Sigin kynsien- ja käsienhoitorutiinit

Tätä postausta on toivottu todella paljon, ja vihdoin sain aikaiseksi sen toteuttaa :) Luvassa siis paljon löpinää ja kuvia kynsienhoitoruti...

Tätä postausta on toivottu todella paljon, ja vihdoin sain aikaiseksi sen toteuttaa :) Luvassa siis paljon löpinää ja kuvia kynsienhoitorutiineistani ja tuotteista, joita käytän tällä hetkellä. Lopussa asiaa myös käsienhoitotavoistani.





KYNSILAKAN POISTO


Kynsinauhojen siistimiseen käytän tasakärkistä sivellintä ja kynsilakanpoistoainetta


Käytän kynsilakkojen poistoon sekä asetonitonta (Cien Lidlistä ja Lumene S-Marketista) että asetonillista (X-tra S-Marketista) kynsilakanpoistoainetta. X-tra on näistä tujuin, ja tällä poistan yleensä hankalammat lakat, kuten glitterit. Asetonia sisältävät kynsilakanpoistoaineethan kuivattavat kynsiä enemmän kuin asetonittomat, joten kannattaa suosia asetonittomia aina kun mahdollista.

Lumenen kynsilakanpoistoainetta käytin pitkään, mutta nyt sen on syrjäyttänyt Lidlistä saatava Cien. Lumenen aine on tosi öljyistä, mikä ärsyttää kynsinauhoja siistittäessä eli siitä jää öljyinen ja kiiltävä iho. Cien ei ole tällainen ja senpä takia käytänkin vain sitä nykyään reunoja siistittäessä. Siistimiseen käytän siis yllä olevassa kuvassa näkyvää tasapäistä sivellintä. Ilman sitä en kyllä pärjäisi. Vanupuikkoja käytän todella harvoin, ainoastaan silloin, jos lakkaa on mennyt enemmänkin yli kynsinauhojen.

Cienissä on muuten tosi kätevä pumppukorkkisysteemi, josta olen aika innoissani! :) Siihen siis laitetaan vanulappu päälle ja painetaan alaspäin, jolloin kynsilakanpoistoainetta tulee vanulappuun. Tämän keksijän on pakko olla kyllä nainen :D



Cien asetoniton kynsilakanpoistoaine Lidlistä



KYNSIEN VIILAUS


Depend kynsiviilat, lasinen ja tavallinen (Kicks)


Viilaan kynnet yleensä lakkojen poiston jälkeen, jos on tarvetta. En siis viilaa joka kerta, mutta ainakin kerran viikossa. Käytän yleensä tavallista kynsiviilaa. Lasiviilakin löytyy, mutta käytän sitä tosi harvoin, koska en voi sietää sitä ääntä mikä siitä välillä lähtee :D Ihan karvat nousee pystyyn siitä... Sitähän sanotaan, että lasiviila on se ainoa ja oikea, mutta minä sanon PYH! Aivan hyvin olen pärjännyt tavallisten viilojen kanssa, eivät ole kynnet siitä miksikään menneet.




KYNSINAUHOJEN KUORINTA


Nfu Oh Cuticle Remover ja kynsinauhatyönnin


Uusi suosikkini kynsienhoidossa on ehdottomasti Nfu Oh Cuticle Remover eli kynsinauhojen kuorinta-aine <3 Tätä on hehkutettu todella monessa kynsiblogissa, ja ei suotta. Cuticle Removerilla saa tosi helposti kuorittua kynsinauhat. Itse teen niin, että laitan ainetta kynsinauhoille ja sitten alan työntelemään kynsinauhoja muovisen kynsinauhatyöntimen avulla. Käytän sekä pehmeää että kovaa päätä. Kovalla päällä myös "rapsuttelen" ylimääräisen, irronneen ihon pois. Teen yhden kynnen kerrallaan, koska muuten aine ehtii kuivua. Koitan kuoria kynsinauhat noin kerran viikossa, välillä saattaa olla pitempi väli. Cuticle Remover on saatu pretty.fi:stä testattavaksi.




KYNSINAUHOJEN KOSTEUTUS




Kynsinauhojen kunnossapitoon ja kosteutukseen käytän tällä hetkellä kolmea eri tuotetta: kynsinauhaöljyä, kynsinauhaöljykynää sekä kynsinauhavoidetta. Jokaiselle on tarvetta :) Kerron kuvien yhteydessä enemmän kustakin tuotteesta. Viikonloppuisin pyrin olemaan mahdollisimman pitkään ilman kynsilakkaa, ja tällöin laitan öljyä ja/tai voidetta myös kynsille, enkä vain kynsinauhoille. Suosittelen välillä tosiaan kosteuttamaan kynsinauhojen lisäksi myös kynnet. Etenkin talvella se tekee hyvää kuiville kynsille.


Nfu Oh Flower Cuticle Oil Bubble Gum kynsinauhaöljy


Nfu Oh Flower Cuticle Oil Bubble Gum kynsinauhaöljyn esittelinkin teille jo aiemmassa postauksessa, mutta kerron vielä lyhyesti tässä. Kyseessä on siis nufun tuoksuva kynsiöljy, jota käytän kynsinauhojen ja kynsien kosteutukseen muutamia kertoja viikossa. Bubble Gum on ihanan tuoksuinen, enkä ole kyllästynyt siihen :) Tuote on saatu pretty.fi:stä testattavaksi.


Sally Hansen Maximum Growth Cuticle Pen


Kynsiöljykynä, Sally Hansen Maximum Growth Cuticle Pen, kulkee laukussa mukanani kaikkialle. Tosi kätevä vekotin, jonka toista päätä kiertämällä tulee öljyä sivellinpäästä juuri sopivan verran. Siveltimen avulla saan helposti öljyttyä kynsinauhat esim. töissä ollessa. Ei tarvitse siis pelätä, että joka paikka sotkeentuisi öljystä :) En tajua miten olen aiemmin tullut edes toimeen ilman tätä! Tuote on saatu pretty.fi:stä testattavaksi.


Sally Hansen Healthy Cuticles Now! kynsinauhavoide


Kolmas kynsienhoitotuotteeni on Sally Hansen Healthy Cuticles Now! kynsinauhavoide. Tykkään tästä todella paljon. Ihastuin voiteen ihanan raikkaaseen tuoksuun heti ensimmäisellä kerralla, vaikken yleensä ole kovin tuoksuvien voiteiden ystävä! Koostumus on nimensä mukaan voidemainen ja imeytyy hitaammin kuin kynsinauhaöljyt, mutta tämä kosteuttaa näistä kolmesta eniten. En käytä tätä voidetta päiväsaikaan, vaan laitan sitä illalla nukkumaan mennessä, jolloin voide pääsee kosteuttamaan kynsinauhat koko yön ajan. Laitan voidetta ihan pienen nokareen per kynsi ja hieron sen kynsinauhoille (ja kynsille silloin kun olen ilman kynsilakkaa). Tuote on saatu pretty.fi:stä testattavaksi.




KÄSIEN HOITO




Käsivoiteita on kertynyt yksi jos toinenkin, joten en nyt tähän kaikkia ala luettelemaan :) Tässä kuitenkin käsivoiteet, joita käytän tällä hetkellä eniten.
  • Eveline glyseriini käsi- ja kynsivoide (Tokmanni), raikas tuoksu, koostumus emulsiomainen, kosteuttaa suht hyvin.
  • Body Shop Hamppu käsivoide (Body Shop), aika kamala hamppumainen tuoksu, koostumus paksu, kosteuttaa hyvin.
  • Lavera Body Spa appelsiini-tyrni käsivoide, jonka voitin Pilvihattaraa-blogin kynsikilpailusta :) Raikas appelsiininen tuoksu, koostumus emulsiomainen eli ei kovin paksu, kosteuttaa suht hyvin.
  • Body Shop Manteli käsi- ja kynsivoi (Body Shop), tätä laitan välillä yöksi puuvillahanskojen kera. Tuoksu kiva ja mantelinen, koostumus paksu, kosteuttaa hyvin.
  • Cien kosteuttava käsivoide (Lidl), uusi lempparini, jolla tulee ihanan pehmoiset kädet <3 Raikas tuoksu, koostumus emulsiomainen, imeytyy nopeasti ja kosteuttaa hyvin.
  • Cien hoitava käsivoidetiiviste (Lidl), koostumus todella paksu ja aika vaikea levittää, mutta kosteuttaa hyvin. Muistuttaa Neutrogena käsivoidetta kaikinpuolin.

Cien käsivoiteet Lidlistä



Kuorin käsiä aivan liian harvoin, mutta koitan parantaa tapani :) Tällä hetkellä ainoa käsienkuorintavoiteeni on Cocos Code Coco Moringa Carrot Antioxidant Hand & Nail Scrub. Yllätyin voiteen rakenteesta - purkissa se näyttää kovalta yhtenäiseltä palalta, mutta kun siitä kauhaisee sormin, se onkin pehmeää. Voide on rakeinen ja hyvin öljyinen ja iholle hierottaessa se ikäänkuin sulaa kivasti. Tästä tulee aivan ihanan pehmeät kädet, mutta tuoksu on aika kamala :) Tai no ei kamala, mutta sellainen yrttinen ja voimakas tällaiselle herkkänenäiselle tai hajuista tarkalle tyypille niin kuin minä :) Tuote on saatu pretty.fi:stä testattavaksi.


Cocos Code Coco Moringa Carrot Scrub


Huhhuh, olipas siinä asiaa :) Toivottavasti tästä oli joillekin hyötyä, kysykää ihmeessä, jos jotain jäi epäselväksi tai muuta. En varmastikkaan muistanut kertoa tarkkaan kaikesta. Mietin myös, että pitäisiköhän tehdä omat postaukset vielä esim. kynsinauhojen kuorinnasta tai kynsiöljykynästä ja -voiteesta? Niin ja aluslakoista? Aluslakkoja multa löytyy muutama, ja niiden käyttö liittyy mielestäni myös kynsienhoitoon, mutta en niitä nyt tähän kilometripostaukseen viitsinyt tunkea :)


Onko teillä samanlaisia rutiineja vai jotain ihan muuta? :) Entä käytättekö samoja tuotteita kuin minä vai onko jotkin muut nousseet lemppareiksi?

Katso myös

36 kommenttia

  1. Vau miten mahtava blogi! Todella upeat, tarkat ja hyvälaatuiset kuvat. Sait minusta yhden vakkarilukijan lisää, aivan huippu blogi. Kiitos tästä ja aurinkoisia, ihania kevätpäiviä sinulle. ♥ Merenhelmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla! <3 Kiitos itsellesi ja tervetuloa lukijaksi <3 Ja aurinkoista kevättä sinullekin! Tai kai se on kohta jo kesäkin tätä vauhtia :)

      Poista
  2. En tiiä miksi, mutta Nufun öljyn kohdalla melkein jo tunsin purkan tuoksun täällä näytön toisella puolen :D

    Ja tuo viimeinen mössö, näyttää mielenkiintoiselle.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Aika tehokas tuoksu jos sinne asti tuoksuu :D Joo se kuorintamössö on hyvin epämääräisen näköistä :D Jos se tuoksuisi yhtään paremmalle, niin käyttäisin varmaan päivittäin :)

      Poista
  3. Kynsinauhojen kuorinnasta olisi kiva saada postaus :)

    VastaaPoista
  4. Mua kiinnostaisi myös kuulla lisää kynsinauhojen kuorinnasta! :)

    VastaaPoista
  5. Mitenkäs se tuo kynsinauhojen kuorinta oikeen tapahtuu :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla postauksessa siitä jo jonkin verran kerroin, mutta voin tehdä vielä tarkemman postauksen myöhemmin, kun sitä näköjään toivottiin :) Se on siis ainetta, jota laitetaan pullossa olevan siveltimen avulla suoraan kynsinauhoille.

      Poista
  6. Ääni kynsinauhojen kuorinnalle ja aluslakoille!:)

    VastaaPoista
  7. Oih! Kivakiva postaus, nyt tekemään tilausta prettyyn, sain hyvän idean kaverin synttärilahjaan ^^ Ja itsekkin haluaisin postausta yllä mainitusta kynsinauhojen kuorinnasta :)
    Mullakin on ollut tuo sally hansenin kynsinauhaöljykynä ! Tykkäsin kans, nyt käytössä o.p.i kynät.. Käsirasvana mulla on käytössä sellanen Vaselinen vaal.punane tuubi josta tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tästä oli hyötyä :) Mulla ei ole OPIn kyniä ollut, osaatko yhtään verrata niitä Sally Hanseniin? Että ovatko yhtä hyvät vai onko jompi kumpi sun mielestä parempi?

      Poista
    2. Noo kyllä meilkeimpä samanlaatuisiksi väittäisin. Jos oikein muistelen niin ehkä hieman enemmän tykkäsin Sallysta, taisi olla nopeammin imeytyvää öljyä.. Mutta varmaksi en mene lupaamaan, on siitä jo muutama kuukausi kun omistin sen Sallyn. Tietty OPIn kyniä saa vaikka minkä tuoksuisina, että se ero siinä ainakin on :D

      Poista
    3. Okei, hyvä tietää ettei niissä ole ainakaan kauhean isoja laatueroja. Tuoksuissa tietty on eroja, niin kuin mainitsitkin :)

      Poista
  8. Niille, jotka toivoo postausta kynsien kuorinnasta: saamanne pitää! :) Mutta en uskalla luvata vielä milloin ehdin sen tekemään.

    VastaaPoista
  9. Jeejee! Tälläistä postausta olenkin jo halunnut. :)
    Itselläni on juurikin samat jutut, öljyän kyllä kerran päivässä ja kynsilakkojen laiton jälkeen.
    Mulla oli joskus Lumenen poistoaine, nykyään käytän tuota Xtraa, ja se on ihan hyvää. Käytän sitä aina, ei oo enään muita, kun toi Mirame meni roskikseen vähän aikaa sitten. Itse siistin kynsien reunat silloin kun lakka on vielä märkää ja lähtee, manikyyritikulla, ja kans kunnolla sormille menneet vanupuikolla.

    Kiitos tästä postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :) Ja Xtra on kyllä hyvä, ja vielä halpakin! :)

      Poista
  10. Onko sinulla ollut koskaan tuon Cienin kynsilakanpoistoainepullon kanssa ongelmia? Minulla nimittäin tuo pumppusysteemi ei halua toimia ja pullo välillä pumppaa omineen ainetta ulos :(

    Tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toistaiseksi ei ole mitään isompia ongelmia ollut, pari kertaa kyllä roiskinut ainetta sormille, kun vanulappu ei ole ollut kunnolla siinä päällä. Mutta en ole käyttänyt tuota vielä kovin kauaa, niin vaikea sanoa. Jostakin luin joskus, että sitten kun aine on lopuillaan, niin sitä on hankala saada pumpattua ulos. Voiskohan sulla olla jotenkin viallinen se pullo?

      Poista
  11. Ensinnäkin, ihana blogi! ♥ Mutta mietin että voisitko tehdä postauksen kynsien kuvailuista, ellei sulla jo sellaista ole? Eli siis kertoisit perus juttuja, kuten mitä kameraa/putkia käytät, mitä käytät taustana ja valaistuksena, vinkkejä, millä muokkaat kuvat ymym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Voisin joskus tehdä tuollaisen postauksen, mutten uskalla luvata milloin :)

      Poista
  12. Hei viitsisitkö katsoa lukeeko noissa cien -voiteissa, että sopivatko herkälle iholle? Kiitti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, katsoin mutta ei niissä lue sopivatko vai eivätkö sovi herkälle iholle. Itselläni on vähän herkkä iho, ja mulle nuo ainakin sopivat. Mutta jos olet hajusteille allerginen, niin en suosittele, koska niitä noissa ainakin on jonkun verran.

      Poista
  13. Ihana postaus! Musta on aina kiinnostavaa päästä näkemään muiden suosikkituotteita. Tuo Nfu Oh Cuticle Remover on myös mun luottotuotteeni, ihan mielettömän hyvä aine! Samaten tykkään kovasti X-tran kynsilakanpoistoaineesta. Myös Nfu Ohin kynsinauhaöljyt kiinnostaisivat, mutta mulla on nyt kolme muutakin pulloa käytössä, enkä viitsisi ostaa kaappia täyteen.. :D

    Tuli muuten mieleeni, että tuosta asetonittomuudesta joillakin on ihan päinvastainen mielipide: amerikkalaiset kynsibloggaajat poistavat lakat usein raa'alla asetonilla ja väittävät sen olevan kynsille hellävaraisempaa, koska se poistaa lakat nopeammin ja vähemmällä hinkkaamisella (joka sekin rasittaa ja kuivattaa kynsiä). Puolensa ja puolensa, siis. Itse tykkään tuosta X-tran putsarista enkä usko luopuvani siitä, nyt kun olen sen löytänyt. Se on ihan mahtavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, eikai kynsinauhaöljyjäkään voi olla liikaa? :D No ei vaan, sun pitää nyt läträtä niitä hulluna, että voit sitte ostaa ton ihanan nufusen :)

      Aika jännä tuo asetonijuttu! Itse en ollut kuullutkaan, että asetonillinen ois hellävaraisempaa :o Voihan se tosiaan olla, että kynnet kuluu kun joutuu hinkkaan asetonittomalla aineella enemmän. Tosin tuolla Cien-putsarilla ei joudu hinkkaan paljon yhtään, toisin kuin Lumenella taas joutui :)

      Poista
  14. Mä kans vannon tuon X-tran poistoaineen nimeen - hinta/laatusuhde kohdillaan ja tehoaa hyvin glittereihin yms. ja itsellä ainakin kynnet jää nimenomaan kostean tuntuisiksi, eivätkä kuivu. Ostin taannoin semmoisen Maybellinen putelin, jonne dipataan sormi,pyöräytetään ja sit pitäis lakkojen jo olla poissa... Ei vakuuttanut! Tavallistakin lakkaa sai poistaa useamman pyöräytyksen verran ja sit loput rippeet poistin normitavalla, kun meni herrrrmot :D ja putelista levinnyt käry oli aika kamala. Tuo kynsinauhaöljykynä oli mulle uus tuttavuus ja aion sellaisen kyllä hankkia kokeiluun, kiitos vinkistä!

    Ja myös minä toivoisin postausta kameroista jne sekä tuosta kynsinauhojen kuorinnasta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uh, tuo dippausputeli vaikuttaa jotenkin ällöltä :D Sinnehän jää kaikki vanhat lakat. Oon joskus nähnyt sellaisen jossain blogissa, mutta itelle en kyllä ottaisi :)

      Kiva, jos sait vinkkejä postauksesta. Se kynä on kyllä näppärä!

      Poista
  15. Mielenkiintoinen postaus :) Pitääpä hankkia myös Cuticle Remover!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Ja se Cuticle Remover on kyllä hyvä.

      Poista
  16. Kiva postaus! Ihana toi bubblegum kynsinauhaöljy, mulla on myös se :)

    VastaaPoista
  17. Mahtava idea postaukseen ;-) Ja muutenkin blogisi on varmasti paras, jota olen lukenut (-:
    Pitäisikin seuraavaan ostoslistaan kirjottaa tuo Xtra lakanpoistoaine ;-) Itselläni käytössä Mavala, jolla saa normilakkaakin hangata voimiensa takaa, eivätkä glitterit lähde kuin kulumalla, joten poistoaineen vaihto lienee tarpeen ;-)
    Ja tuo Bubblegum kymnsinauhaöljykin olisi kyllä ihana, ei vain ole mahkuja ostaa netistä :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa ihana kuulla, Eve! <3 Xtra on tosiaan hyvää tököttiä, mutta ei sekään irrota glittereitä tuosta noin vaan. Eli kannattaa käyttää foliomenetelmää aina hankalien lakkojen poistoon (folionpaloja + vanua + kynsilakanpoistoainetta).

      Bubblegum on ihana, harmi ettei sulla ole mahdollisuutta ostaa sitä netistä. Sitähän myydään siis suomalaisessa nettikaupassa pretty.fi:ssä, ei ulkomaisessa.

      Poista
  18. Tuon Cien on loistavaa lakanpoistoainetta! Semmoinen vinkki olisi täältä päin, että kynsiä voi kosteuttaa iltaisin niin, että laittaa kynsinauhaöljyä kynnen kärjen alle. Näin kynnet saavat kosteutta, vaikka lakkaa olisikin kynnen päällä. Omalla kohdallani tämä kikka on saanut kynsistä huomattavasti parempikuntoiset. Sun kynet on kadehdittavan hyvässä kunnossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tuosta vinkistä mainitsinkin Nfu Oh kynsinauhaöljy-postauksessa, mutta olisin voinut sen tännekin kyllä kertoa :) Aina ei voi kaikkea muistaa :) Mutta hyvä kuulla, että sulla se kikka on tehnyt kynsien kunnon paremmaksi!

      Poista
  19. Paljonko toi Clen kynsilakanpoistoaine maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti käydä Lidlistä kurkkaamassa kun en muistanut ulkoa, eli 1,99€ :)

      Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.