Tutoriaali: Kynsien vesimarmorointi

Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa kynsien vesimarmorointia!  Oli se vaan jännää ja on kyllä ollut kekseliäs se henkilö kuka onkaan idean ...

Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa kynsien vesimarmorointia! Oli se vaan jännää ja on kyllä ollut kekseliäs se henkilö kuka onkaan idean keksinyt! :)
Nämä marmoroinnit eivät nyt ihan täysin onnistuneet, mutta eiköhän harjottelemalla saa sitten parempaa jälkeä aikaiseksi. Väriyhdistelmät tosin onnistuivat mun mielestä kivasti, mutta kuvioissa on kyllä parantamisen varaa, esim. tuossa peukalon kynnessä näkyy epätasaisia klönttejä :) 

Alussa meinasi mennä usko, kun mikään lakka ei meinannut toimia. Luulin, että mulla on vaan vääränlaisia lakkoja, mutta kyse ei ollutkaan lakoista, vaan veden lämpötilasta! Mulla oli nimittäin liian kylmää vettä, jolloin lakat kovettuivat ihan liian äkkiä. En ollut lukenut kovin tarkkaan mitään ohjeita marmorointiin, mutta liian monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen oli pakko etsiä ongelmaan ratkaisua :)Vinkkejä onnistuneeseen vesimarmorointiin

 • Käytä aina huoneenlämpöistä vettä. Liian kylmä tai kuuma vesi kovettaa lakat turhan nopeasti.
 • Käytä vesiastiana kertakäyttölasia, jugurttipurkkia tai muuta kertakäyttöistä astiaa
 • Suojaa pöytä talouspaperilla tai sanomalehdellä
 • Teippaa kynsien ympärykset, jottei lakkaa menisi iholle kovin paljoa. Hyvä teippaustapa löytyy täältä:  http://www.youtube.com/watch?v=r8nEJsWeVpM
 • Käytä "juoksevia" lakkoja. Liian kuivuneet ja tönköt lakat eivät toimi hyvin.
 • Tiputa lakkaa aina läheltä vedenpintaa. Jos tiputat lakkapisaran liian korkealta, se uppoaa pallona pohjalle.
 • Piirtele kuviot hammastikkuja tai appelsiinipuutikkuja apuna käyttäen. Pyyhi tikku aina parin vedon jälkeen, ettei kuvio sotkeennu.
 • Älä dippaa liian montaa sormea kerrallaan. Yksi tai kaksi sormea kerrallaan onnistut parhaiten.
 • Pumpulipuikoilla saat kerättyä veden pinnalta ylimääräiset lakat helposti.
 • Ota sormi vedestä vasta sitten, kun olet kerännyt kaikki ylimääräiset lakat pois.Tutoriaali vesimarmorointiin

Tämä tutoriaali sisältää stepit tekemiini marmorikynsiin. Hyvä videotutoriaali löytyy esim. täältä: http://www.youtube.com/watch?v=SfzzPZkM-jM


Tarvitset: teippiä, sakset, hammastikkuja, pumpulipuikkoja, talouspaperia, kertakäyttölasin, huoneenlämpöistä vettä, erivärisiä lakkoja ja kynsilakanpoistoainetta.
1. Lakkaa kaikki kynnet vihreällä lakalla kauttaaltaan ja anna kuivua. Voit käyttää minkä tahansa väristä lakkaa tai pelkästään aluslakkaa. Valkoiselta pohjalta eri värit yleensä näkyvät parhaiten.

2. Teippaa yksi sormi kahdella teipinpalalla käyttäen tätä ohjetta: http://www.youtube.com/watch?v=r8nEJsWeVpM

3. Laita kertakäyttölasiin huoneenlämpöistä vettä. Täytä lasi lähes kokonaan.

4. Avaa kaikki lakkapullot valmiiksi. Itse käytin mustaa, valkoista ja limenvihreää lakkaa.

5. Tiputa lakkaa keskelle vesilasia läheltä veden pintaa. Tiputa vuorotellen kaikkia lakkoja, tai siinä järjestyksessä missä haluat. Lakat muodostavat ikään kuin vuosirenkaan eli jokainen tippa leviää aina lasin reunoja kohti.

6. Kun renkaita on tarpeeksi monta, esim. 10, ota hammastikku ja vedä viivoja ulkoreunoista keskustaa kohti vedenpintaa pitkin. Näin saat tehtyä kukanmuotoisen kuvion. Hammastikku voi upota veteen pari milliä, mutta älä upota sitä kovin syvälle. Pyyhi hammastikku aina parin vedon jälkeen, jottei kuvio sotkeentuisi.
7. Kun kuvio on valmis, upota veteen se sormi, johon laitoin teippiä. Kohdista kuvio kynteen haluamallasi tavalla. Paina kynsi kuviota vasten eli vaakatasossa, älä työnnä sormea kohtisuoraan vesilasia päin.

8. Kun sormi on vedessä, ota pumpulipuikko ja kerää sillä vedenpinnalta ylimääräiset lakat. Sormi voi olla vedessä noin 10 sekunnin ajan. Ota sormi pois vedestä, kun olet saanut kaikki lakat pois veden pinnalta.
9. Poista teipit leikkaamalla saksien avulla. Katso ohje kohdan 2 videosta.

10. Toista vaiheet 2 - 9 kaikille kynsille.

11. Poista ylimääräiset lakat kynsien ympäriltä pumpulipuikkoja ja halutessasi myös ohutta, pientä sivellintä käyttäen. Siveltimellä saat poistettua tarkasti ylimääräiset lakat kynsien ympäriltä.

12. Viimeistele kynnet päällyslakalla tai pikakuivattajalla.

13. Siivoa sotkut :)
14. Huokaise helpotuksesta ja onnittele itseäsi! :D
Käyttämäni lakat a la Seppälä:

Miss Selene - 10 (limenvihreä)
Wet n Wild Wild Shine - Black Creme (musta)
Classics French Manicure White Tips (valkoinen)


Oon ihan rakastunut tuohon Miss Selenen limelakkaan! <3 Seppälästä noita saa jollain parilla eurolla kipale :) Ostin tuon joskus ajat sitten enkä ollut käyttänyt sitä vasta kuin nyt. Ja mikä upea väri se onkaan! Ihanan kesäinen ja raikas! Se näyttäisi olevan aika lähellä OPI:n Did It On 'Em lakkaa, jota oon himoinnut. 
Mitäs tykkäsitte? Menikö pahasti mönkään? :)

Oliko tutoriaalista ja vinkeistä hyötyä? Kysykää ihmeessä, jos jokin asia jäi vielä mietityttämään. 
Koitan parhaani mukaan sitten vastailla :)


Katso myös

6 kommenttia

 1. mä ite kokeilin kans tehä tollasia kynsiä tai no "lakkauksia" vesi oli oikean lämpöistä ja lakat ei ollu kuivia vaan ihan juoksevia, mutta silti jostain syystä ne ei meinannu levitä veteen hyvin vaa jäi sillei pieniks ympyröiks veden pintaa, käviks sullekki näi aluks?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullekin välillä kävi noin :) Siihen auttaa se, että vetelee hammastikulla niitä renkaita lasin reunoja kohti eli ikään kuin suurentaa niitä renkaita itse :) Toinen vaihtoehto on vähän heilutella sitä vesilasia, mutta silloin täytyy olla varovainen ettei heiluta liikaa ja riko ympyräkuvioita.

   Kyllä tuo vesimarmorointi vaatii tosiaan vähän harjoittelua ja varmaankin toiset lakat on vaan parempia siihen kuin toiset, vaikka olisivatkin ihan juoksevia. Hermot voi välillä mennä mutta ei siinä auta kuin eri lakkojen testailu ja harjoittelu :D Toivottavasti saat vielä marmoroinnit onnistumaan! :)

   Poista
 2. tosi hyvä tuto ja nätit kynnet! :) aion kyllä kokeilla itsekin marmorointia, viimekerta ei onnistunut joten luovutin. oot tosi taitava ja sulla on ihana blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ja ei kannata luovuttaa jos ei heti onnistu, itselläkin hermot meni alussa, mutta kyllä se siitä sitten kokeilemalla ja harjoittelemalla onnistuu! :)

   Poista
 3. Ohjeista oli paljon hyötyä! Pitää itse jossain vaiheessa kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kannattaa ihmeessä kokeilla :)

   Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.