  • koristelusivellin | pretty.fi, saatu
  • dotting tool
  • + alus- ja päällyslakka


OPI I Just Can't Cope-acabana


Näistä tuli tuijottelukynnet. Olen tainnut aiemminkin mainita tuon termin, eli tuijottelukynnet on semmoiset joita ei voi olla itse tuijottelematta :D


Katso myös

83 kommenttia

  1. Nää oli kyllä ihanat! <3

    VastaaPoista
  2. Ihan mielettömät! UPEAT!

    VastaaPoista
  3. Helvata miten hienot!!!!
    Sanoin miehellekin, että "tuu ny kattoon" ja sekin tykkäs :D

    Kyllä noiden kanssa on kelvannut olla liikenteessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No johan oli jos mieheskin tykkäs :DD Kiitosta vaan!

      Mä en raaski ottaa näitä pois ollenkaan, ovat siis vieläkin kynsillä :D Onneks kulumista ei vielä näy yhtään.

      Poista
  4. Vau! Upean yksityiskohtaiset ja skarppia jälkeä :) Keltaiseen olen minäkin iskenyt silmäni tänä keväänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla :) Taitaa olla siis aika moni hullaantunut keltaiseen, on se vaan ihana väri! <3

      Poista
  5. mä en vieläkään ymmärrä, miten oot onnistunut tossa Kaivo-kuviossa, niin kaunis ja tasainen. Muutenkin tykkäilin näistä kovin, niin värimaailman kuin kuvioinnin puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Salla! <3 Vaati tuo Kaivo kieltämättä eniten aikaa noista kynsistä ja vakaata kättä myös. Akryyliväreillä saa onneks tosi hyvin korjailtua ja tuohonkin meni valkoista ja mustaa väriä vuorotellen kuvioita viimeistellessä :)

      Poista
  6. Aivan super ihanat kyllä! Tuo väriyhdistelmä toimii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäilet! :) Mä oon niin rakastunu tuohon väriyhdistelmään että tekis mieli laittaa koko kotikin uuteen uskoon noilla väreillä :D

      Poista
  7. Vau miten hienot kynnet! :)

    VastaaPoista
  8. Ihanat! Väriyhdistelmä on upea ja ihanan yksityiskohtaiset kuvionnit. Hauska, kun koristelu onkin hieman erilainen toisessä kädessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Joo tuollalailla saa kivasti vaihtelua, kun tekee toiseen käteen vähän erilaiset koristelut. Mä teen aika usein tuolla tyylillä :)

      Poista
  9. Nää oli kyllä NIIN ihanat livenäkin, hihii! (Vaikka se kabinetti olikin kauheen huono valaistuksen suhteen...) Nuo nimettömät on mun suosikkisormet... eiku kynnet! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ihanainen Lissuliini! <3 :D
      Haha, joo kynnet :D Nakkisormet ei voi olla suosikit :DD

      Poista
  10. Ihan mielettömät! Nää ei oo mitkään "otin vähän mallia noista kuvioista" vaan nuo kuviot on ihan yks yhteen, täydelliset! Ihan kuin marimekolta olis tullu koko kynnen tarroja ja olisit laittanut sellaset :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho olipas hieno kohteliaisuus, kiitos!! <3 Ja ei muuten huono idea! :D Marimekonhan pitäisi ehdottomasti tehdä tuollasia kynsitarroja ja vielä kaikilla niiden kuvioilla!

      Poista
    2. Niin kyllä pitäis, olis ihan mahtavia!

      Poista
  11. Vaikken niin Marimekon fani olekaan, niin nämä on aivan mielettömät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Ja eihän sitä fani tarvi aina ollakaan :)

      Poista
  12. Nostan sulle hattua siitä hyvästä, että sait mut sanattomaksi ihastelusta noilla kynsilläs.

    VastaaPoista
  13. Vau! Tosi ihanat ja niin hienot kynnet. :)

    VastaaPoista
  14. Ihan tajuttomat, jopa tällainen anti-marimekkoihminen jää suu auki ihastuneena tuijottamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, anti-marimekkoihminen :D Hienoa, että tykkäsit sitten kuitenkin näistä :)

      Poista
  15. Aikamoinen taidonnäyte! Tykkään ihan älyttömästi, wow!

    VastaaPoista
  16. Nätit kynnet ja ihana pörröpaita. Kuvaat muuten varmaan lightboxissa? Montaako ja minkä vahvuisia lamppuja käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo pörröpaita on yks mun lemppareista :)
      En kuvaa lightboxissa, mulla on vähä erilainen systeemi, koska mua ärsytti että lightboxissa on katto :D Mulla on siis kaks isompaa lamppuhärdelliä vasemmalla ja oikealla puolella ja niissä on kangas ikäänkuin lightboxissa. Vaikea selittää :D Näät kuvan sitten kun saan julkaistua yhden postauksen, jossa ne näkyy :) Lamput on 45W päivänvalolamppuja ja niitä on 4 per valaisin.

      Poista
    2. Ahaa. Jäänpäs odottelemaan sitä postausta sitten, kun sun kuvissa on aina niin kadehdittavan hyvä valaistus. :) Mulla on vaan kaksi päivänvalolamppua, toinen vahvempi ja toinen himmeämpi, eikä ne oikeen tunnu riittävän. Onneksi nyt alkaa jo pikkuhiljaa aurinkokin näkyä, niin saa vähentää lamppujen kanssa säätämistä.

      Poista
    3. Kahdella lampulla varmaan pärjäisi, jos niissä olisi tarpeeksi tehoa. Kolme tietty aina parempi, jos haluaa saada valoa eri suunnista. Mulla menee tosi usein hermot valaistuksen kanssa, kun nuo munkaan ei tunnu riittävän. Meidän kotona on aina niin pimeää, oli sit kesä tai ei, joten lamput on välttämättömät. Parvekkeella voi sitten ottaa kesäisin luonnonvalossa kuvia, mutta sekin on aika haastavaa, kun isot puut on auringon tiellä :)

      Poista
  17. Kerrassaan ihanat! Pirteät, taidokkaat, siistit... kaikenlaisia ylistysadjektiivejä tulis nyt mieleen näistä kevätkynsistä. :)

    VastaaPoista
  18. UPEAT! Ei voi muuta sanoa <3

    VastaaPoista
  19. Upeet! Ja mun lempparivärit...onneks toi trendi jatkuu vielä, vaikka onkin jo vuoden verran ollu vahvana sisustusksessa. Ei oo ainakaan kyllästyttäny vielä...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muhun nuo värit on iskeneet vasta lähiaikoina ja oon ihan innoissani :D Tosin taisin viime keväänäkin ihastella keltaista, mutta nyt on selkeästi tämä valko-musta-keltainen yhdistelmä kova sana :) Ja onneksi tosiaan trendi jatkuu vielä :)

      Poista
  20. Waaau! Siis ihan mielettömän upeet kynnet! <3

    VastaaPoista
  21. Vau, tulipa hienot!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Pitkästä aikaa oon itekkin tyytyväinen lopputulokseen :)

      Poista
  22. Pakko tännekin kehua: Nää on niiiiiin ihanat! Ja tuun ihan varmasti matkiin jollain tapaa koska 'monkey see, monkey do' :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee kiva kun tulit tännekkin kommentoimaan! <3 Ja matki niin paljo ku vaan jaksat! :D

      Poista
    2. Monkey see, monkey do, monkey fails :D Ei mennyt miun matkiminen niinkuin strömsössä, mutta tässä sitten ihan erilaiset kynnet mitä piti tulla, inspiraatio silti näistä siun kynsistä.

      http://whenlifeisdigital.blogspot.fi/2014/03/i-just-cant-cope-acabana.html

      Tuskin haittaa, että linkkailin blogisi myöskin tuonne postaukseen? Heitä kaulimella jos suurenkin rikoksen tein ;D

      Poista
    3. Haha tottakai saat linkkailla :D Ei lennä kaulin täältä :D

      Ja vitsit aivan ihanat nuo sun kynnet <3 Tuo väriyhdistelmä vaan niin toimii! Höhheli ettei menny ihan niinku strömsössä, lopputulos on silti tosi nätti, I like! :)

      Poista
  23. Herranjumala, nää on MIELETTÖMÄT!!!! Ehkä yhet hienoimmat mitä oon ikinä nähnyt! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Voi kiitos, ihana kuulla että tykkäät niistä! <3

      Poista
  24. Nämä ovat kyllä superihanat!! Taidankin lainata tuota räsymattokuosia omiinkin kynsiini jossakin kohtaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viveka! :) Ja lainaa ihmeessä, se oli kiva ja helppo tehdä :)

      Poista
    2. http://nail-it-to-the-ground.blogspot.fi/2014/03/pilkkuinspiraatio.html Hahh nyt on pilkkuja lainattu:)!

      Poista
    3. Jeee! :) Ihanan pirtsakat kynnet teit! Pilkut on <3

      Poista
  25. wautsi, nää on tajuttoman upeat ! :)

    VastaaPoista
  26. Ihanaa nyt voin tuijotella näitä täällä valossa ja varsinkin se nimetön! Aivan uskomaton.... Muuten oma ihanuus saapui kotiin tänään <3 kiitos sun..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, joo nyt näkee vähän paremmin kuin siellä pimeessä kabinetissa :D Ja jee että sait vihdoin tuon ihanuuden kotiin, eipä kestä Martti! :D

      Poista
  27. WAU, ihan mielettömät kynnet!

    VastaaPoista
  28. Kylla leuka loksahti naita katsoessa, ihan uskomattoman hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei sentään sijoiltaan menny :D Mutta kiitos paljon! :)

      Poista
  29. Oon aivan sanaton. Ihan mielettömän upeat!

    VastaaPoista
  30. Wau! Nää on ihan uskomattoman upeat! Tuijottelin näitä jo aiemmin Facebookin puolelta ja nyt vähän lisää :)

    VastaaPoista
  31. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  32. Aivan hillittömän hienot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Photogothic! :) Tykkäsin näistä kyllä kovasti, jospa joku kerta jaksaisi taas maalata Marimekkoa kynsille :)

      Poista
  33. Nää on ehkä mun lemppareimmat kynnet kaikista kynsistä joita olen koskaan nähnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun ihana kuulla! <3 Nämä taitavat olla munkin lempparit omista kynsistäni :)

      Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.