Peel Off Base Coat Or Glue?

Törmäsin jokin aika sitten peel off -aluslakkaan, jonka voi kuoria pois (esim. Essence Peel Off Base Coat tai Innisfree peel-off base coat)...

Törmäsin jokin aika sitten peel off -aluslakkaan, jonka voi kuoria pois (esim. Essence Peel Off Base Coat tai Innisfree peel-off base coat). Ideana siis on, että kyseistä aluslakkaa laitetaan glitterlakan alle, jolloin glittereitä poistettaessa ei mene hermot esim. folioiden ja kynsilakanpoistoaineen kanssa, vaan glitterit saa helposti pois repimällä! Kuinka mahtava idea!! Esimerkki Essencestä löytyy ooohshinies.comista.

Itse innostuin asiasta paljon, ja aloin googlettelemaan enemmän sekä nostin aiheen myös Facebookin Kynsikoristelut-ryhmässä. Kävi ilmi, että tämä peel off lakka onkin normaalin liiman ja veden sekoitusta :) Eli valkoinen liima, kuten erikeepperi käy. Sekoitussuhde on jotakuinkin 50-50 eli puolet liimaa ja puolet vettä. Ohjeet liimavesisekoituksen tekemiseen löytyy prettypurplepolish.comista.

Itselläni ei ole tyhjää lakkapulloa, johon olisin alkanut sekoittelemaan soppaa, vaan googlettelin hieman lisää, ja törmäsin siirtofolioille tarkoitettuun liimaan (foil adhesive), joka ajaa ihan saman asian! Noh, minullapas sattuikin olemaan MiMaxilta tilaamaani erikoisliimaa, joten pitihän se testata.


Erikoisliima siirtofoliolle, 4,95 € | MiMax




Testilakkana Orly - Halo <3


JA SEHÄN TOIMI!!! \o/ Jeeeee! Ihan huippua! Alan kyllä tästä lähtien aina käyttämään tätä tekniikkaa glitterilakkojen kanssa! <3



Tässä vielä ohjeet:

1. Lakkaa kynnet aluslakalla ja anna kuivua hetki.

2. Lakkaa kynnet erikoisliimalla kerran ja anna kuivua hetki. Laita sitten vielä toinen kerros liimaa ja odota, että liima kuivuu kirkkaaksi. Siinä menee muutama minuutti.

3. Lakkaa kynnet haluamallasi glitterilakalla, niin monta kerrosta kuin haluat.

4. Lakkaa kynnet halutessasi päällyslakalla.

5. Nauti ihanista kimaltelevista kynsistäsi! (itse pidin lakkaa päivän verran tätä testatessa ja hyvin pysyi!)

6. Kun haluat lakat pois, aloita kuoriminen esim. kynnen juuresta omalla kynnellä tai appelsiinipuutikulla rapsuttelemalla, hieman painaen samalla. Lakan pitäisi kuoriutua kokonaan pois.

7. Putsaa liiman jäännökset seka aluslakka kynsilakanpoistoaineella.

Helppoa kuin heinänteko!



Oliko tämä teille tuttua ja onko joku jo kokeillut tätä kuorimistekniikkaa? 
Entä onko joku tehnyt itse tuota liimasekoitusta?


Katso myös

28 kommenttia

  1. Mulle uusi asia mutta kärsiikö kynnet tuosta vai irtoaako liima helposti? Uteliaisuus kyllä vähintään ajaa kokeilemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sissi: Mulla irtosi suht helposti kyllä ja käytin vain omia kynsiä irrottamiseen eli ei tarvinnut edes appelsiinipuutikkua. Tietysti jos haluaa olla vielä varovaisempi, voi laittaa vaikka 2 kerrosta aluslakkaa yhden sijaan :) Mutta itse laitoin yhden eikä kynnessä näy tai tunnu mitään kärsimyksiä tuosta :)

      Poista
    2. Ok! Kiitos tiedosta:)

      Poista
    3. Sissi: Eipä kestä! :)

      Poista
  2. oii pitääpä kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Mulla kuoriutuu osa lakoista tolla tyylillä.:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Aijaa :D Hmm nyt kun muistelen, niin mullakin on tainnut joku lakka joskus kuoriutua :o Vielä kun muistaisi mikä lakka se oli! :)

      Poista
  4. Tätä pitää kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Mulla lähtee China Glazen 2 glitterlakkaa ihan ittekseen tuolla tavalla viimestään seuraavana päivänä lakkauksesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mia: Jotkut lakat tosiaan kuoriutuvat itsekseen, mutta suurin osa sitten taas ei.

      Poista
  6. Vaikuttaa aivan mahtavalta keksinnöltä! Kun glitterlakkojen poistossa todellakin menee hermot, niin tosi hienoa että niihin on kehitetty nyt tällainen. Kiitos tiedosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pumpulipupu: Onneksi jotkut keksii tuollaisia mahtavia juttuja, kiitos heille! :) Ja eipä kestä! :)

      Poista
  7. kiva en oo kyllä kokeillu ,ite poistin eka kerran muutama päivä sit alumiinifolion avulla yhden erittäin glitterisen lakan kynsiltä .sitä on aika paljon kehuttu blogeissa ja toimi mainiosti .siis vanulappu/pumpuli mitä nyt kukanenki käyttää kostutetaan kynsilakanpoistoaineessa laitetaan kynnen päälle ja kääritään hetkeksi folioon =)

    suosittelen kokeileen jos et oo testannu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eekku: Olen kyllä tuota foliotekniikkaa käyttänyt, mutta se on tosi ärsyttävää ja hidasta :) Halusin siksi löytää jonkun toisen keinon :)

      Poista
  8. Mulla noi kuvat on nyt niin isoja että menee sivupalkin päälle :o Tuo tekniikka vaikuttaa kyllä hyvältä, täytyykin itsekin koittaa sitä, kun käyttää glitterlakkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fani: Ounou, mitä selainta käytät? Muutin nyt tähän postaukseen kuvien kokoa, mutta näkyykö sulla yleensäkin liian isona kaikki kuvat? Tai onko joskus aiemmin jossain postauksessa näkyny?

      Kannattaa kokeilla tuota tekniikkaa, näppärää :)

      Poista
    2. Selainta tarkottaako se mozillaa? :D vai oonko vaan tyhmä etten tajuu :) Ei näy tää oli eka kerta ku ne meni sivupalkin päälle, ja olin ihan että mitä :o Nyt näkyy tavallisesti noi kuvat ja ei missään muussa postauksessa ole käyny näin :o

      Poista
    3. Fani: Joo selain tarkoittaa esim Mozillaa, tai Chromea, IE:tä jne :) Korjasin niitä kuvia vähän, hyvä että nyt näkyy normaalisti. Ilmoittele vaan heti, jos jatkossakin huomaat jotain outoa! :) Se on välillä hankalaa, kun jos itsellä kaikki näkyy hyvin mutta joillakin sitten voi näkyä kuvat eri tavalla, selaimesta riippuen :)

      Poista
  9. Täähän on aivan mahtavaa!! :)))

    VastaaPoista
  10. Miulla on se Innisfren peel-off käytössä. Sillä lähti aika mukavasti kokonaisina liuskoina lakat,eikä tarvinnut oikeastaan appelsiinipuutikkuakaan käyttää apuna. Mutta ei hullumpi melkein-diy-versio ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rva Melli: Aa sulla on se, onpa hyvä tietää että se oikesti toimii! Ehkä hankin sen joskus, olisi nimittäin kiva jos lakat lähtisi kokonaisina läystäkkeinä :) Mutta tällä hetkellä tämä folioliima saa luvan kelvata :)

      Poista
  11. Hei tää on mahtava idea! Ei ihme että silloin kun olen folioita koittanut, niin ne alkanut helposti "kuoriutumaan". Kyllä tuo varmaan lakkauksen kestoa jonkin verran siis lyhentää. Mä nimittäin pidän siis yleensä viikon samaa lakkausta :p

    Mulle kanssa tuli mieleen heti tuo että kuluttaa kynttä, kun ainahan sitä on jankutettu että kynsilakkojen repiminen tekee hallaa :D Mutta voi tosiaan olla että aluslakka sitten suojaa tarpeeksi, jos se ei kerran lähde tuossa kuoriutumaan mukana. Kiitos tästä mielenkiintoisesta postauksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. shiny: Eipä kestä, kiva vaan jos tästä oli jotain hyötyä joillekin! :) Joo viikossa voi alkaakkin jo hieman itsekseen kuoriutumaan :) Itse en siis ole vielä kokeillut niin pitkää aikaa tuolla liimalla.

      Juu varmasti kuluttaa kynttä, jos ei laita aluslakkaa :) Eli mielummin laittaa vaikka kaksi kerrosta sitten :) Mulla oli tosiaan yksi kerros, eikä tehnyt hallaa :)

      Poista
  12. Vanhempi postaus, mutta ajankohtainen itselle. Olen varovainen ja tilasin nyt YHDEN tyhjän lakkapullon maailmalta (kun eihän mulla niitä tyhjiä ole... ;) ) ja testaan tuon liima-vesiseoksen ihan itse. Katsotaan miten käy. Mutta varmana tulen kertomaan siitä asiasta täälläkin, jos et ole itse vielä siitä tehnyt postausta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrohan ihmeessä sitten, miten kävi! En oo itse tehnyt tuota sekoitusta itse, joten olisi kiva kuulla kokemuksia! :)

      Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.