One Stroke Roses + Tutorial

Kokeilin ensimmäistä kertaa one stroke -tekniikkaa ruusujen maalaamiseen. Ja sehän olikin yllättävän onnistunut kokeilu näin ekaksi one str...

Kokeilin ensimmäistä kertaa one stroke -tekniikkaa ruusujen maalaamiseen. Ja sehän olikin yllättävän onnistunut kokeilu näin ekaksi one strokeksi! :)

Mikä ihmeen one stroke?

One stroke on maalaustekniikka, jossa siveltimen reunat kastetaan kahteen eriväriseen maaliin, toinen reuna toisen väriseen ja toinen toisen väriseen maaliin. Tämän jälkeen siveltimellä saa maalattua kaksiväristä jälkeä yhdellä vedolla eli liukuväri tulee kuin itsestään.

One stroke -maalaus onnistuu parhaiten tasakärkisellä siveltimellä. One stroke -tekniikka on kyllä tosi näppärä, mutta voi vaatia hieman harjoittelua aluksi :) Kannattaa katsoa erilaisia videotutoriaaleja esim. youtubesta hakusanoilla "one stroke nail flowers".Tutoriaali one stroke -ruusuihin

Voit tehdä ruusuille millaisen pohjan tahansa, esim. lakata kynnet kokonaan yhdellä värillä tai tehdä ranskalaisen manikyyrin. Itse tein liukuvärjäyksen. johon tarvitsee seuraavia:

 • Flormar Supershine Miracle Colors -glitterlakka
 • Tavallinen meikkisieni
Liukuvärjäys yhdellä lakalla: Töpöttele lakkaa kynsille meikkisienen avulla. Aloita kynnen alaosasta ja siirry aina kynnen kärkeen asti. Anna kuivua hetki ja tee sama uudestaan, mutta aloita ylempää. Lopuksi lakkaa vielä kynsien kärjet samalla lakalla.
Kun pohjatyöt on tehty, voi alkaa maalaushommiin :) Tarvitset seuraavia tarvikkeita:
 • alusta, esim. talouspaperia
 • vettä siveltimen puhdistukseen
 • akryylivärejä, itse käytin Oumaxin valkoista ja pinkkiä akryyliväriä
 • Nail Art siveltimiä
Sain pretty.fi:ltä testattavaksi Nails World sivellinsetin, jossa oli huikeat 15 eri sivellintä. Kaikkia siveltimiä en ole vielä testannut, mutta kokeilujeni perusteella ne ovat todella laadukkaita ja sopivat erittäin hyvin akryyliväreillä maalaamiseen. ZZS eli Zigi Ztyle Suosittelee! :D


One stroke ruusuja maalatessa pärjää yhdellä tasapäisellä siveltimellä, mutta itse käytin sen lisäksi vielä todella pientä ja ohutkärkistä sivellintä sekä lopuksi pienikärkistä dotting toolia pilkkujen tekemiseen. Nämä kaikki löytyivät siis tuosta pretty.fi:n sivellinsetistä.
Sitten päästäänkin itse asiaan eli ruusujen maalaamiseen! :) Alla näet kuvat askel askeleelta ja niiden jälkeen tarkemmat sanalliset selitykset jokaisesta kohdasta 1 - 12. Voitk klikata alla olevia kuvia (yksi kuvarivi kerrallaan), jolloin näet ne suurempina.
1. Kastele sivellintä vedellä ja kuivaa hieman talouspaperiin. Kasta sitten siveltimen kärjet valkoisessa ja pinkissä akryylivärissä.

2. Tee yksi tai pari siveltimenvetoa paperille tms, niin että värit hieman sekoittuvat. Näin siveltimeen muodostuu liukuväri.

3. Aloita ensimmäisen terälehden maalaaminen ja vedä kevyesti siveltimellä pieniä ylösalaisia, viivamaisia liikkeitä kynnen pintaa vasten, jotta värit sekoittuisivat hieman. Älä paina siveltimellä liian lujaa, vaan mieluummin kevyin vedoin. Avuksi voi tarvittaessa ottaa videotutoriaalin, josta näkee paremmin millaista siveltimen liikettä tarkoitin :) Ota lisää maalia aina tarvittaessa ja puhdista sivellin vedessä välillä. Voit maalata useita kerroksia päällekkäin eli kun väri on kuivunut, voit maalata saman pinnan päälle uudestaan. Itse maalasin pari kerrosta jokaiseen terälehteen.

4. Tee ruusulle 5 terälehteä edellisen kohdan ohjeiden mukaisesti.

5. Maalaa ruusulle keskusta kahdella siveltimen vedolla siten, että ruusun keskelle muodostuu ikään kuin putkilo. Katso kuvasta tarkemmin.

6. Maalaa ruusun keskustan ympärille kaksi terälehteä. Terälehdet tulevat "putkilon" oikealle ja vasemmalle puolelle. Aloita terälehden maalaaminen putkilon yläosasta ja vedä sivellintä alaspäin muodostaen ympyränpuolikkaan. Toista tämä toiselle puolelle putkiloa.

7. Tämä ja kohta 8. voivat olla turhia, mikäli sait ruususta mieluisen. Itse kuitenkin halusin vielä parannella sitä, joten otin avuksi todella pienen, ohutkärkisen siveltimen ja korjailin sillä ruusun keskustaa. Käytin sekä pinkkiä että valkoista akryyliväriä.

8. Maalasin ruusun keskustaa vähän molemmilla väreillä, jotta keskellä olevat terälehdet erottuisivat paremmin. Tässä en siis käyttänyt one stroke -tekniikkaa, vaan maalasin vuorotellen molemmilla väreillä. Tässä häivytys on kuitenkin tärkeää, koska liukuväriefekti ei synny itsestään samoin kuin one stroke -tekniikassa. Ja sitten ruusu onkin valmis! Jee! :)

9. Koristelin kynsiä vielä lopuksi pienillä pilkuilla ja siihen käytin apuna pienikärkistä dotting toolia ja valkoista akryyliväriä.

10. Maalailin pilkkuja aaltomaisiin kuvioihin, mutta voit tehdä kuvioista juuri sellaisia kuin haluat tai jättää pilkut kokonaan pois :)

11. Lopuksi päälle kerros maailman parasta pikakuivattajaa/päällyslakkaa Inm Out the Dooria :)

12. VALMIS! HUH! :) Eikun ei ollutkaan, kääk :D Toista kaikki stepit, jos haluat tehdä ruusuja useammalle kynnelle :)

Onko teillä kokemuksia one stroke -tekniikasta?


Ruusuista viikonloppua toivottaen,


Katso myös

17 kommenttia

 1. Oot kyllä taitava 8) ylihienot:D

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän upeat:))

  VastaaPoista
 3. Ei voi muuta sanoa ko WAU. Aivan käsittämättömän upeast. Oot kyllä niin taitava, mulla ei riittäis hermot :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuo one stroke -maalaus on oikeasti helpompaa kuin miltä se ehkä näyttää :) Kun seuraa tutoriaalien mallia niin uskon, että kuka tahansa voi onnistua! Tietysti jos on kovinkin heikkohermoinen, niin se voi olla hieman haastavampaa :D Kannattaa ainakin kokeilla, sittenhän sen näkee miten lopulta sujuu :)

   Poista
 4. Nää on upeet! :) Mä oon harjotellu paperille, mut ei oo vielä onnistunu :D

  http://my-little-addictions.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Joo mäkin harjoittelin ensin paperille vähän, kyllä se siitä! Älä anna periksi! :D

   Poista
 5. Nuo ovat kyllä todella kauniit pidän niistä tosipaljon... ajattelin, että voisin kokeillä tuota yhtiin häihin omiiin kynsiin , siis tuota one stroke tekniikkaa. Mutta olisi paljon helpompaa, jos olisi pitkät kynnet...:) Minun kynteni eivät vain kasva... Olen yrittänyt kokeilla sitä sinun ehdotustasi siitä että lakkaan vaan kynsiäni.. En ole löytänyt inpiraatiota mistään, se häiritsee... Enkä oikein löydä vieläkään.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kokeile ihmeessä tuota tekniikkaa, kyllä se varmasti onnistuu lyhyempiinkin kynsiin. Tee vain hieman pienemmät ruusut sitten. Ikävä kuulla, ettet ole löytänyt inspiraatiota.. Suosittelen vaikka ottamaan mallia joistan valmiista kynsistä esim. täältä minun blogista tai googlen kuvahaulla! Toivottavasti löydät motivaation ja ilon lakata kynsiä!

   Poista
  2. Niin onhan tässä koko kesäloma aikaa... Niin ja tietysti, kun on kipe niin ei oikein voi riehuakkaan ulkona onhan siellä todella lämmin. Mutta kuume vaan nousee.. Huomenna eli siis perjantaina koitan ruveta väsäämään niitä kukkia;)

   Poista
  3. Paranemisia ja toivottavasti kukat onnistuu :)

   Poista
 6. onkohan tämän miracle lakan numero mikä tai se tunnusvärihomma tai se :D? Kun ostin itse U29:sän ihastuttuani näihin lakkoihin ja kyseisen lakan vihdoin bongattuani, mutta harmikseni se oli sitten kuitenkin kai väärä väri ):..

  VastaaPoista
 7. Ihanat kynnet! Olen itse ihan koukussa tuohon kynsien maalailuun ja harjoitusten tuloksena olen saanut aikaiseksi jonkinlaisia ruusuja. Lyhyellä kynnellä vain näyttävät vähän hassuilta.
  Mutta kuinka saat maalattua sillä kädellä, jolla et normisti kirjoita? Omissa kynsissä jälki oli todellakin vasemmalla kädellä tuherrettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kynsien maalailu on kyllä kivaa puuhaa :) Kyllä mullakin käy niin, että vasemmalla maalatessa jälki ei ole yhtä hyvää kuin oikealla kädellä maalatessa. Mutta harjoittelemalla ja pitämällä kädet tuettuina onnistuu paremmin :)

   Poista
 8. Tutoriaalia ruusuista lyhkäsille kynsille odotellen, terveisin edellinen anonyymikyselijä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.