12. luukku: Tutoriaali - Kuivamarmoroidut joulukynnet

Tutoriaalia olisi taas tarjolla. Nämä kynnet tein jo pari viikkoa sitten, mutta aika hyvin kävisivät myös joulukynsiksi, vai? Näissä on käyt...

Tutoriaalia olisi taas tarjolla. Nämä kynnet tein jo pari viikkoa sitten, mutta aika hyvin kävisivät myös joulukynsiksi, vai? Näissä on käytetty tekniikkana kuivamarmorointia, eli marmorointikuvio tehdään suoraan kynnelle, eikä vettä käyttäen, kuten vesimarmoroinnissa. (Englanninkielinen termi on dry water marble tai drag marble, osaako joku sanoa kumpi on oikea?)





Näitä tarvitset:

Näitä kynsiä tehdessä tajusin, että OPI My Favorite Ornament on tekstuurilakka! Härregyyyyd! Siis oikeasti ihan samanlainen pinta kuin esim. Zoyan Pixiedust-tekstuureilla! Ja seassa on pieniä rakeita, jotka ei ole glittereitä vaan "hiekkaa".



1. Lakkaa kynnet aluslakalla ja anna kuivua. (Punaisen lakan alle kannattaa laittaa 2 kerrosta aluslakkaa, koska punaiset saattavat värjätä kynttä herkemmin.) Lakkaa pikkurilli, nimetön ja etusormi 1 kerroksella punaista lakkaa ja muut kynnet 1 kerroksella glitter/tekstuurilakkaa. Anna kuivua.




2. Lakkaa keskisormi ja peukalo toisella kerroksella glitter/tekstuuria. Aloita sitten kuivamarmorointi nimettömän kynnestä, tässä kannattaa olla melko nopea, jotta lakat eivät kuivuisi. Levitä punaista lakkaa paksuhko kerros ja tiputtele päälle muutama tippa glitterilakkaa sinne tänne.




3. Vedä hammastikulla kiekuroita kynnelle. Älä paina liikaa, vaan koita tehdä kuvio mahdollisimman kevyesti. Jos kynnelle jää liikaa punaisia kohtia, voit lisätä glitterlakkaa ja sen jälkeen taas tehdä kuvioita hammastikulla.



4. Toista kuivamarmorointi etusormelle. Lakkaa lopuksi kynnet päällyslakalla, mutta jätä glitter/tekstuurikynnet ilman, jos haluat niihin hiekkamaisen pinnan. Se oli siinä!


Vinkkejä:
  • Voit käyttää kuivamarmorointiin myös useampaa lakkaa.
  • Jos käytät pohjalla helposti värjäävää lakkaa, kuten punaista tai sinistä, kannattaa aluslakkaa laittaa 2 kerrosta. (Mulla nimittäin värjäytyi hieman kynnet tuosta punaisesta)
  • Hammastikun tilalla voit käyttää pienikärkistä dotting toolia eli pilkutinta tai vaikka nuppineulaa.



Joulukalenterin 12. luukusta löytyi Ciate Pepperminty, joka on tosi nätti mintun sävyinen creme <3 (En saanut pulloa auki, joten täytyy odottaa iltaan, että Mr. Z tulee apuun.) Pepperminty näytti olevan pullovertailussa hiukkasen tummempi kuin Essien Mint Candy Apple. Päivän hajatelmana oli jotain, että hymy on tytön paras meikki, tai jotain sinnepäin. En pysty nyt tarkistamaan, kun olen jo töissä.





Tässä on ollut muutaman päivän sellainen olo, että maailma kaatuu päälle. Mieli jotenkin niin maassa kuin olla ja voi. Olen koittanut miettiä, mistä se johtuu, ja tänään se vastaus taisi tullakin.. on siis se aika kuusta ja ne oli pms-oireita. Olisihan se pitänyt arvata, mulla on nimittäin ollut jo jonkin aikaa ihan kamalat oireet, tuntuu niin kummalliselta, miten mieliala voikin vaihdella niin paljon. Hullua touhua sanon minä.


Mitä tykkäsitte tutoriaalista? Oletteko kokeilleet kuivamarmorointia joskus tai aiotteko kokeilla?

Katso myös

18 kommenttia

  1. Nätit kynnet tuli, voisihan tuota vaikka kokeillakkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ja kantsii kokeilla, kunhan varoo vähän noita värjääviä lakkoja :)

      Poista
  2. Näitä kuivamarmorointeja on nyt näkynyt, pitää varmaan itsekin kokeilla. Nätit kynnet! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon törmännyt aika vähän noihin, mutta on kyllä kokeilemisen arvoista :) Sydänkuvioita tuli tehtyä viime talvena ystävänpäiväkynsiin, ja niistä tykkäsin kovasti. Kiitoksia :)

      Poista
  3. En ole uskaltanut:D Mutta ehkä vielä joskus...

    VastaaPoista
  4. Jos tuo My favorite ornament on tekstuuri, miksihän se ei ole osa Opin Liquid sand-kokoelmaa? :D Hassua! Mutta ihana lakka, se on mullekin tulossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä tajua miksei se ole Liquid Sand -kokoelmassa, pitäisi olla! Googlettelin vähän ja löysin, että mm. Swatch and Learn -blogissakin ollaan samaa mieltä, että se on tekstuurilakka http://www.swatchandlearn.com/opi-my-favorite-ornament-swatches-review/

      Jes, hienoa että se on sulle tulossa! :) Se on todella upea luonnossa <3

      Poista
  5. ihanat kynnet ja kiva lakka :)

    VastaaPoista
  6. Mä just kans tein tällä tekniikalla kynnet viime viikolla! (Vai tän viikon alussa, tsiisus tätä muistia.) Omia en oo vielä postannutkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei sitä aina voi olla päivistä perillä :D Mitäs sä tykkäsit tuosta tekniikasta?

      Poista
  7. Kivat kynnet! Olen kokeillut kuivamarmorointia, jossa tein tikulla kuvioita, mutta hieman eri tavalla. Tämä vaikuttaa kyllä helpommalta, kuin kokeilemani tyyli. Pitänee siis kokeilla, kiitos tutosta!

    Ja ihania nuo tekstuurilakat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ahaa, millaisia kuvioita sä teit? Kiva, jos tykkäsit tutosta, toivottavasti siitä on apua :)

      Poista
  8. Hahaha :DD luin aluksi että kuivamarinoidut kynnet! Ihmettelin että miltä sellaiset näyttää.
    Mutta hienot kynnet, kivasti marinoidut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repesin :DD Nyt tuo termi jää varmasti päähän enkä osaa enää ajatella marmorointia vaan marinointia :D

      Poista

Kiitos kommentista!
PS. You can also comment in English.