Mirror, Mirror on the Wall... Friend or Enemy?

Ajattelin ottaa tällä kertaa vähän vakavamman aiheen, joka vaikuttaa jokapäiväiseen elämääni... ja varmasti monen muunkin. Kyllähän sitä t...

Ajattelin ottaa tällä kertaa vähän vakavamman aiheen, joka vaikuttaa jokapäiväiseen elämääni... ja varmasti monen muunkin.

Kyllähän sitä toitotetaan, että ulkonäkö ei ole tärkeintä, vaan se millainen ihminen kukin on, pinnan alla. Valitettavasti tosiasia on kuitenkin, että ulkonäkö vaikuttaa itsetuntoon ja sitä kautta niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin...
Itse olen kärsinyt huonosta kasvojen ihosta teini-iästä lähtien. Välillä on ollut parempia aikoja, mutta sitten taas huonompia. Minulla on couperosa-iho, joka punoittaa oikeastaan koko ajan. Viime vuosina ihoon on tullut lisäksi pieniä punaisia näppyjä sekä läikkiä ja iho kutisee ja kuumottaa välillä. Syynä on todennäköisesti ruusufinni eli Acne Rosacea, joka ei parane koskaan :( Antibioottikuureja on syöty, mutta ei auta. E-pillereitä käyttäessäni iho parani hieman, mutta punakkuus ei hävinnyt. Syy voi olla siis osittain myös hormonaalinen. Paukkupakkasilla ei saisi mennä ulos, saunassa ei saisi käydä paljon (jos yhtään), kesällä ei saisi olla suorassa auringonpaisteessa, alkoholia ei saisi nauttia, tulisia ruokia ei saisi syödä, jne... Kuulostaa tosi kivalta, eikö?

Meikittä en siis mene ihmisten ilmoille. Ja kadehdin todellakin niitä, joiden iho on normaali ja jotka voivat olla meikkaamatta jos haluavat. Se olisi kyllä suurin toiveeni... olla normaali. Onneksi kuitenkin meikit on keksitty, ne helpottavat ainakin omaa elämääni merkittävästi!

Alla on koskettava video, jossa on hyvin rohkea tyttö. Hänellä on paha akne, mutta on kuitenkin uskaltanut tehdä videon ja näyttää kasvonsa meikittä. Videossa hän opastaa, miten aknen voi peittää meikillä. Tulos on kyllä aika uskomaton! Itse en ole pystynyt samaan, vaikka mulla ei olekaan tuollaista aknea.http://www.youtube.com/watch?v=ex33wtqnNz8


Olen menossa ihotautilääkärille lähiaikoina, ja toivon, että saisin jotain apua ja helpotusta. Saa sitten nähdä miten käy... En kuitenkaan masennu tästä ongelmastani, näin olen päättänyt. Vaikka saankin muistutuksen peilistä joka päivä, koitan ajatella positiivisesti, ettei se maailma tähän kaadu. Välillä on vaikeampaa eikä voi kuin itkeä... useimmiten onneksi voin kuitenkin olla iloinen ja nauttia elämästä sellaisena kuin olen :)


Tiedän, ettei aina voi olla hyviä päiviä ja huonot päivät kuuluvat myös elämään. Surra saa ja pitääkin silloin kun siltä tuntuu! Muuten kaikki suru pakkautuu sisälle... Toivon, että te muistaisitte olla onnellisia ja iloita elämästä juuri sellaisina kuin olette <3 Elämä on ihan liian lyhyt tuhlattavaksi!
Sattuuko kenelläkään olemaan vastaavanlaisia kokemuksia tai tuntemuksia? Olisi kiva kuulla mitä ajatuksia tämä aihe teissä herätti, kommentoida saa siis ihan vapaasti, niin kuin aina tietysti :)

Nauttikaa elämästä täysillä ja muistakaa, 
että rankankin sateen jälkeen paistaa aina aurinko <3


Katso myös

8 kommenttia

 1. Mulla tuli vaan mieleen että en oo ikinä ajatellu että sulla on niin huono iho, vaikka oon kuitenki tuntenu sut aina kauan ja nähny sut ilman meikkiä ja monesti! Mun mielestä sää vaan oot ihan hirmu kaunis, AINA.

  Mut tiedän tosi hyvin miten ne omat "virheet" näkyy sieltä peilistä joka kerta kun sinne kattoo. Vaikkei muut niitä huomaiskaan. Miten sitä osaiski olla itelleen armollinen ja rakastaa itteään sellasena ku on. Miten määki voin ressata tästä pömpöstäni ku oon kuitenki synnyttäny viis kuukautta sitten... :/

  VastaaPoista
 2. Tuo video on aika inspiroiva, olen kahtonut sen moneen kertaan. Itselläni ei juuri ihon kanssa ongelmia enää ole, koska hyvät e-pillerit!
  Harmi, kun naisen tuntemus itsestään muuttuu ja alenee tällaisten asioiden takia. :(
  .... koska vois olla huonomminkin.

  VastaaPoista
 3. Sä olet siitä harvinainen ihminen, että olet lähes täydellisen kaunis sekä sisältä, että ulkoa. <3

  VastaaPoista
 4. Meinasin juuri sanoa samaa kuin Heluna siitä että mä en kyllä koskaan ole kiinnittänyt huomiota siihen että sulla olisi iho-ongelma :) Sussa eteen tulee ihan ensimmäisenä ihana ja positiivinen persoona ja se jos mikä näkyy kasvoissa ja olemuksessa paljon enemmän kuin ihon epätäydellisyydet.

  Mutta ulkonäöstä yleisesti; tottahan se on, että itse sitä yleensä on itsensä pahin kriitikko oli siihen aihetta tai ei. Taitaa naisen ongelma olla sitten jotenkin itse vetää raja siihen kuinka paljon antaa kritiikin muodostua ihan aiheesta kuten vaikka terveyssyistä ja kuinka paljon joidenkin ihan muiden määritelmistä olemattomista kriteereistä. Kyllä itseään mielestäni kannattaa kuunnella, mutta selvittää ensin puhuuko oman olonsa suulla vai jonkun toisen odotuksilla.

  VastaaPoista
 5. Siis oikeesti, mä en myöskään koskaan ole ajatellut, että sulla olis huono iho!!! Mä tiedän muutaman ihmisen, joilla on myös ruusufinni, mutta niiden iho on kyllä paljon huonomassa kunnossa kuin sun, se on varma. Sä oot oikeesti niin kaunis ulkoisesti ja sisäisesti, sun täytyy vaan uskoa se!! Tietty jokaisella on kuukaudessa niitä rumalapsipäiviä, mutta eiköhän kaikiila ole, ja mulla ainakin hormoonit asiaan vaikuttaa tosi paljon!! Ihana Ziggy olet!! <3

  VastaaPoista
 6. Voi teitä ihanaisia <3 Tuli ihan tippa linssiin teidän kauniista sanoista... Kiitos <3<3<3 Vielä kun itse voisi olla samaa mieltä..

  Se on aika jännä, ettei sitä muut niin huomaa.. Tietysti meikit naamalla punoituksen saa aika hyvin peitettyä. Peili ja kamera eivät kuitenkaan valehtele, ja valitettavasti mun iho vaan on huono.. :/ ei se ehkä ole niin paha kuin joillain, joilla on tosi paha ruusufinni, mutta sen verran ikävä, että se tosiaan vaivaa mua tosi paljon. Lääkäritkin on sen todenneet, joten pakko kai niitäkin on uskoa.. vai voiko lääkärit muka olla joskus väärässä? :)

  Heluna: Kiitos hirmusti hani <3 Ja sä olet itse niin kaunis! Ja siihen nähden, että oot synnyttänyt jo kaksi lasta, oot tosi hyvässä kunnossa mun mielestä. Jos joskus tulen äidiksi, olisin enemmän kuin onnellinen jos olisin läheskään sun näköinen! Pieni synnytyksen jälkeinen pömppis kuuluu asiaan, toivottavasti sun ressaus menee ohi ja uskon että meneekin :)

  Mella: Kyllä, inspiroiva video todellakin. Hienoa kuulla, että sulla on e-pillerit auttaneet iho-ongelmiin! Ja olet oikeassa tuossa, että huonomminkin voisi asiat olla. Se täytyisi pitää mielessä, ja olla onnellinen siitä mitä on. Välillä se vain on vaikeaa, varmasti jokaisella. Periksi ei kuitenkaan anneta!

  Terhiinen: Voi että miten ihanasti sanoit.. kiitos <3 Ja oon todella iloinen ja onnellinen, jos näät mut tuollaisena.. Sä oot mun mielestä myös tosi kaunis sekä ulkoa että sisältä <3 Ja se mitä sussa ihailen, on että susta huokuu sellainen itsevarmuus. Se on aika harvinaista. Pidä siitä kiinni!

  Jenna: Tässä menee kyllä ihan sanattomaksi.. <3 Ihana kuulla, jos musta on tullut tuollainen vaikutelma. Ehkä sitä vaan tosiaan itse ajattelee liikaa omia epätäydellisyyksiä, joita muut ei välttämättä edes huomaa. Toisten kritiikit ja odotukset on varmasti sellaisia, jotka vaikuttaa monen elämään, itsetuntoon ja siihen, miltä haluaa näyttää toisten silmissä. Tätä on just esimerkiksi muotilehtien luurankomallit.. Terveydelliset syyt ovat eri asia omasta mielestäni, mutta ehkä siinäkin tosiaan voisi yrittää olla itselleen armollisempi. Vaikeaa se vain on. Tärkeää on kuitenkin mun mielestä että tiedostaa asian, eikä esim kiellä ongelmaa. Mutta ehkä jonain päivänä sitä vielä osaisi hyväksyä itsensä täysin sellaisena kuin on..

  Eeva: Kiitos ihana! <3 Ja on varmasti jokaisella niitä bad-hair-day tai muita rumiluspäiviä :) Kunpa ne vaan olis joskus eikä joka päivä. Jännä, ettet säkään ole ajatellut, että mulla olisi huono iho. Muistatkos joskus kuudennella luokalla, kun en vielä käyttäny meikkiä, ja mun naama punoitti aina? :) Silloin tää alkoi, mutta silloin mulla ei vielä tosin ollut mitään näppyjä eli ruusufinniä. Se oli couperosaa vain silloin. Kuulemma ruusufinni kehittyy couperosasta ja sen olisi ehkä saanut lievennettyä, jos olisi ajoissa hoitanut ihoa jotenkin. Mut enpä tuota osannut silloin ees ajatellakaan. Mutta kiitos hani kannustavista sanoista, hali! <3

  VastaaPoista
 7. Voi rakas – en oo ikinä huomannut, että sulla olis jotenki huono iho? Ja olen kyllä nähnyt sut ilman meikkiä ja meikin kanssa tuhat miljoonaa kertaa. Ihan ihmettelen tätä sun postausta. Mulla on itelläkin alkava couperousa ja ei oo kyllä kivaa, mutta sun kasvoissa ei näy kyllä mitään merkkejä moisesta.

  <3

  Monestihan sitä itse näkee itsensä eri tavalla kun muut ja mun mielestä oot kyllä aina ollut tosi kaunis tyttö – niin meikattuna kuin ilmankin meikkiä. Ihan oikeasti, ei vain ystävän mielipiteenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kulti <3 Ja onhan se monesti tosiaan niin, että näkee itsensä erilaisena kuin mitä muut näkee. Itsessään näkee useiten ainoastaan ne kaikki virheet.. Mun tapauksessa se valitettavasti vaan on nyt niin, että naama punoittaa aika pahasti ja välillä on täynnä pieniä näppyjä. Ei ne lääkärit turhasta varmaan antibiootteja ja e-pillereitä suosittelis syömään...

   Kiitos kuitenkin ystäväiseni <3

   Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.